Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2010., 13:00   #1
Genius007
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
(riješeno) Komp se pali, ali nema slike

Dakle do jucer navecer radio sve normalno. I uso sam u cod2 i stisnuo vise puta za redom space i iskljuci mi sliku. A komp je osto i dalje raditi. Iso sam restart i dizo mi je sliku do butanja wina i opet ju iskljuci i tako nekoliko puta da bi na kraju osto bez ikakve slike. Znaci komp se pali i ulazi u win i sve ali samo slike nema. Probao sam i sa drugom grafickom i u drugi pcie slot staviti i mjenjao rame. Ma sve moguce sam napravio ukopcao samo osnovne stvari i opet nista. Do cega bi to moglo biti ploca, procesor ili grafa ?

Konfa je:
Amd x2 2,2
Gygabite GA-M57SLI-S4
zotac GTX260 AMP2
(probao i sa gygabite 7900GS)
2gb rama
1TB +120 GB
Probano na LCD LG 37LD420, LG flatron L1919S i samsung 793mb
Ako ima koja greska ili ako sam sto zaboravio recite jer mob mi je jedini preko cega mogu pisati dok ne popravim ovo. Unaprijed hvala
Genius007 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2010., 13:10   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
koje je napajanje u konfi? codegen 450W?

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.08.2010., 13:35   #3
Genius007
Banned
Moj komp

Chieftec 500w
Staro 27.08.2010., 13:58   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

standardne metode: reset BIOSa (preko jumpera), probati sa drugim napajanjem, izvaditi sve na stol pa pokusati samo sa plocom + procesor + napajanje + sistemski zvucnik (da vidis da li BIOS uopce odraduje), ako beep-a dodavas komponente - memorija - graficka - diskovi....... nema drugog nacina nazalost.

iako ovako osobno pucam na maticnu. koje su bile temperature komponenti prije problema, jesi pratio?

Staro 27.08.2010., 14:09   #5
blueshadow
Premium
Moj komp

blueshadow's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
slican problem sam i ja imao, tad mi otisla grafa HD 3870
blueshadow je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2010., 14:11   #6
Genius007
Banned
Moj komp

Budem probo jos to. A znam da je cipset na ploci vruc nisam temperature pratio
Staro 27.08.2010., 14:21   #7
Genius007
Banned
Moj komp

Evo iso sam sa zvucnikom i pisti dugo u razmacima od svakih 5 sec

Reset biosa je rijesio za sada sve. Znaci problem je rijesen.
Hvala Burku na pomoci

Zadnje izmijenjeno od: Genius007. 27.08.2010. u 14:36.
Staro 27.08.2010., 15:24   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

ili te memorija zezala ili manje vjerovatno graficka. ajd sada radi, nema na cemu .

inace se nforce hoce grijati, i nebi bilo lose da upiknes neki 40/50/60mm ventilator i postavis ga na chipset vijcima ili plasticnim vezicama ako nikako drugacije ne ide. inace sam ja prije dva tjedna si uzeo 60mm sharkoon tu u sisku, nevjerovatno koliko ventilator dobro puse i koliko se zapravo malo cuje s obzirom na dimenzije. mislim da sam ga platio nesto ispod 30 kuna, ista cijena je kao u linksu. neces nista doprinjeti perfomasama, ali chipset ce se svakako manje grijati i prakticki produzujes mu radni vijek .

Staro 28.08.2010., 00:14   #9
Genius007
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ili te memorija zezala ili manje vjerovatno graficka. ajd sada radi, nema na cemu .

inace se nforce hoce grijati, i nebi bilo lose da upiknes neki 40/50/60mm ventilator i postavis ga na chipset vijcima ili plasticnim vezicama ako nikako drugacije ne ide. inace sam ja prije dva tjedna si uzeo 60mm sharkoon tu u sisku, nevjerovatno koliko ventilator dobro puse i koliko se zapravo malo cuje s obzirom na dimenzije. mislim da sam ga platio nesto ispod 30 kuna, ista cijena je kao u linksu. neces nista doprinjeti perfomasama, ali chipset ce se svakako manje grijati i prakticki produzujes mu radni vijek .
stavio sam neki mali vent na chipset to sam naso medu kantama starim sa starih procova..cuje se jakooo malo a koliko toliko hladi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno