|
![]() |
#1 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
X600 Pro OC - pomoc
E ovako malo bi se bavio OC-om graficke kartice (X600 Pro) pa posto sam tek usao u vode OC-a i tek se ucim zanima me par stvari. Mozda nesto glupo pitam al nema veze moram odnekle pocet. 1. Za pocetak dali je neko OCo ovu karticu pa da mi malo pojasni dali se isplati i sta se dobije. 2. Koliko vidim iz postova trebat ce mi i neko dobro hladjenje. malo sam gledo i pikiram ATI Silencer 1 pa me zanima da ili ne. 3. Ako moze da mi se navede neki redosljed sta trebam ucinit tipa Inst Omega drivere, flashaj bios isl. Ako vec ima nesto od ovoga opisano moze i link. ZHX! ![]()
![]() |
#2 |
teh masta
Datum registracije: Apr 2005
|
Skineš ati tools i dereš! MHz po MHz dokle ide bez artifakata! Gledaš u 3dmarkovima za artifakte i ujedno pratiš temp grafe, sad ne znam dal x600 to podržava. Ak misliš ozbiljno clockat, najbolje bi bilo da uzmeš nekog silencera, il tak nešt pa ga staviš na kartu. S njim ćeš postić bolji clock. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
AtiTool 0.0.23 ili Ati Tray Tools 1.0.2.600 S njima nađeš max stabilni clock jezgre i memorije. Ja AtiTool koristim za testiranje artefakata i frekvencija, a Tray Tools za tvikanje postavki drivera i auto 2D/3D overlocking. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dark side Moderator
|
Jucer sam u AtiTool testiro max Core i puklo mi je negdje na 536 a max mem cu danas. Sad ako recimo pretpostavim da je mem 320 kako dizem te dvije stvari. Mislim dali ima neka sema za pratit ili dizem i jedno i drugo pa pomalo pa kak ispadne. THX
![]() |
#5 |
Premium
|
Prvo ideš max GPU, a memorija ostaje na defoltu, a onda max memory s GPU-om na defoltu. Kad nađe granice možeš još malo spustiti da budeš siguran i staviti artefact tester da radi par sati na tome čist oda potvrdiš |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Dark side Moderator
|
Znaci kad dobijem gornje granice onda dignme core i mem otprilike do te granice i testiram artifakte. Ako sve stima to je to a a ko ne onda smanjujem.? To sad mislim samo istestirat jer si moram uzet neko hadjenje. Recite mi s cim gledate temperaturu grafe? THX!
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Temperature možeš vidjeti (valjda preko drivera ili Everestom) samo ako kartica ima senzore. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
teh masta
Datum registracije: Apr 2005
|
Artifact test ne moraš ostavit par sati, dosta je pol sata... Što se tiče dizanja frekve, najbolje ti je sam dizat, a ne find max... Meni je to bilo sve shebano, pa sam sam dizao.. Mislim, ati tool mi je pokazivao max mem frekv da može bit 310, a ja dignuo na 340 bez beda... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Pa i nije dosta, nekad zna prijavit artefakt tek poslije 40 minuta ili još duže. Kad traži max frekvencije najbolje ga je pustit prek noći ili par sati pa ono što se dobije smanjit za nekih 5-10Mhz. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
@Darth Vader stari moj, nemoj tražit max preko ati toolsa nego sam diži frekvu gpu/mema u intervalima po 5 mhz i testiraj! 3 puta 3d mark 03', 3 puta 05' , ako nema artefakta, stabilno je! Meni ti je ati tools pokazao max frekvu dosta nižu nego na kojoj sad držim grafu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Dark side Moderator
|
Probo sam danas malo se igrat s tim. Moram priznat da je poprilicna zezancija barem dok ti nekakve stvari nepredu u rutinu. Ostavio sam da mi testira max mem al je nesto doso kao do 306 pa je onda pado do 301.5 ito sve traje neka 3 sata. A sinoc kad sam probo jedno sat onda mi je doso do 307.5 pa mi bas i nije najjasnije kako on to konta (mislim na atittool). Tako da kontam da cu pribjec ovoj shemi dizanja 5 po 5 i testiranja jer kontam da bi to mozda moglo bit dobro rješenje. Max Core sam istestiro i doslo je do 536.63. Sad cekam da u linksu doce ati silencer 1 pa kad to ubodem onda cu bit spreman za pravi oc. ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Dark side Moderator
|
Evo gledo sad kaze da 3 ide samo na 9800 XT za moju odgovara samo 1. http://www.arctic-cooling.com/vga1.php A kontam da ce bit bolje svakako neg sto je sad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|