Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2010., 17:36   #1
pixote
Registered User

Datum registracije: Jun 2010
Šta duže traje?linija s cd ili dvd playerom

planiram kupiti liniju pa me zanima kakva linija duze traje
ona s dvd playerom ili ona s cd playerom
prije sam imo sonijevu s cd playerom i na njoj je player poceo stekati nakon godinu dana
(kada bi pjesma pocela ici ,stala bi nakon par sekundi i pocela tiltati, odnijeli smo na popravak, popravili ,ali se isti problem poceo opet pojavljivati tri mjeseca nakon popravka)
kada bi kupio onu s dvd playerom, bili mi ta duze trajala ili postoji mogucnost da i ta pocne stekati nakon nekog vremena odnosno da se i na njoj osteti leca nakon recimo godinu ili dvije kao sto je to bio slucaj s prethodnom
pixote je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 17:43   #2
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ako se toliko bojiš da će ti laser brzo otići kupi liniju sa usb-om, uštekaj stick i deri
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2010., 18:37   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor pixote Pregled postova
Danas je to jedna te ista stvar po pitanju transporta. Od 1996. se lagano pocelo usvajati CD-ROM mehanizme. Sredina i dno su dobivali IT kvalitetu, dok oni visi HighEnd su dobivali industrijske mehanizme s linear-tracking pickup-om i digitalnim servom. Buduci da CD-ROM kao takav ne pristupa audio diskovnom subkodu kao i index infu + kontrolni softver = razlozi lovljenja sto bolje i jednostavnije kompatibilnosti sa vecinom vlastitih medija koje trpamo unutra u vlastitoj reziji.

To sto je u nekoj liniji koju ti gledas samo CD a ne i DVD, ostaje samo logikom dostupne optike koju nisu jos ocistili iz opticaja - posebno u mini i povoljnijim audio vodama konzumnih linija.

Citiraj:
Autor pixote Pregled postova
prije sam imo sonijevu s cd playerom i na njoj je player poceo stekati nakon godinu dana
Veliki broj povoljnijih mini i MID Sony linija su bili uzas i nocna mora svakog servisera. Posebno prva polovica dvijetisucitih gdje su ih bili puni servisi. Jednostavno je bio period kad je Sony eksplozivno izbacivao uz spustenu kontrolu kvalitete. Posebno Espanjola ergela koja je isla za nase trziste. Danas kad postavis pitanje iz tvog uvoda > koji je bolji?

Danas je to doslovno kao da stavis nekoliko slim ili 5.25" optickih uredjaja i zapitas se koji ce duze trajati? Slim modeli obicno ne dobivaju atest veci od 60.000 sati, dok je kod vece brace brojka blize 100-tki. Samo to je danas tesko pratiti zbog ocajne kontrole kvalitete kod vecine imena.

Ako hoces dugu trajnost,onda ces morati gledati na skuplje modele - mada ni to ne mora biti 100% garancija danas

Philips (CMD), Teac, Yamaha (CMD modifikacija ponekad) i to je TO po pitanju transporta dostupnih danas. Jasno ovo je prica kod vrlo skupljih linija i naravno odvojenih uredjaja. Sony nazalost ne pridaje veliku paznju ovome. Ne zato sto ne moze ili nema s cim, vec u moru proizvoda - ne zamare se. Tamo gdje pruza adekvatno, tamo i adekvatno naplacujue. Ali to je izvan tvog pitanja. Malo je receno, ali ionako sam prekrdasio odgovorom ono sto si pitao, pa necu dalje.

Idi na kvalitetnije linije ovih imena i recimo da si kupio nesto vise vremena
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 22:10   #4
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Sony MHC-RG270 http://www.tv-servicepartner.de/shop...e29f1ee364c7be
Tada je kostala oko 1200kn i spadala u srednji segment trzista i kao takva dost kvalitetna, dan danas nemam problema sa citanjem CD.ova (bilo audio ili mp3) Istina je da nisam svakodnevno koristio cd-player nego sam ju imao spojeno na komp s kablom preko audio-in i na taj nacin slusao mjuzu no svejedno,linija je danas ko nova .
-->
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Ako se toliko bojiš da će ti laser brzo otići kupi liniju sa usb-om, uštekaj stick i deri
Slazem se! Da danas kupujem liniju to bi mi bio jedan od 3 najbitnija parametra. Da ne govorimo o tome koliko je brze i lakse napunit i ustekat USB naspram posla koji zahtjeva przenje cd.a,pazljivo rukovanje itd

Inace,prije 5 god sam kupio ovu "ljepoticu" ---> Sony MHC-RG270 http://www.tv-servicepartner.de/shop...e29f1ee364c7be
Tada je kostala oko 1200kn i spadala u srednji segment trzista i kao takva dost kvalitetna, dan danas nemam problema sa citanjem CD.ova (bilo audio ili mp3) Istina je da nisam svakodnevno koristio cd-player nego sam ju imao spojeno na komp s kablom preko audio-in i na taj nacin slusao mjuzu no svejedno,linija je danas ko nova .

Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 04.11.2010. u 22:22.
Child Of Bodom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno