|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
(riješeno) Ugašen komp neće da se upali
Problem je jako jednostavan da detektirat. Komp je ugašen i nakon nekih minutu-dvije, kad sam ga pokušao upalit, jednostavno neće. Ne reagira. Prvo mi je palo na pamet napajanje, jer je dotično zujalo (bez obzira da li komp radi, odnosno čim je na "1"). Međutim, napajanje sam odnio na drugi komp i tamo je upalio (također uz zujanje). Nije mi jasno da je ploča mogla ciknit samo gašenjem kompa i paljenjem. Kompjuter je do tad radio besprijekorno, bez ikakvih problema. Isto tako, nije bilo nikakve grmljavine, stresova stujno/naponske prirode, da bi uzrokovalo kvar. Znači, neće da upali i amen! Ne znam šta osim ploče i napajanja može bit, ali napajanje sam testirao, a ploču nemam pojma kako ću testirat, obzirom da nije lako doć do neke s 939 chipsetom. P.S. Ploča je 939 DFI Lanparty. Nikad clockana. EDIT: Napomena: Napokon sam uspio nać Standby Power LED na ploči i ona gori (mogli su je i manju napravit). Također, do nje su 4 tzv. diagnostic diode koje su sve četiri ugašene. Postoji li neki switch za aktiviranje tih dioda, jer kad su sve 4 ugašene, onda kaže da je to System boot-up?!?!
Potpisujem! Zadnje izmijenjeno od: Rivi. 18.09.2010. u 12:27. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma mijenjaj napajanje, ono ne valja. Da nije možda Chieftec? Često znaju tako zezati... Isto tako voltmetrom možeš izmjeriti +5 VSB rail. Ako nije blizu +5 V, to je onda to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Je, Čiftek je. I da, napajanje je. Vjerojatno je VN trafo, to šta zuji. Ali, ne budi lud, proba' sam još jedno napajanje danas i to je upalilo. Samo mi nije jasno kako je taj Čiftek uspija upalit drugi komp. A i ovo mu je 4. godina neprestanog rada. Jedini je problem šta sutra moram po novo napajanje koje će, radi cijene, opet bit Čif-tek!
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Drugi komp se upalio jer je vjerojatno slabije konfiguracije pa mu treba i manje struje za start...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#6 |
|
![]() |
#7 |
|
E sad, kupim ja novo napajanje, dođem doma, spojim ga, spojim grafičku proc i memoriju, komp upali, ali ne mrda dalje od logoa DFI Lanparty, pa da ga jeb.. Istina, radio sam mu clear CMOS (jumperima), kao i proceduru za safe boot, ali, svi su jumperi vraćeni na mjesto kako spada. Idem sad pospajat i ostalo, mada sumnjam da će se nešto promijenit. Nisam spojio tastaturu i miša, ali mislim da bi trebao dignut bar do neke greške. Ploča ne pišti, što bi reklo da je sve ok. EDIT: Riješen problem. U BIOS-u je bio postavljen halt on error, a kako nije pola stvari bilo spojeno, ploča je stopirala boot u samom startu. U svakom slučaju, zahvaljujem na pomoći! Tema spremna na lock! ![]()
Potpisujem! Zadnje izmijenjeno od: Rivi. 18.09.2010. u 12:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|