|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Laptop je prespor nakon pada sistema
ovako imam laptop acer aspire (i5 proc 4 GB memorije ati 5650 hd 640GB), prije dva dana igrao sam call of duty 2 sve normalno radi super 250 fps... krenem upalit youtube i sve mi se zblokira. nakon toga probam CTRL ALT DEL i jos neke nacine da nemoram gasit laptop. posto nista nije uspilo odlucim se ugasit laptop(iskopcam ga iz stuje). nakon toga sutra dan idem upalit laptop ali win 7 se nedizu, dođe do onoga djela kad se trebaju dic i tu prestaje svaka radnja i nakon 15 min nakon toga javlja problem(nije moguce bilo dic ni u safe modu). nakon toga sljedi formatiranje i instalaliranje win7 sto traje nekih 15 sati, nakon sto se win 7 pocnu dizat sa cd-a trebam odabrat neku od funkcija instal recovery itd...ja sam klikno install i cekao oko sat i pol da on krene dalje i da mi ponudi da formatiram. nakon formata sam instalirao win7 sto je isto trajalo sve skupa oko 15ak sati. uglavnom nakon toga sam instalirao i drivere koji su potrebni updatove itd. Laptop je uzasno spor kada treba napravit deftagmet harda ili skeniranje spybotom instalacija call of duty 2 je trajala puno duze nego inace a kad ga pokrenem digne se normalno al kad treba loadat mapu to traje opet nevjerovatno dugo, a kad udjem fps je skoro kao i prije nego sto mi je pao sistem. e sad sta da radim da probam ponovo instalirati win 7 ? dali je mozda riknulo nesto od hardwarea (dali ima neki program koji testira rad procesora graficke harda i rama)? garancija mi vrijedi. unaprijed hvala na korisnim savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini Hiren's Boot CD. Na njemu imaš programe za testiranje svih komponenti laptopa. Pozitivno je što sve dižeš sa cd-a tj. ni ne ulaziš u winse. Samo u BIOS-u stavi da ti je optika prvi boot device.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Najvjerojatnije je problem u HDD-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi HD Tune i testiraj hard disk. Ako ima crvenih kockica, znači da je dobio bad sectore. Može biti da su samo logički, ali svejedno mogu usporavati sustav. Isto tako pogledaj SMART status i pusti benchmark. Ukoliko ima većih padova, opet se vraćamo na bad sectore. Može biti i da je kontroler u PIO modu, može biti svašta,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|