|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
(riješeno) Wireless kartica dobiva IP 0.0.0.0
Pozdrav. Prelistao sam par tema sa slicnim problemima ali mi nijedna nije pomogla. Imam toshiba satellite L300 1A6. http://bl.computers.toshiba-europe.c...UCT_ID=1058092 Nedavno sam instalirao win xp i od tada se ne mogu spojiti na internet preko wirlessa. Na visti i na win7 mi se sve ljepo spajalo. skinio sa sve nove drivere wirless za xp. KAd idem na connect, upise pasword i on se kao spaja. Nakon par sec mi se pojavi onaj x crveni preko wirlessa. Dok je spojen(10-15 sec) nemogu otici ni na jednu web stranicu i pise mi da mi je IP 0.0.0.0 i kad pokusam repair pise nesto cant retrive ip adress. Instalirao sam 100 puta nove drivere, restartirao ruter i sve. Moj stari ima neki IBM prastari paptop i on se moze spojiti. Negdje sam procitao da kao ima zastita pa na xp-u nemogu preko wirlesa na internet. Jeli to istina i dali se moze makniti ta zastita? edit wirless mi je realtek RTL8187B
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Napiši na koji AP / Router se spajaš, provjeri da je DHCP Server u spomenutom uređaju aktivan ili manualno podesi TCP/IP. Zapravo je najlakše usporedit postavke na tom IBM - u i isto postavit kod sebe osim IP adrese koju ćeš promjenit za 1, ako je na Automatici onda nemaš šta mjenjat. Za wireless karticu si stavio ovaj drajver ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno si krivo napisao WEP/WPA pass. Neznam više gdje se u XP-u nalaze poznate wireless mreže, malo proguglaj i nađi gdje se brišu. Ponovno skeniraj, i moralo bi te ponovno pitati password. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
E da, napomena tj. update od Joke je važan jer dodaje ispravnu podršku za WPA2 na XP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako imaš enkripciju, privremeno probaj bez nje... Može biti da ti taj driver ne podržava recimo WPA2 i slično ili si nehotice uključio MAC filtering. EDIT: Da, i obavezno obriši sve zapamćene WLAN mreže, kako je rekao PointDexter, jer je XP preglup za baratanje tim profilima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Hvala vam puno, oso sam na windows update i sve sam updato. inace samo sp3 skinem. I proradilo je ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|