|
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
meni svoj posao dobro rade coolermaster 80mm ventilatori s ledicama (oni od 25 dB) na 12V nisu bas tihi ali kad ih stavis na 5V ne cuju se a jos imaju dovoljan protok zraka i vise nego sto ti za hladjenje diskova treba ukoliko ti ledice smetaju nije in problem prekinit struju kostaju nesto vise od 30kn u linksu
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
ok, i mislio sam da je taj coolmaster ok... nego reci kako prekinuti struju ledicama? skuzi ovo: jednom ja uzmem neki vent sa ledicama i zelim ga malo ispuhati, a slucajno sam usisavao sobu sa nekim malim i slabim usisivacem, prislonim cijev na vent i vrti on vent ali istovremeno i ledice svijetle... pa kako to? zar ne treba struja? btw 12v je crna + zuta 5V je crna + crvena i nema vise? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Ništa čudno što svijetle. Imaš u ventu 4 zavojnice tak da ne ovisi o struji nego o vrtnji propelera
![]() |
#5 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
u biti elektromotor je generator.Ako na elektormotoru zavrtiš jako brzo osovinu dobiti češ na priključnicama napon!
![]() |
#6 |
eXe
Datum registracije: Feb 2005
|
a kak se onda to moze disejblati? btw stvarno sam noob jer mi nisu neke stvari jasne oko postavljanja venta pa mi recite: kako da ga okrenem naprijed na Chenbru da upuhuje zrak? npr imam ovaj Coolemaster na procu i on je tako stavljen da je ta naljepnica prema van SLika1 a ovaj neki obican mi je stavljen da je naljepnica prema nutra, znaci gleda u diskove, a ne naprijed kao kod coolmastera, ja sam to stavljao na nacin s koje strane bolje puse... Slika2 sad me samo muci dal nije ovaj coolmaster krivo stavljen... molim pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CyberSky
|
Na vetnovima sastrane imaš naznačen smjer puhanja i smjer rotacije lopatica. U ovom slučaju vent puše na onu stranu gdje su oni nosači za eletkromotor. LEDice ne moraš disablati jer jednostavno neće svijetljeti zbog preniskog napona, nemoraš ništa prerezati! P.S 12v je crna + zuta 5V je crna + crvena
![]() |
#8 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
stavi bilo kakav jeftini ventilator na 5v da puse po elektronici diska. Hladi ODLICNO, a ako nema nekih prirodnih defekata, cak ni ne zuji ![]() sto se tice ledica, ako ih ne planiras vise nikad koristit, prerezes onu zicu na kojoj su sve spojene ![]()
![]() |
#9 |
CyberSky
|
Čekaj zašto rezati žice kad nije potrebno??????????
![]() |
#10 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
CyberSky
|
I što bi bilo da i zasvijetle?
![]() |
#12 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
doduse rijetko se dogadja ali u tezim slucajevima covik moze i oslipit mozda isprid kaveza za diskove i ne bi bija problem jer tu ventilator ni ne vidis ali recimo na bocnoj stranici nije ga preporucljivo tako drzat
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|