|
![]() |
#1 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Monitor preko hdmi-ja
Kupio bi monitor/tv koji ima samo hdmi ulaze, ne i dvi. Koristio bih ga većinom kao monitor a spojio bi ga onda preko dvi->hdmi adaptera. Problem je taj što sam vidio po netu da ljudima pri takvom načinu spajanja komp često shvati monitor kao tv i onda postavi 1080p rezoluciju umjesto klasičnu monitorovu 1920x1080. Rezultat je nešto lošija slika i lagani overscan pa se bojim da ne budem i sam imao taj problem. Inače monitor je Samsung B2430HD.
![]() |
#2 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
To su gluposti, reza je onakva kakvom ju namjestiš na kompu. Nisam siguran no mislim da svaki monitor koji ima hdmi ima i dvi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
TK
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
1920x1080 ti i jest 1080p reza http://en.wikipedia.org/wiki/1080p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
TK
|
Citiraj:
Evo, ovdje govore nešto o tome u komentarima: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824001425 "Cons: Need to fiddle with that multitude of settings to get the display to look good. Worst thing about this is that the setup needs to be adjusted for HDMI and DVI-to-HDMI before it'll display output from a computer correctly. Taking 1080p output from a Windows PC or from my Mac Mini to the HDMI input, with the monitor's default settings, my desktop extended off all four edges of the screen. On the Mac Mini, when "overdrive" is unchecked, the desktop is surrounded by about an inch of black space all around. I found that hitting the "P.Size" button on the remote to pick "Screen Fit" puts the entire desktop within the viewable area of the monitor. Can do the same thing from the menu system: "Picture"->"Picture Options"->"Size"->"Screen Fit". I'm not 100% sure if using the "Screen Fit" is aligning the HDMI input signal with the "native resolution" of the display. Text can have some very noticeable artifacting, but adjusting the settings (especially sharpness) cleared it up for me."
💻 🎞♫ Zadnje izmijenjeno od: Chome. 28.09.2010. u 09:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
nedavno sam kupio Hd 5670 pa mislim kupit novi monitor najmanje23" takoder bi ga spaja preko hdmi-a (ili je bolje dvi)??? gleda sam uzet Fujitsu SL3230T i jos neke ima li koja bolja opcija za do 1500-1600kn Unaprid Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
TK
|
Ma dobar je hdmi ali neke grafičke, odnosno njihovi driveri, kada spojiš na hdmi misle da si spoji na tv a ne na pc monitor. Uglavnom ako tako i prepozna to bi se trebalo dati promijeniti u opcijama drivera ali nikad se ne zna.
![]() |
#9 |
TK
|
U biti možda ipak nije problem do drivera. Trebalo bi u opcijama telke negdje namjestit da taj hdmi shvaća da je tu pc priključen. Ovisi koji monitor imaš ali trebalo bi se dati podesit.
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
TK
|
![]() |
#14 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Svašta, prvi puta to čujem. Dakle, imam Acer H223HQ i LG42G5000. Samo sam uštekao hdmi i u jeda i u drugi. Jedina stvar koja mi se dogodila je da je komp shvatio da je tv priarni a monitor sekundarni. To sam zamjenio i sve je dalje normalno kao što je i bilo. Na tv-u sam na izlazu idabrao da je PC no ne zato da se nešto zblesa, zapravao da, da mi se cura i mama ne zblesaju kada prebacuju između maxa, kompa i av-a ![]() Taj naziv koji odabereš na tv-u ti je samo naziv, kao što si na starijim tv-ima mogao dati ime programu. Koji OS koristiš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
TK
|
Kod samsunga nije to samo naziv. Jer ti zapravo ne pišeš naziv nego odabereš iz izbornika i ovisno o tome što odabereš mijenja se slika. Uvjerio sam se u to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|