|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Streamanje videa s PC-a na TV (ne SMART) preko mreže korištenjem android telefona
Pozz, kupio sam novi TV (klik) koji nije smart TV jer mi se ovako financijski isplatilo. Kad bolje razmislim, featuri koje nude smart tv-ovi mi ni ne trebaju osim wi-fi mogućnosti. Sad malo razmišljam na koji način bi mogao zaobići taj nedostatak, a da ne uključuje kopiranje video materijala na USB stick ili na eksterni disk. Palo mi na pamet da bi mogao pokušati streamati video s PC-a na HTC one x koji bi oboje bili spojeni na kućnu mrežu (PC kablom, one x wi fi). One X bi s HDMI kablom spojio na TV i voila. Može li to tako funkcionirati ili postoji elegantnije rješnje. Znam da postoje razno razni boxovi i što sve ne koji pretvaraju običan tv u smart tv ali htio bi troškove svesti na minimum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Može funkcionirati (i hoće) ali nekakav Raspberry Pi sa Raspbmc gore ili Chromecast uz Plex su puno sretnija rješenja (uz dodatan trošak od cca 50$). Na telefonu ti preporučam Plex ili Mizuu. Ili jednostavno neki file browser + MX Video Player (ili BSPlayer ili VLC). Jedino što nisam siguran da li One X podržava HDMI out, to sam provjeri ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sudeći prema iskustvu sa One - loše. IMHO ne vrijedi truda, može bit nekad praktično u nekim iznimnim situacijama ali generalno, ne vrijedi kao zamjena za media player |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|