|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ultra low friction podloga - rasprava
Prvo pozdrav svima... Nije me dugo bilo pa eto :-) Dakle, trazim podlogu za mish sa najmanjim koeficijentom trenja za g500. Probao sam platnenu razorovu podlogu mantis control i podloga iako ima dobar tracking jako je spora, Speed varijanta je nesto malo brza ali to nije niti blizu onoga sto trazim. Nakon razorove podloge nabavio sam Func F30.r koja me iznenadila sa svojom brzinom. Nju sam koristio sa MX518 cca 3-4 godine i to je radilo odlicno. No sa vremenom su se nozice na MX-u istrosile a zamjenske nozice nisu nikad postigle efekt koji je bio kad je MX bio nov jer zacudo sve zamijenske nozice imaju ravnu povrshinu umjesto ovalne pa se dogadja da mish ne klizi na nozici nego na njenom ostrom rubu i sl. Neki dan san pak nabavio Steelseries SX aluminijsku podlogu koja je bila najgladja koju sam mogao naci u ducanu ali nazalost to je neslavno zavrshilo. Naime, iako sama podloga ima po opipu prsta kao glatku povrshinu to nazalost ne znaci da ce pogloda biti brza sto je malo kontraintuitivno. Izgleda da se radi o vise faktora, jedan od njih je taj sto sto je podloga gladja povecava se dodirna povrshina izmedju nozica misha i podloge sto u konacnosti povecava trenje, a drugo sto mi pada napamet da mozda trenje ovisi i o vrsti nozice. Nazalost nemogu testirati dali bi metalna podloga bila brza sa silikonskim ili teflonskim nozicama. Problem takodjer kod G500 je taj sto ima ogromne nozice za razliku od 518 koji je imao one najmanje sto naravno dovodi o josh veceg trenja. Dakle da sumiram. Trazim od vas sugovornika da prokomentirate koje bi podloga bila najbrza. Drugo ako spominjete svoju podlogu barem je usporedite sa josh dve koje ste koristili tako da ako nadjem review na netu da postoji veca mogucnost usporedbe. Ako imate link na neki veliki roundup slobodno postajte. Takodjer bi me zanimalo ako je netko probao razerovu megasoma podlogu jer sam procitao da je to hibrid platnene sa silikonskim surfacom. Dakle sto vise informacija moguce :-)
![]() |
#2 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja koristim destuctora vec vise od 2 godine i zadovoljan sam. podloga je jednako brza i precizna sta meni treba. Meni savrseno odgovara. imao sam priliku isprobavat vecinu podloga koje su poznatije ( evo recimo da sam od 15 najpoznatijih isprobao 12 ). Najduze sam se zadrzao na exactmat ali mi se nije svidalo trosenje nozica. Sve u svemu aKo imas prilike isprobaj destructor pa vidi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|