Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2010., 11:30   #1
Romi
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
Exclamation Otkazala grafička ili nešto drugo?

Pri skeniranju računala od virusa,uključio se sceenserver,koji nije reagirao na pokrete mišem,niti na tipkovnicu,pa sam resetirao računalo.Računalo se upali,sve odradi kako treba,samo na monitoru nema ništa,a blinka zelena lampica.Iz računala se čuje zvuk-beep u trajanju 15 sec. i s pauzom od 20 sec. i tako stalno,a primjetio sam da mi miš i tipkovnica ne funkcioniraju.nisam igrao igrice i nije račualo bilo preopterćeno,a isto tako i temperatura u prostoriji u kojoj se nalazi računalo iznosi 20 stupnjeva.Grafička kartica mi je integrirana na Biostar matičnoj ploči.Očistio sam ga od prašine, koje i nije bilo puno.
Molim hitno pomoć.Što da poduzmem.

EDIT:

Vadio sam i memoriju i onu bateriju od CMOS-a i ništa nije pomoglo.Evo ovdje su podatci o mom računalu,pa se nadam da će mi netko na osnovu njih pomoći da konačno riješim problem.

MB: Biostar,VGA,2xDDRII,PCI-EX16
SATAII,G-ch HD Audio (int.)
CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1,6 GHz
1 MB L2 Cahe 800 MHz FSB
RAM 1024MB DDRII
HDD 160 GB Samsung SATA
ODD: DVD-RW DL/DF
VGA: up to 256MB (int.)
Chipset: GF7050V-M7

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.07.2010. u 12:35.
Romi je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 11:56   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vidi koji je bios gore i ovdje imas objasnjenje beep kodova.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.07.2010., 11:58   #3
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Kad si ga cistio od prasine da li si slucajno vadio memoriju ili procesor - provjeri da li su dobro sjeli.
Ako ne upali posudi u nekog PCI-ex zasebnu graficku i na nju pristekaj monitor. U BIOSu ces mozda trebat disable-at integriranu graficku za slucaj da automatski ne postavi prioritet zasebne graficke.
Toliko za prvu ruku, pa javi rezultat.
Sritno

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 12:09   #4
Romi
Registered User

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Kad si ga cistio od prasine da li si slucajno vadio memoriju ili procesor - provjeri da li su dobro sjeli.
Ako ne upali posudi u nekog PCI-ex zasebnu graficku i na nju pristekaj monitor. U BIOSu ces mozda trebat disable-at integriranu graficku za slucaj da automatski ne postavi prioritet zasebne graficke.
Toliko za prvu ruku, pa javi rezultat.
Sritno
Od prašine sam čistio nakon ovoga,kasnije sam po nekim preporukama vadio memoriju i onu okruglu bateriju,a procesor nisam dirao,pa sam sigurno opet sve vratio na svoje mjesto.Evo baš razmišljam gdje bi mogao naći kakvu staru zasebnu grafičku karticu.

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Vidi koji je bios gore i ovdje imas objasnjenje beep kodova.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273
gledao sam malo ova objašnjenja,i još mi nije jasno gdje spada moj problem.

EDIT:

Rekao bih po ovome da je u mene ovaj AWARD bios,i najsličnije što sam našao je ovo
dugi ponavljajući beep -> DRAM memorija nije pravilno umetnuta
samo je problem što računalo sve do ovoga, nije nikako otvarano,pa neznam kako bi se moglo desit ovo.
Jedino da je memorija otkazala,samo neznam koji su simptomi(znaci) kad se to desi..

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.07.2010. u 12:36. Razlog: spajanje postova
Staro 28.07.2010., 13:20   #5
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pa jos jednom otvori kuciste, i izvadi vrati nazad memoriju i prekontorliraj sve kabele..
Kazes da si vadio bateriju, ucitao si default postavke u bios-u nakon toga?
Staro 30.07.2010., 08:38   #6
Romi
Registered User

Jučer sa opet resetirao CMOS i vadio memoriju,koja nije bila dobro postavljena u svoje ležište i nakon što sam sve ponovo vratio beep-ovi su prestali,i sve je izgledalo normalno i kad sam pomislio da sam rješio problem opet sam se razočarao kad sam vidio da opet nema slike,a monitor je uredu,računalo se ne može normalno resetirat,i tipkovnica ne funkcionira,mada je i ona ispravna,možda bi se to sa tipkovnicon i rješilo, kad bi se pojavila slika na monitoru.Sad neznam šta dalje poduzet.
Staro 30.07.2010., 20:48   #7
Romi
Registered User

