Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2010., 14:52   #1
baya
Premium

Datum registracije: Dec 2008
GSM modem

Neznam jesam li promašio topic ali ovo mi je nekako najlogičnije.
Konkretan slučaj. Server soba i mjerenje temperature u njoj te u slučaju nepravilnosti dojava SMS-om. Ima li tko kakvih iskustava sa opremom ili rješenjima ovoga tipa .

Unaprjed zahvalan.
baya je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2010., 15:15   #2
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Tako ti ima to rijeseno t-mobile na svojim baznim stanica.Sistem ok funkcionira.Namjesti se temperatura na koju sustav dojavljuje i cim dodje do te temperature dobije se obavijest na mob
RAUL je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2010., 02:16   #3
Agnus
ređistred juzer
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
nešto sam slično istraživao na netu prije nekog vremena i mogu ti čisto proslijediti informaciju da se takav modul sa čak više ulaznih praćenih parametara može nabaviti na netu za solidne pare.
Recimo sam GSM modul (npr. Siemens x60) se da nabaviti za 50tak eura, a gotovo rješenje za npr. dojavu temperature prostora te po želji uključenje grijanja/hlađenja premo SMS-a za nekakvih 100tinjak i više eura.

Ako ti itko predloži gotovu automatiku sa GSM modulom sa cijenom preko 200 EUR, grdno te želi opelješiti... IMHO
Agnus je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2010., 11:34   #4
dognjeno
Registered User

Datum registracije: Sep 2010
Ne bih se složio

Citiraj:
Autor Agnus Pregled postova
nešto sam slično istraživao na netu prije nekog vremena i mogu ti čisto proslijediti informaciju da se takav modul sa čak više ulaznih praćenih parametara može nabaviti na netu za solidne pare.
Recimo sam GSM modul (npr. Siemens x60) se da nabaviti za 50tak eura, a gotovo rješenje za npr. dojavu temperature prostora te po želji uključenje grijanja/hlađenja premo SMS-a za nekakvih 100tinjak i više eura.

Ako ti itko predloži gotovu automatiku sa GSM modulom sa cijenom preko 200 EUR, grdno te želi opelješiti... IMHO
Uzmi cijenu GSM modema, zatim dodaj najjeftiniji PLC i neku pt100 sondu pa zbroji..
dognjeno je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno