|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
ADSL-performanse, efikasnost
Pozdrav ljudi, Počet ću s jednim primjerom: npr. u davnim početcima sam imao 1024/128 kbit brzinu i maximalan download koji sam postizao je bio oko 118 kb/secod od maximalnih 128 kb/sec sto znaci odstupanje od 10 kb. Sad recimo imam 4mbit i odstupanje je puno veće od maximalne moguce brzine koja je 512 kb/sec a ja postizem najvise 400-420 kb/sec. Pitanje je da li s porastom brzine odstupanje od maximalne brzine je veće? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
dsl overhead, koji se krece izmedju 10-15% deklarirane brzine. Dakle, sto je veca tvoja deklarirana konekcija to ce biti veci i overhead. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ovisi o dosta faktora jer ti operateri daju brzinu DO nekoliko megabita. Meni je brzina do 10 megabita down, ali imam konstantni minimum od 1,1 megabajta po sekundi, a to je oko 100 kilobajta manje od maksimalne moguće brzine. Max je 1,250 a ja imam 1,126. Taman u okvirima onog što je rekao Matta, ali tvoje odstupanje je po meni preveliko. Odi na speedtest i pusti ga 5-10 puta da vidiš brzinu. Naravno, prije toga pogasi torrente i sve ostalo sto ti jede promet. Na optimi sam na 5 megabita imao 600 kilobajta u sekundi download, što je opet puno manje odstupanje od tvojeg. Provjeri sa speedtestom pa javi rezultate. Frend, koji je na optimi, sa 2 megabita brzinom ima samo 200 kilobajta u sekundi download, tako da sve ovisi koliko imaš sreće. Meni su kemijali s brzinama i na kraju mi na centrali dali malkoc više od 10 Mbps i naravno da se nisam žalio ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 06.10.2010. u 15:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Normalno je da promet ima neki overhead, ali on je puno manji od 10%, meni za 2M vezu daje 1.96-1.98Mbita, mjereno prema austrijskim serverima. Moguće da ovisi od operatora do operatora na koliko je točno brzina limitirana, možda netko uključi overhead u računicu, a netko ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|