Konačno sam i tu matičnu našao i probao i nažalost nije ni do nje,stavio sam je sve u redu priključio,samo neznam još da nije problem, što je kod mene bila integrirana.Šta bi još mogao probat,možda drugi RAM,s obzirom da je samo jedna tabla,pa da nije ona otišla.A ako je u pitanju procesor ili matična,neznam koliko se to isplati mjenjat,s obzirom da sam kompletno kućište ovdje u BiH platio 500KM,doduše novo i do ovoga nije otvarano.Tako sad ispada da mi je i ovaj naslov pogrešan.
Staro 30.07.2010., 22:13   #8
Tihi2
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
A da probaš garanciju?
Tihi2 je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2010., 00:18   #9
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
@Romi koji ti uopce PSU imas?
Staro 31.07.2010., 12:24   #10
Romi
Registered User

Citiraj:
Autor Tihi2 Pregled postova
A da probaš garanciju?
nažalost garancija mi je istekla

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
@Romi koji ti uopce PSU imas?
evo ove podatke o računalu imam koji su navedeni u pratećoj dokumentaciji,a ta prateća dokumentacija je jako slaba

MB: Biostar,VGA,2xDDRII,PCI-EX16
SATAII,G-ch HD Audio (int.)
CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1,6 GHz
1 MB L2 Cahe 800 MHz FSB
RAM 1024MB DDRII
HDD 160 GB Samsung SATA
ODD: DVD-RW DL/DF
VGA: up to 256MB (int.)
Chipset: GF7050V-M7

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.08.2010. u 14:43. Razlog: spajanje postova
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.07.2010., 12:38   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ajde daj to lokalnom majstoru da ti rjesi da zakljucimo ovu trakavicu.

Nhf, ali ako neznas koje napajanje imas, nemozemo ti pomoc, a niti sam sebi neces puno napravit.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2010., 12:56   #12
Romi
Registered User

Evo sad sam opet otvorio računalo i pogledao naljepnicu na napajanju i piše.
Frontier switching power supply
+5 8+3,3V COMBINED 179 MAX+5 and 3,3V and 12V COMBINED 383W Max.Total output 400W max.
Ima još neka tabela,ali nadam se da je ovo dovoljno
Staro 06.08.2010., 13:58   #13
Romi
Registered User

Molim cijenjene članove ovoga foruma da mi drže "fige",sad sam na poslu i dok dođem kući mjenjam memoriju,naime pošto nisam mogao ni od koga naći odgovarajuću memoriju za probu,morao sam nabaviti novu ali najmanju pločicu memorije od samo 256Mb,čisto za probu (a ako bude, daj bože ovo onda nabavljam barem duplo koliko sam imao do sada),ako slučajno i ovo ne pomogne,morat ću otvarat novu temu oko kupovine novog kompa, a već nešto razmišljam o nekom malo jeftijem prijenosnom.ako je u pitanju matična ili procesor,onda mi se popravka i zamjena isti vjerojatno ne isplati.
Staro 08.08.2010., 10:48   #14
torq1337
Premium

torq1337's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pozdrav ROMI !

Tu i tamo fusham šta se tiće kompića, pa u 90% slučajeva kada mi monitor nije dao nikakav signal zivota a kompjuter je onako alarmirajuci TULIJO, većinom su bili RAMI u pitanju...

Tako da evo ti jos jedna potvrda mogučeg kvara !

SRETNO !
torq1337 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2010., 17:19   #15
Romi
Registered User

Citiraj:
Autor torq1337 Pregled postova
Pozdrav ROMI !

Tu i tamo fusham šta se tiće kompića, pa u 90% slučajeva kada mi monitor nije dao nikakav signal zivota a kompjuter je onako alarmirajuci TULIJO, većinom su bili RAMI u pitanju...

Tako da evo ti jos jedna potvrda mogučeg kvara !

SRETNO !
Nažalost i RAM sam mjenjao,pa opet ništa,u početku je bilo alarma(beepova),kasnije sam vadio,pa opet stavljao RAM-ove,onda su nestali beepovi,a ostalo je sve isto.
Staro 13.08.2010., 13:25   #16
iduk
Premium

iduk's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Kod skeniranja ti jedino disk i proc rade 100%, pa bi trebo tu kvar i tražiti. Budući da ti nakon paljenja stroj uopce neradi vjeroajtno ti je proc vrisnuo i to vjerojatno zbog prašine na hladnjaku.
iduk je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2010., 13:31   #17
Warrior
Premium
Moj komp

Warrior's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Da nije ipak neki virus napravio svoje budući se problem desio prilikom skeniranja na viruse?
Staro 13.08.2010., 13:40   #18
iduk
Premium

iduk's Avatar

De lol, kako ce mu virus spaliti komp, mozda windowse nekako al hardver nikako.
Staro 13.08.2010., 13:46   #19
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
to nije posve istina. Imam jedan fini virusić koji sjebe hard disk potpuno.
Staro 13.08.2010., 13:57   #20
Warrior
Premium
Moj komp

