|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Spajanje kompa i telke sa 2 kabela
Pozz, da li se može spojiti sony full-hd telka sa kompom preko dvi-hdmi kabela s tim da bi zvuk isao posebno preko line out (3.5 banana priključka u komp) sa dva činča na kraju kao line in? Da li to može funkcionirati na taj nacin, tj da telka prima sliku preko hdmi-a a zvuk preko ta dva činča? Nisam u mogucnosti isprobati jos pa mozda netko zna kako bi to disalo. Grafa je u ovom slucaju geforce 240gt. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Čisto sumljam, u pravilu ne. Većina telki kada se odabere hdmi ulaz na njemu prima / oćekuje i sliku i zvuk, ako je odabran vga (15-pin) ulaz onda uz njega postoji audio ulaz (obično 3.5 kinke) s kojim radi u paraleli. Kako imaš neVidiju, koja nema integriran audio kao ATI, trebaš digital audio (SPDIF) dovest na odg. pinove grafe pa će prosljedit na hdmi i time na telku. Ako se radi iz Moj komp (Gigabyte P35-DQ6) spoji SPDIF out coax na back panelu sa SPIDIF in pinovima na grafi. Na žalost kod te mobo nema duplih internih pinova za SPDIF out, ne miješati sa SPDIF in kojeg imaš (obrnuta funkcija). Kada ovo realiziraš onda će zajedno slika i zvuk preko hdmi u telku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
meni je tako panasonic plazma bila najnormalnije spojena i sve je najnormalnije radilo, dakle preko hdmi kabela video, preko 2 x chinch na 3.5mm zvuk, tako da iz iskustva na panasonic plazmama radi, barem na x20 ![]() edit: ih ni pioneer nije sta je nekad bija, a ni moja moc zapazanja isto tako ![]() Zadnje izmijenjeno od: w0lfram_. 12.03.2011. u 23:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
pali, radi, vozi ja tako spojio bratu...kabeli dužine 10 metara na kraju na moj prijedlog je kabel za zvuk otišao u liniju što se njima još više svidjelo ![]() edit: mislim da u tvom slučaju zvuk može ići i preko hdmi kabela samo što di dvi treba imati sve pinove |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Naravno da se može samo što će ti možda automatski prebacit zvuk da ide preko HDMI no samo moraš u control panelu u sound properties prebaciti da ide zvuk iz zvučne. Meni to napravi svaki put kad ištekam HDMI kabel pa moram vraćati na zvučnu tako da sam sad lijepo stavio disable sound na HDMI... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Full Throttle Nisi razumio, možda nove neVidije imaju drugačije rješeno, kod starijih je trebalo dovest digital audio (SPDIF) malim kabelićem na samu grafu kako bi onda kroz hdmi poslala i sliku i zvuk. Evo zašto kod GT240 (vjerojatno i novijih to ne treba): HD Digital Audio over PCI Express = Yes To prije nisu imali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
pa znam sve to, zato sam te i ispravio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Za tako sta treba receiver sa funkcijom pridruzivanja. U Denon-a provjereno, moguce je video signalu pridruziti zvuk sa drugog input-a (video preko hdmi, a zvuk optikom recimo)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|