|
![]() |
#1 |
Taiketsu Master
Datum registracije: Feb 2006
|
Koliko je u zaista brz Atom (N270 - N455)??
Uskoro planiram kupit netbook pa me zanima koliko je u praksi brz atom procesor? Čitao sam po raznim stranim forumima ali svi ti benchmaci ne pokazuju kakav je u praksi. Ništa mi ne znači jel neki benchmark pokazuje 900 ili 1100 bodova.... ![]() Imao sam jedno vrijeme Celeron 2.0 Ghz Northwood (128K cachea) i 256 MB rama, pa me zanima jel bi netbook sa 1GB rama bio brži u svakodnevnom radu?? kakva je brzina pokretanja aplikacija (word, excell, winamp itd)?? Eto, nemam predodžbu o njegovoj brzini, pa ako netko može povući paralelu sa gornjim Celeronom i općenito napisat subjektivni dojam o brzini (pokretanje programa, eventualno konverzija wav u mp3 itd) bio bi zahvalan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Dovoljno brz za ugodan rad u aplikacjiama koje si naveo. Pokretanje programa najvise ovisi o brzini diska, tako da ako zabijes mali SSD unutra, moze bit lightning fast, a ako ostavis 5400 HDD, onda ce ti brada izrast dok se boota u usporedbi s SSD-om ![]() A za brzinu kodiranja mp3ca ces ipak morat prosurfat za tim benchmarkovima jer se to tesko moze opisat rijecima, sta ocekujes da ti ljudi kazu - "relativno brzo"? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ukratko, slabiji je od Celera. http://www.notebookcheck.net/Intel-A...r.23722.0.html http://www.notebookcheck.net/Noteboo...ors.129.0.html
![]() |
#6 |
Taiketsu Master
Datum registracije: Feb 2006
|
Ma ako je sporiji od Celerona a izgleda da je, štedim ja novce za neku 13-icu sa SU7300. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve zavisi, jeli unutra kakav SSD, jel os Linux (pogotovo customizirani) ili kakav M$, koje aplikacije misliš većinom koristit. Treba tražit modele sa dvojezgrenim verzijama 330, N510 a za lap najbolje ION platforma (Atom + nVidia grafa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Slažem se. Optimalno bi bilo za današnje prilike neki dvojezgraš + nvidia grafa. Dvojezgraš bu zadovoljio sve potrebe na tak malom laptopu, a grafu bu dopustila da se zavrti koja novija igrice, te da se spoji sa plazmom/lcdom i pusti kakav 1080P filmek uz hw akceleraciju. |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja sam imao malog Asusa sa N280, 5400 diskom te 1 GB DDR2@667 MHz i bio sam zadovoljan sa performansama. Igrao sam Max Payne na njemu bez imalo problema. Morao sam ga prodati zbog manjka novaca ali inače bih ga definitivno zadržao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Za kancelarisjki rad ili fax je sasvim dovoljn, čak nudi i više nego što treba. Ja imam Winda sa 2GB RAM-a i super sam zadovoljan sa njim. Ide samnom na putovanja, može se u sobi/avionu i film pogledat, za surfanje netom je sasvim OK (nisam imao problema sa trzanjem stranica).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Ma. Imam ja svog eee 1000HGo sa N270 i gigom rama. Čist je dovoljno iako ga ja imam već godinu i pol i nekak mi se čini da koliko god to bila dobra kupnja tada, danas bi ipak išao na dual coreca. Ne troši mu ta dodatna jezgra puno više baterije (mislim, meni na mom chipset troši koliko bi trošio i quad core :P). Na mom surfanje recimo ide dosta brzo sa Chromeom i normalno mi delala 7-ica, XP, Eeebuntu (aurora sad). (hehe, jedino mi šteta kaj ne šljaka šugavi CoD 1 kak spada :P ) |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Mene je moj Dell Mini 1012 oduševio. Kad ga spojim na vanjski monitor zaboravim da radim na tako "slabašnom" stroju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|