Warrior's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Pa i nisam mislio da mu je uništio hard. Možda mu je smrdo boot sektor na hardu ili slično... Vidiš da se čovjek baš ne kuži u kompove te ni sam ne zna što se događa i dokle mu dođe bootanje dok se monitor ne upali.
Staro 13.08.2010., 13:59   #21
iduk
Premium

iduk's Avatar

To je moguce, da ti sredi disk tako da ti milion puta zapise i obrise na istoj adesi, al nevidim kao bi mogo riknuti proc, osim da nemjenja temperaturu procesora na kojoj se gasi komp.
Ocito je da se neradi o problemima s diskom jer covjek nemoze ni do biosa
Staro 18.08.2010., 11:58   #22
Romi
Registered User

Citiraj:
Autor iduk Pregled postova
Kod skeniranja ti jedino disk i proc rade 100%, pa bi trebo tu kvar i tražiti. Budući da ti nakon paljenja stroj uopce neradi vjeroajtno ti je proc vrisnuo i to vjerojatno zbog prašine na hladnjaku.
uz pomoć jednog adaptera koji sam neki dan nabavio,izvadio sam hard disk iz računala,te ga spojio na USB ispravnog računla,u početku sam imao nekih problema oko pristupa nekim pohranjenim datotekama,ali sad sad sam i to rješio,tako da po ovome kako izgleda disk je ispravan,te jedino ostaje sad možda procesor ili matična,a ja mislim da je do integrirane grafičke na matičnoj,te planiram matičnu zamjenit,samo još s obzirom da to nisam nikad radio,neznam na što bi trebalo paziti kod nabavke i zamjene matične,osim naravno procesora i RAM utora.

Citiraj:
Autor iduk Pregled postova
kad sam otvarao računalo,očekivao sam da će biti puno prašine,ali uopće nije bilo puno,tako da ne vjerujem da je procesor mogao stradati zbog prašine,a temperatura u prostoriji u kojoj se računalo nalazi,nije nikad toliko visoka da bi mogla izazvati takav kvar.

Citiraj:
Autor Romi Pregled postova
Konačno sam i tu matičnu našao i probao i nažalost nije ni do nje,stavio sam je sve u redu priključio,samo neznam još da nije problem, što je kod mene bila integrirana.Šta bi još mogao probat,možda drugi RAM,s obzirom da je samo jedna tabla,pa da nije ona otišla.A ako je u pitanju procesor ili matična,neznam koliko se to isplati mjenjat,s obzirom da sam kompletno kućište ovdje u BiH platio 500KM,doduše novo i do ovoga nije otvarano.Tako sad ispada da mi je i ovaj naslov pogrešan.
E ovdje sad sam tek sad sam vidio da sam napisao , da sam matičnu našao,a u stvari našao sam drugu grafičku pa sam nju isprobavao.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.08.2010. u 12:20. Razlog: spajanje postova
Staro 22.08.2010., 23:55   #23
iduk
Premium

iduk's Avatar

Nadam se da si probao drugi utor za memoriju na matičnoj ploči. Čudi me što nisi drugo napajanje ubo, jer ovo ti je lose sto je sada unutra a konfa ti je oko dvije godine vec stara, pa je moguće da je i ono dotrajalo.
Čini se da je Nino bio u pravu kad je reko da treba ovaj slučaj predati lokalnom majstoru, jer ovako napamet mozemo samo fantazirati, uglavnom, sretno!!
Staro 30.08.2010., 13:36   #24
Romi
Registered User

Negdje po nekim oglasnicima našao sam POST-karticu ili kartica za analizu kvarova na matičnoj ploči,a s obzirom da sa ovim mojim računalom ništa nisam rješio,zato sad molim one koji imaju iskustva sa ovim karticama da mi kažu koliko su učinkovite ove kartice u rješavanju ovih problema.
Staro 30.08.2010., 14:33   #25
pero000
Premium
Moj komp

pero000's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
to ti je pci motherboard test car.... karticu stavis u slobodni pci slot na maticnoj i upalis komp i na ekranu te kartice ti se ispise kod... sa karticom dobijes manual u kojem ti pise pojasnjenje kodova.... ovako kartica izgleda..: http://img690.imageshack.us/img690/8771/a20330.jpg

Gygabyte p35ds3
Core2Duo e8400
Sapphire 5770 FLEX
Transcend 800MhZ 2x2 gb
Segate 320GB
Chieftec A80 CTG-500-80P
Thermaltake V3 Black
LG W1934S 19"

pero000 je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2010., 16:47   #26
mado2
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Ma dajte ljudi, najlakse ti je otic do frenda koji ti ima maticnu sa socketom 775 i ddr2 memorijom.
Testiras svoju memoriju na njegovom, pa napajanje, pa tek onda proc.
Ima posla ali ako ti se ne da raditi odes do servisa i zamolis ih dijagnostiku kvara, nebi trebalo biti skuplje od 100 kn. I onda znas na cemu si.
mado2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno