|
![]() |
#1 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
(riješeno) AMD 6000+ @ 90°C
pozdrav. frend ima problem s temperaturom na procu. naime, nakon reklamacije i promjene maticne sa Gigabyte 770-ds3 na 770-ud3, temperature skocile na procu (AMD 6000+) na preko 90°C u loadu (oko 30ak vise nego sa starom plocom). pasut smo mjenjali X puta i nista, nije clockan, nije overvoltan ni nista. prvo smo mislili da su senzori u banani ali kad se mahnito poceo rusiti smo skontali da su fkt te temperature. posto nam je gugl dao 2, mozda cete vi biti pametniji od njega. hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Mozda ploca sama overvolta, probaj smanjit napon proca ispod nazivnog. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Definitivno probaj prst metodom, samo nemoj gurat prst u ventilator ![]() Ako je heatsink hladan, znaci da uopce ne dolazi do kontakta heatsinka i procesora. Pogledaj dali ti je mounting dobro postavljen na plocu. Stavi pastu samo na procesor, kad stavis kuler i skines ga trebala bi se pastom ocrtat dodirna ploha ploce i proca.
![]() |
#7 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
upravo ovo sto papčić kaze, skini hladnjak, ocisti staru pastu (osobno jos predem sa papirnatom maramicom malo natoljenom razrjedivacem, povuce svasta crnoga sa metala jos ![]() inace, koji je hladnjak uopce na procesoru? 6000+ x2 je dolazio sa onim niskim AMD hladnjakom, sto ima 4 pajpa. jel taj ili neki drugi? sto everest/cpuz kaze za napon procesora?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ultrapiretik
|
prst metoda: heatsink je vruc sto znaci da pasta dobro odvodi toplinu. napon: 1,35V hladnjak: spire neki sa 92mm aktivnim. pasta je uredno stavljana svaki puta i svaki puta je ciscen proc da ne ostanu neka smeca po njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
koji je to hladnjak? napon je ok, i pasta je ocito ok kako kazes. ne znam, osobno mi jedno hladnjak smrdi u cijeloj prici. ili maticna ne voli stare athlone ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
halo, stavi bios kojeg gigabajt kaze za taj proc! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Nervozni poštar
Datum registracije: Mar 2008
|
probaj u biosu skroz iskljuciti vent od proca i na hladnjak od proca stavi neki drugi vent i prikopcaj ga drito na napajanje. probaj pa javi da li ce opet biti na 90C.
![]() |
#12 |
Ultrapiretik
|
navecer ce se frend igrati s tim, vent i na 100% ne snizava temperature, kamo god ustekan. kasnije cu se cuti s njim da cujem sto je skemijao pa cu vam javit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ultrapiretik
|
deckici (eventualno koja cura ![]() |
![]() |
![]() |
|
|