|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Fotoaparat
Evo planiram si kupiti digitalca. Pa me zanimalo koju je fotoaparat best buy do nekih 2000 kn. I koji su najbolji po kvaliteti slike i slično? I što je bolje više piksela ili bolji zoom? Zahvaljujem!
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Nisam sad vec dugo gledal nove modele consumer digitalaca, koji izlaze svakodnevno. Za tu velicinu novaca ja bi uzeo nesta sa vecim zoomom a manje pixela, Iako je sve kompromis, Sad imam olympus c-700 sa 10 X zoom om. Iako ima i mana u nekim stvarima nad aparatima sa manjim zoomom, (Citaj ostrina i purple fringing) i ima samo 2,1 milon pixela, jos je uvjek iskoristiv. Evo primjera slike uslikane sa njim ,a mozes i procitat nesto. http://members.lycos.co.uk/croboard/...8ad21526156663 ak se zainteresirate mozda i malo ozivimo forum i obrisem sve one robotski registrirane ![]() U svakom slucaju sliku prvenstveno kreira to kak se znas sluzit sa aparatom, naravno sa total idiot kamerom ne mozes radit cuda, ali ni sa najjacim modelom nece nista ispast samo od sebe MOzda olympus C-765.. mislim da je cca2300 Kn
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
CyberSky
|
Aparat bi prvenstveno koristio za hoby slikanje. Tipa rođendan i te prigode i nešto za ovak slikati. Znači ne za totalne debile niti za neke experte nego za naprednijeg čovjeka
![]() |
#5 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Ovisno o tvojim afinitetima , kreativnosti i poznavanju zanata... Ja sam i dalje za ovu klasu za Minoltu (optika i kvaliteta slike) , no, rezultati najvise govore za sebe. Buduci da kupujes novi aparat u 2005 ispod 4mp ipak ne bi trebalo ici. Trenutno spomenuti link nema izlistane sve modele Minolte pa nek te to ne obeshrabri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo ja sam pred par dana kupio digitalac, također sam iso na cijenu od 2000kn, s tim da imam punjive baterije, punjac i karticu od 128MB u tih 2000 Odabrao sam Olympus C-470 Zoom i super zadovoljan sam. Platio sam njega i karticu 128mb 2050kn. Punjac i dobru bateriju(Li-ion punjiva) sam dobio s aparatom. btw ako ces pri odabiru obracat paznju na zoom, ne gledaj na veličinu digitalnog zuma jer je to smeće koje nitko ne koristi. Dakle pazi samo na optički ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Već dugo imam digitalac i mislim da preko 2 M ne treba osim ako ne radiš postere, i digitalni zoom zanemari bitniji je optički. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
Toćno , ali danas nije bed kupit neki od 4 MP,da pače od 2 ih više ni nema skoro. PS. Ak je samo za slikanje tuluma itd, tu ti ne treba veći optički zoom od 3x. Digitalni zoom je samo marketinška fora. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CyberSky
|
Hvala na pomoći. Budem se još konzultiral s starim!
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() šta misliš koliko je koštao ovaj aparat i koliko mpix ima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
|
Teško je reč kolko je koštal ali to je aparat CANON POWERSHOT A-60 lakše je reć kolko sad košta jel nisi reko kolko ga dugo imaš ![]() Znači ima 2 miliona pixela.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ma samo sam htio naglasiti kako su mpix podosta nebitna stavka prosječnom korisniku... s tim da je ova slika resajzana u irfanu na 1024 (orginal je 1600) i smanjena je kvaliteta na 90%, tak da ono - a60 gura ko veliki, a ima opcija masu (u oglasniku ide za 1000kn sa 128+16 karticom i punjačem). zato i kažem - a510 neka si pogleda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
partibrejker
|
Evo šta može moj CANON PowerShot A-400 (3.3 Mpixela), optički zoom 2.2x (mslim da je u Mercatoneu soma kuna - a za te pare nema bolje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
partibrejker
|
Ćiber_manija kaj veliš na ovo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
partibrejker
|
Citiraj:
![]() Malo mi veza šteka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
Lijepo kadrirano, a to kaj ima šuma, eto... malo photoshopa... Lijepa slika, i vise je stvar tebe nego canona, canonov je šum... Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Junior Member
|
Kad smo već kod dulje ekspozicijje kolko ide na A-60 max? Mislim da je ovo vilo sllikano sa 4 sekunde Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
evo ovo je slikano sa Camediom C-470 na rezoluciji 2272x1704 sa 4 MP, 3x optički zoom, ali sam je smanjio na 1024x768 jer je original velik 2,5MB ![]() Mislim da slika sve govori ![]() ![]() A aparat je plaćen 2000 kn sa mem. karticom od 128MB Na originalnoj slici mogu toliko zumirat da jasno vidim ljude kako šeću, stoje ispred kafića.... Na ovoj rezi (1024) naravno ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
moj savjet je da se pazi na ergonomiju aparata, tj da dobro lezi u ruci. sta ce aparat s hrpom mpx-a zilijun funkcija ako za njega trebas imar stativ i ak ga nemozes u 3 sekunde povuc iz dzepa i okinut
![]() |
#28 | |
Junior Member
|
Svakom od tih aparata treba barem 3 sekunde da se ukljuci, a i jos odprilike tolko da se fokusira. Stativ stvarno nema nikakve veze sa tim, stativ treba kod dugih ekspozicija, neovisno od ergonomije. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
CyberSky
|
Važno mi je da fotoaparat dobro slika i da je slika dobra na kompu, ergonomija nije od presudne važnosti!
![]() |
#30 |
Registered User
|
a eto, ja ti preporucujem camediu C-470 Zoom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|