|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
VirtualBox i pun ekran operativnog sistema
Pozdrav Ne znam gde da stavim ovu temu pa ako sam pogresio sorry Ugl radi se o sledecem kada preko VirtualBox snimim Ubuntu nikako nemogu dobiti full ekran programa vec je to nesto malo...niska rezolucija...Nalazi se u sredini ekrana i nikako nemogu da povecam sliku, da li je taj program tako napravljen da mi nedaje sliku u full rezoluciji Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Trebaš instalirati VBox guest additions. Pokreneš, u tvom slučaju Ubuntu, ideš na Devices->CD/DVD devices->VBoxGuestAdditions.iso. Označi ga kvačicom. U Ubuntu ga nađi pod places. desni klik pa open with autorun prompt. Dalje čitaj što piše.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 23.10.2010. u 22:40. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam jos probao,pokusat cu...Da li bi Windows XP radio u punoj rezoluciji ili sto treba nesto dostimavati ? P.S Neznam da li je bitno za napomeniti da sve to radim iz Windowsa 7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
|
Sve što ti treba je da VboxAdditions podržava OS koji instaliraš. Dakle, konkretno, prošla verzija VBox-a je uredno instalirala Ubuntu 10.10, ali VBoxAdditions su odbijali raditi, dakle ništa od pune rezolucije. I, da XP radi, podržan je u potpunosti. S time da moraš shvatiti da virtualizacija ima svojih ograničenja, meni najveći problem je podrška za usb. A to što radiš iz Win7 je manje bitno...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Eeeee kako sada to pokreniti da diska :P Vidim da treba nesto ici u terminal upisivati .... ![]() ![]() Usvakom slucaju hvala na pomoci ![]() Zadnje izmijenjeno od: dejo_vu. 24.10.2010. u 00:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Instalirao sam ali i dalje mi nije pun ekran :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ja imam isti problem i to zbog limita reze. koju rezu imaš ? jesi pravilno instalirao vbox additions (preko sudo)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Pa ne znam da li sam pravilno instalirao ![]() Da rezolucija je 800x600 i nemozes ju povecati, Tebi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Bio je problem s Ubuntu 10.10 i VirtualBox 3.2.8, evo rješenje (ili staviti 3.2.10, navodno je riješen) http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=3&t=34783 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Laughing Man
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Navedeni problem je inače standardan sa novom verzijom nekog OS-a. GuestAdditions jednostavno odbije raditi.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja imam isti problem i sa starijim Ubuntu na novom VirtualBox-u (3.2.10) nije do toga da je Ubuntu 10.10 nov pa ga nepodrzava program.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ponavljam, da li ste preko konzole instalirali pakete ili ste samo pokrenuli iz menua instalaciju Additionsa (to vam samo kopira, a niš ne instalira na Linux OSovima)? ![]() Ako ne ovo vam može pomoći: http://digitizor.com/2009/05/26/how-...a-linux-guest/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|