|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Ne otvara instalacioni CD windowsa nakon restarta
Trebam reinstalirati windows xp. U pogon sam metnuo instalacioni CD windows xp i u Bios namjestio CdRom za first boot device. Nakon restarta opet se podižu windowsi. Instalacioni CD je ispravan (provjereno na drugome compu) Zašto ne otvara CD za instalaciju windowsa ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Nudim uslugu 3D printa
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
trebalo bi ti nakon kaj se komp restarta doci di ti pise boot from cd rom press any key ak nis ne stisnes onda ti bude to preskocio i iso boot-at sa harda ili kaj ti je god kao second boot device. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Jesam odabrao sam exit with save. Nakon toga se comp restartovao ali opet podiže windowse |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Možda glup prijedlog, ali dal je možda instalacijski cd zapržen u .iso obliku, pa ga odmah ne očita? ..Slično je bilo kod mene, kod nove instalacije windowsa nije mi očitavao .iso, a onda sam zapržio normalan cd i normalno je pokrenuo cd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Ne vjerujem jer sa tim istim CD-om sam reinstalirao windowse najmanje 10 puta na raznim compima bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ali kažem ti taj isti CD sad sam probao na drugi comp i sve radi ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Evo još nekih novosti do kojih sam danas došao. Nakon šta sam isključio napajanje HD, nakon restarta prepoznaje instalacioni CD windowsa i pojavljuje se onaj plavi ekran za instalaciju windowsa šta znači da je CD ispravan.. Zašto neče da boota sa CD-a, kad je spojen HD a u BIosu je namještono da first boot device bude CD rom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za odgovor na tako nešto nam treba detaljan opis konfiguracije, a ti ga naravno nemaš! Kad tema nestane, onda se čudite...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nudim uslugu 3D printa
Datum registracije: Sep 2010
|
mozda ti je napajanje preslabo jer kad prikljucis HD onda ti nece, vjerojatno ti HD pozdere jos malo snage i struje i onda nemas dovoljno da se cd-rom pokrene tj da cd-rom moze normalno funkcionirati i ocitavat cd |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Sreća da sam imao podatke o compu, evo: Matična ploča: AMD Duron, 1800 MHz (13.5 x 133) Asus A7S8X-MX (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) SiS 741GX 608 MB (DDR SDRAM) 512 MB PC2700 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) 128 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) Grafika: SiS 651_661FX_741_760_760GX_M661FX_M661MX_M741_M760_M760GX (32 MB) SiS 330 Mirage IGP |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj kako ti stoje jumperi na HDD-u i ODD-u. Jedan uređaj stavi na master, drugi na slave ili oba na cable select.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
Ok sutra ču pregledati jumpere pa ču javit |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
Prijatelj mi posudio svoj HD kojega sam spojio na comp i Boota sa CD-a bez problema. Ne razumijem kako HD ima veze sa bootanjem sa CD-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|