Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2002., 07:09   #1
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ovako, nabavio sam BSPlayer ver 0.85 i instalirao ga na dva stroja, prvi je compaq sa win98SE, nekom jefta grafikom, integriranim zvukom, i bez tv outa (kanta posao).
A drugi je ispod potpisani PC, sa također win98SE. Na oba stroja instaliran je divx posljednje verzije.
Ukratko na poslu radi, a doma, neće se pokrenuti, kad ga pokrenem pojavi se pješčani sat, pa nestane, a u task manageru, vidim da mi ostane program, a nigdje ga drugdje nema?!
Nemojmo sada zašto BSPlayer a ne ?.xxx (microdvd mi je prekompliciran, a neznam za neki drugi koji prepoznaje toliko titl formata kao BS)
nego molim konkretne stvari, jer se nekom nešto slično desilo, i na koju stranu da gledam (što bi moglo radit konflikt?ili sl.?)

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2002., 07:54   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by igsablja
Ovako, nabavio sam BSPlayer ver 0.85 i instalirao ga na dva stroja, prvi je compaq sa win98SE, nekom jefta grafikom, integriranim zvukom, i bez tv outa (kanta posao).
A drugi je ispod potpisani PC, sa također win98SE. Na oba stroja instaliran je divx posljednje verzije.
Ukratko na poslu radi, a doma, neće se pokrenuti, kad ga pokrenem pojavi se pješčani sat, pa nestane, a u task manageru, vidim da mi ostane program, a nigdje ga drugdje nema?!
Nemojmo sada zašto BSPlayer a ne ?.xxx (microdvd mi je prekompliciran, a neznam za neki drugi koji prepoznaje toliko titl formata kao BS)
nego molim konkretne stvari, jer se nekom nešto slično desilo, i na koju stranu da gledam (što bi moglo radit konflikt?ili sl.?)
Koji build BS? Kako ga instaliraš? Koristiš li opciju u zipu action/chekout ili samo pokreneš exe?
A Micro DVD nije toliko kompliciran, ako te zanima kako...javi.
U biti mogao bi isprobati i njega pa da vidiš da li ti radi on. E, sjetih se: jesi istalirao The Playa koji je došao s Divx? Meni je on jednom klao Micro DVD.
Probaj s nekom starijom verzijom Divx (4.11 npr) pa vidi....
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2002., 10:44   #3
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor

Koji build BS? Kako ga instaliraš? Koristiš li opciju u zipu action/chekout ili samo pokreneš exe?
A Micro DVD nije toliko kompliciran, ako te zanima kako...javi.
U biti mogao bi isprobati i njega pa da vidiš da li ti radi on. E, sjetih se: jesi istalirao The Playa koji je došao s Divx? Meni je on jednom klao Micro DVD.
Probaj s nekom starijom verzijom Divx (4.11 npr) pa vidi....
- Build 488 od 9.jun.2002.
- Samo sam pokrenuo .exe
Na poslu imam Playa, micro i bs, i svi rade!!! Doma samo playa i BS, i playa radi a bs ne.
Kod micra me malo jebe ta konfiguracija .INI-ja, a nisam baš načisto da kopčam i ostatak(neda mi se kopat po helpovima, a neradi od prve, pa sam ga sistemom "ono je jednostavnije od prve" eliminirao).
Sad sam baš nabavio build 490 (zipan sa nekim dll-om) i pokrenuo ga, pa radi, vidjet ću možda ovo proradi i doma!!!
I Hope!!!

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 18.10.2002., 10:52   #4
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

P.S.
Mogao bi, kad si se već ponudio, onako zdravo seljački objasnit
meni o ostalim interesantima, kako se konfigurira microDVDplayer.
Znači konfiguracija INI fileova, titlovi, i ostale cake od dobivanja AVI filea do uživanja uz kokice i
Neznam jel je to bitno, ali imam verziju 1.2 (primjetio sam da ima nekih razlika između ove i starijih verzija!?)

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 18.10.2002., 18:22   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Kao prvo da bi pravilno učitao AVI moraš imati uključenu opciju Quickini pod movie source (uključuješ je pritiskom na tipke M ili F). Piše ti gore ljevo ispod oznake DVD u kojem si "modu".
Pod configuration/subtitles/options page 2/minimum distance between......... upišeš brojku otprilike 80, to ti je udaljenost subtitlova od ruba ekrana. Pod font/style/colors odabireš naravno vrstu i veličinu slova...dovoljna veličina 30.
Film učitavaš pritiskom na tipku eject CD (iznad upitnika, dolje desno). Prvo te pita za video datoteku, browsaš do CD ili čega več, nakon toga te pita za secondari audio (ako imaš audio na drugom jeziku od originala, naravno da nemaš) tu klikneš cancel. Zatim te priupita za titlove, browsaš opet do titla (txt,sub,srt datoteke..) i to je to ugrubo. Ako zapneš negdje javi...
Razlike-nisu velike ali 1.2 je stabilniji, naravno.
Staro 19.10.2002., 20:14   #6
Mindless
Premium
Moj komp

Mindless's Avatar

Citiraj:
meni se radlight pokaza ka najstabilniji, inace iman i bsplayer i microDVD

sve njih mozes nac na www.divx-digest.com
Mindless je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2002., 16:00   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Mindless

meni se radlight pokaza ka najstabilniji, inace iman i bsplayer i microDVD

sve njih mozes nac na www.divx-digest.com
Ma nije loš ali BS je definitivno No 1! Nijedan nema tako jednostavne a tako dobre komande, ima opcija koji ostali mogu samo sanjati... Nakon njega je definitvno Micri DVD najači, čak i na nekim poljima za nijansu bolji ali zbog kompliciranijeg načina upotrebe ljudi mu baš i nisu skloni iako kad se jednom navikneš na njega super je za upotrebu.
Staro 21.10.2002., 07:10   #8
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Lightbulb BS vs. Creative labs pci 128???

Evo ljudovi, skužio sam caku.
Poslje pola sata drk... po kompu, i milion kombinacija (vxd theatar mode, ulaz ovaj, ulaz onaj), pade mi na um iskopčati sve što mi je palo na pamet, i ponovo uključivati. I tako malo po malo skužih da BS ne radi sa mojom Creativkom PCI 128!?
Iščupam je van, i prebacim na zvuk sa ploče, i RADI!!!
VRijeme je da si kupim neš pošteno od zvuka!!!
Šteta što nisam dobio teratek ovu karticu

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 21.10.2002., 07:12   #9
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Kao prvo da bi pravilno učitao AVI moraš imati uključenu opciju Quickini pod movie source (uključuješ je pritiskom na tipke M ili F). Piše ti gore ljevo ispod oznake DVD u kojem si "modu".
Pod configuration/subtitles/options page 2/minimum distance between......... upišeš brojku otprilike 80, to ti je udaljenost subtitlova od ruba ekrana. Pod font/style/colors odabireš naravno vrstu i veličinu slova...dovoljna veličina 30.
Film učitavaš pritiskom na tipku eject CD (iznad upitnika, dolje desno). Prvo te pita za video datoteku, browsaš do CD ili čega več, nakon toga te pita za secondari audio (ako imaš audio na drugom jeziku od originala, naravno da nemaš) tu klikneš cancel. Zatim te priupita za titlove, browsaš opet do titla (txt,sub,srt datoteke..) i to je to ugrubo. Ako zapneš negdje javi...
Razlike-nisu velike ali 1.2 je stabilniji, naravno.
A zašto mi neki filmovi nemaju zvuk pod microDVD-om 1.2, a imaju pod BS-om???

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 21.10.2002., 08:16   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:

A zašto mi neki filmovi nemaju zvuk pod microDVD-om 1.2, a imaju pod BS-om???
E sada dolazimo do dijela zašto je BS bolji
Probaj u postavkama za zvuk na MDVD šaltat razne postavke. To se i meni desilo par puta, jednom nema zvuka probam drugi put-ima tako da stvarno neznam dati neki smisleni odgovor na pitanje. Vjerojatno je stvar do codeca, a sad zašto i kako ko bi ga znao. Uglavnom BS je vani i bilji je pa ...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno