|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
(riješeno) Dva kompjutera bi trebala raditi, ali neće ni jedan
Pozdrav novi sam ovdje Crkla mi je matična kad je grmilo.Kupija u hg-spota novu asusovu P5G41-M.socket 775, integrirana grafika, za proc intel core 2duo 2,00ghz 4400.Sve lipo spojija,nije tilo sliku pokazivat ,nema post-a.Pošto imam drugi komp koji valja,stavija njegov proc intel core 2 1,8 ghz i proradija diga sve i windowse,vratija ovog od 2 ghz,proradija i na njega a taman mislija da ne valja.Kad sam s ovog drugog vadija proc,ispa mi je s cenat visine i lagano ogreba neke pinove,bojim se šta će sad bit,vraćam procesor i hladnjak,ali neče ništa,nego samo okrene sekund hladnjak od proce i tišina,šta je sad,mislim nešto sam oštetija nožice u socketu,gleda sam ali ne vidim neka ulegnuća sve izgleda isto,ali sam lagano iglom diza pinove,ništa sve isto.Proba sam iz ovog drugog napajanje sve vrti, zuji ali nema POST-a,na ekranu piše no video input,nije do vga kabela i spojeva.Pa sam proba sa drugim proc od 2ghz,sve isto,mislim se, možda sam nešto oštetija pinove, pa neće.Samo se čudim zašto napajanja drugačije reagiraju.proba sam to napajanje samo što zavrti hladnjak,u ovoga di je asusova nova ploča(na drugom je isto asusova psg-mx) i napajanje radi komp se boota.Stavija sam ovo drugo napajanje u ovoga šta neće boot-a,kontam bar sve vrti,i ponovo mjenja procesore,(nestalo više i termo paste)sve isto,dobro mislim ovi ne valja,popraviće se,imam drugi koji radi,I ŠTA SE ONDA DESILO,kad sam vraća proc od 2ghz nazad u ovoga šta je radija,dije nova asusova ploča,neće se boota,nema POST-a,zuji, šumi,vrti se,i u početku čuje se 5-6 (t)rzaja,oko dvd-romai,Proba sam sa opet drugi proc,sve isto ištekavanjem dvd roma i hd-a,onda ne rže ali isto se ne boot-a,vadija i vraća ramove,kabele od napajanja,neće ništa uvik isto.Vadija sam i bateriju od biosa i one pinove za reset primišta i vraća.Ne čujem nikakve beepove.Gleda sam da nešto ne pravi kratki spoj ispod i na matičnoj nisam vidija ništa.Eto tako neznam šta je,možda je ta nova matična riknula,valjda proc.valja,probaću nešto reklamirat u hg- spota da je ispitaju i poniću cilu kantu,Pa da bar jedan valja.Nisam neki znalac,s iskustvom,ali pazija sam da sve radim kako triba,di sam zajeba |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
'Ajde sad lijepo, uz korištenje svih interpunkcijskih znakova, razmaka i u nekakvom redu nabroji imenom i prezimenom sve komponente oba kompa i što se je s kojim kako i kada događalo. Biti će ljudima lakše čitati, pa će ti i lakše pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
majko isusova, doso do treceg reda skuzio da sam propustio par tocaka i zareza, delete -> enter i cao daci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Kao da je meni lako, izludilo me ovo sve 2 puna dana,a vama su interpunkcija i znakovi najvažniji.Sad ću ja napisat koje su komponente od oba 2 kompa.Nemam papire,moram sve pogledat šta se da isčitat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nije uopće do interpunkcije, ono je nerazumljiva zbrka slova. Piši u odlomcima i, ako je ikako moguće, bez izraza tipa "štrangulin, kacavida" itd. To što ih ja razumijem ne znači da netko iz Zg tko je stručniji od mene zna na kojeg ti vraga misliš. Što lakše se pročita i što je razumljivije, lakše je i tebi i nama.
![]() |
#8 |
Registered User
|
prvi komp:- Napajanje: jcn max 400w. Matična asus psg41-m,g41/ich7 integrir. grafika: intel gma x 4500. Procesor: intel core tm2 duo 4400,2,00ghz. Ram:transcend 1 gb, ddr2,667 dimm. Dvd pržilica: philips. HD:samsung 160 gb i drugi hd seagate 250 gb. Drugi komp: Napajanje: MS platinum 400 atx. Matična: asus psg mx, grafika ne znam, Procesor: intel pentium dual core 1,886 hz. Ram: pq1 1gb, ddr 2. HD-western digital 160 GB. DVD rom: superwrite master. Napomena: mora sam promijenit ramove,ovaj prvi nije diza sustav sa ovim pq 1 ramom, a sa transcendom je.Dok je ovi drugi moga radit sa ramom pq1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Znači, niti jedan ne radi? Jesi li probao izvaditi sve iz case-a i složiti na stolu?
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Proba sam onako jednu po jednu komponentu.Meni je muka zašto bar ovi ne proradi di je nova asusova ploča,izgleda bolja konf. Ja sam njemu ulazija u bios postavlja da mu dvd bude bootabilan,možda radi toga trza iz pržilice i neće boota,a isto bi triba bar pokazat POST poruku,ja mislim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Bio DVD uređaj za prvi boot ili ne, ako ništa nema unutra, mora dizati sa hard diska, ali mora i HD biti naveden u listi boot uređaja. Stavi ga kao drugi boot device. Prvo izvadi sve van iz oba kompa, pregledaj da li je sve čisto i da li se na nekoj od komponenti vide ikakve vrste oštećenja. Ako je sve u redu, složi odabrane dijelove u što jednostavniju konfiguraciju, znači da sve nepotrebne dijelove ne spojiš. Od potrebnih imaš: matičnu, proc, cooler, napajanje, memoriju, hard na kojem je OS. Sve ostalo makni, spoji periferiju i probaj. Napominjem još jednom da prije pregledaš sve komponente pažljivo te ih očistiš.
![]() |
#12 |
Registered User
|
Ne mogu ja sad uć u bios kad nema POST-a.To sam prije ,dok je valja.Mislim da sam postavlja da onaj HD šta ima windowse da bude prvi kad mi se nisu digli windowsi.Sutra konfu nosim u hg spot, nek vidu jeli to do te matične ili do čega.Ako je uzet drugu ,nek je skuplja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Bijja sam danas u hg spota,oni provjerili matičnu,kažu da valja,nega mi je procesor riknija. Istina proba sam od prijatelja njegov proc i sve radi,šta znači da od moja 2 procesora nijedan nevalja,kako su riknili,radili su oba dva.Sve otkad mi je jedan ispa iz ruke i lagano ogreba po nožicama socketa na asus psg mx ploči. Da nisu neki kratki spojevi..A sad sam još na toj asusovoj psg-mx matičnoj ploči puka jednu nožicu izgledala mi je podignuta. Šteta teška,moram kupit bar 1 procesor, za ovog dije nova matična,da mi bar ta radi.Neznam za ovu ploču ,di sam puka nožicu na socketu,možda tu treba i matična druga.,bojim se stavljat u tu ploču procesor koji valja,da nebi riknija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Rado bih ti rekao kako si možeš pomoći, ali mi moraš objasniti što znači "puka sam nožicu". Šta, potrgao si pin od procesora? Nešto drugo? Ili si imao snošaj s računalom..? ![]() Pomoglo bi ako to možeš uslikati.
Udomljujem stare laptope i njihove dijelove. ![]() Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 26.08.2010. u 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
potrgao sam pin u socketu,sutra ću uslikat i poslat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ubuduce nekom platis cevose i pivu, i nek ti slozi to sve.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
"potrgao pin u socketu" ...ako dobro razumijem... kakve to ima veze sa procesorom? Ako od prijatelja radi a tvoj ne.... ipak ti si potrgao pin na socketu (matičnoj)... ono... jednostavno nađi nekog u blizini, daj mu sve što imaš i neka sve to provjeri i točno rekne što ti ne valja.... uvijek ima netko tko ce ti to pogledati i napraviti za 100-200kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Ma ne mogu ja u bios.Ma nema mi pomoći oštetija sam procesore, a vjerovatno i tu psg matičnu.Idem kupit procesor intel core 2 duo 600-700kn i radi će mi ovi di je nova asusova ploča. Za drugoga treba isto procesor i vjerovatno matična to mi je 1000kn a to ću vidit oću li,triba imat para. Zadnje izmijenjeno od: trkmar. 27.08.2010. u 10:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Kupija sam proc. intel pentium 2 duo 3 ghz,i još 1 gb ram,radi ovaj ko zmaj,nakon 1500 kn,to ti je rješenje za hardverske probleme.Još za ovog drugog 900 kn minimalno a to ću kad budem moga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|