|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Dakle problem je sljedeci.. Imam jedan forum koji je na obicnom hosting paketu kod jednog domaceg hostera. Sad on meni kaze da bi ja trebao na VPS jer mi kao forum ima posjecenost preveliku.. Meni je to malo smjesno jer u 24 ne bude niti 400 ljudi gore a u trenutku nikad vise od 70 korisnika. Moze mi neko objasnit,ako vec vecina hostera nudi neograniceni promet,sto ocito nije tako,koliko bi onda uopce limit bio neki ljudi na forumu? Forum je samo postaj karaktera,dakle nista se gore bitno osim teksta ne nalazi.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Mozda ih muci velik broj konekcija. bez obzira na promet broj konekcija optereti ruter jer ih mora obraditi i drzati u tablicama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Vecina hostera ima niske cijene i igraju na ekonomiju obujma i kad se pojavi netko kao ti sto stvarno iskoristava obecane resurse onda ga odbijaju i salju na VPS. Ja sam isto nedavno jedan forum morao odbiti jer po cijeni koja je prosjecna kod nas mi se ne isplati drzati forum koji bi trosio u najboljem slucaju 10% resursa, a placao bi 2% godisnje rente. U kalkulaciju se uzima velicina baze, koliko ti treba diska i kolicina prometa. Ako ti nije problem napisi te podatke i koliki si imao budget pa cu ti napisati ko bi te uzeo pod shared host.
![]() |
#4 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma izgleda da je kod mene baza u pitanju jer trosimo vise od 25 posto resursa memorije. Dakle mora da je baza nesto sviknula od nestrucnog rukovanja.. Moram vidjet sve te podatke koje si me pitao Bono pa cu postat. Ali najprije da je neko od mojih suradnika nesto uneredio u bazi.. Ne bi bilo prvi put al opet.. Nemjeren promet je cista navlakusa,bezvezarija xD Ako imas CPU i RAM limit to pak stvarno nema smisla sorry.. Ajde hvala svima,ja cu se javit cim otkrijem tocno sta gdje kako,mozda ova tema bude nekom od pomoci heh..
![]() |
#6 | ||
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Citiraj:
sto se tice velicine baze, provjeri si tablice, obicno se na forumima dogodi da se ukljuce svakakva logiranja tipa logiranje spidera i to onda sa vremenom naraste na par GB. Logove bi trebalo cistiti bar svakih 6 mjeseci, a sad neznam koliko imas postova, ali recimo PCE forum ako nema velikih odstupanja 1.5 milion postova to bi u velicini trebalo biti oko 1.5GB.
![]() |
![]() |
#7 | |
the letter
|
Količina cashiranih podataka nije u ovisnosti o veličini baze. Zapravo apsolutno ništa što se tiče same baze i njezinog funkcioniranja nije u ovisnosti o veličini baze. Bar ne direktno. Zato sam te i pitao jer mi je to strahovito čudno. I tako je kod svih hostera... Ali zapravo je i jasno jer se za ništa drugo ne možete uhvatiti. Citiraj:
Sorry što sam oteo thread ali ove stvari me iskreno zanimaju pa sam mislio da mogu dobiti odgovor...
![]() |
![]() |
#8 | ||
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
A teoretski kao sto rade nasi hosteri, da i drzim citavu bazu na disku to mi je jos veci udar na performanse, jer cu morat ici na RAID 10 i svejedno ce mi IO load biti visok, zato oni i sve korisnike koji imaju velike baze salju na VPS. Citiraj:
http://www.microsoft.com/sqlserver/2.../editions.aspx http://www.merawindows.com/Forums/ta...s/Default.aspx
![]() |
![]() |
#9 |
the letter
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |