|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Virtual Machine
Imam Vistu 64 instaliranu na kompu i treba mi jos i Win XP, cujem iz trecih i cetvrtih ruku da je virtualni stroj najbolje rjesenje pa me sad zanimaju vasa iskustva, i naravno trebam preporuku najboljeg free i najboljeg placenog softwarea za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
virtual box imho hebe majku svima. and free je .
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Evo dizem malo temu iz mrtvih zbog sitnijih problemcica. Probao sam Virtual Box i nije radio bas najbolje tj gnjavio me na svakom koraku a posebno s USB-ovima, odustao sam od tog. Kolega s posla mi je dao VMW kojeg ste preporucili i radi vise nego savrseno ![]() Verzija je 6.5.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
ne dizem namjerno staru temu nego mi treba pomoc imam w7 ultimate i vmware workstation 6.5.0, u virtualnoj masini sam instalirao Mac OS X i nikako ne mogu upogonit da mi radi mreza. isprobao sam svakakve kombinacije da mi radi mreza u OS x al niti jedan nije dao rezultata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Probaj dodati ovo u vm config file: ethernet0.virtualDev="e1000" |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
da ukradem topic, treba mi savjet koji program za virtualizaciju koristiti. virtual os-evi bi tu bili samo za pregledavanje i testiranje web stranica u razlicitim kombinacijama browsera, zbog cega mi je bitno da u virtualnom os-u mogu koristiti vise rezolucije (bar 19xx). virtualbox mi se jako dopada, ali koliko se sjecam on je prije kojih pola godine kada sam ga zadnji put koristio nudio max 1280, ne znam ima li kod njega promjena na po tom pitanju? nudi li vmware mozda trazenu mogucnost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
da jos jednom ukradem topic ![]() stavio sam si win98 na virtualnu masinu (vise da se podsjetim kako je to uopce izgledalo), sada me zanima kako instalirati drivere za graficku karticu? ako se ne varam support za 98 je otkazan jos prije nekoliko godina, ali pretpostvljam da bi programi za virtualizaciju mogli imati neku caku. jos jedno puno vaznije pitanje, mogu li i kako u vmwareu na virtualnu masinu (host je pc) zakaciti mac os i ukoliko je moguce kako? pronasao sam nekoliko tutoriala, ali jednostavno ne radi. skinuo sam i neke vec sastavljene virtualne masine s osx-om, ali niti u toj kombinaciji ne zeli raditi. ukoliko postoji netko s iskustvom iz prve ruke cjenio bih savjet. Zadnje izmijenjeno od: frikec. 12.11.2010. u 10:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Koristim VirtualBox svakodnevno, uglavnom alat je dobar ali dobar medju free alatima. Da nije free nebi jednostavno imalo smisla. Oce se tako rado srusiti da je to nevjerojatno. Ugl, jednom sam dobio licencu za Parallels Desktop. Odlican alat a inace kosta duplo manje od VMware Workstaiona. Mada nemogu reci dali je bolji od Worstationa jer nikada nisam radio u njemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|