|
![]() |
#1 |
Designer
Datum registracije: Dec 2006
|
Računalo se ne može potpuno isključiti
Riječ je o Asus P5B matičnoj (najnoviji BIOS), P4 procesor na 3.2GHz, 2x512MB DDR2 na 667. OS Windows 7 x64. Instalirani su najnoviji driveri. Postavke unutar BIOSa nisu dirane. Kad se odabere gašenje računala, izgasi se monitor (i mislim diskovi i grafička), no ventilatori u kućištu i vent od procesora i dalje rade. Računalo se mora prisilno ugasit (power tipka). Zanimljivo je to da nisu pomogle ni reinstalacije Windowsa, sve do jutros, kad smo umjesto W7 instalirali XP! Tek nakon toga se računalo normalno gasilo, a i dobio je zvuk na 5.1 zvučnicima kojeg prije nije mogao dobiti? Nije valjda da je rješenje problema ostanak na XP-u? ![]()
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Sto je bilo sa power options u W7, jesi tamo gledao? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Designer
|
Ništa nije čačkano u Power opcijama. Stalo je na Balanced i to je to. No svejedno, i da je tu netko nešto mijenjao (a nije), nakon reinstalacije W7, postavke bi se trebale vratiti na default... Mislio sam da nije nešto s BIOS-om, pa smo stavili novi. No i dalje je ponavljalo. Skroz sam zbunjen. ![]()
![]() |
#4 |
Why so serious?
Datum registracije: Dec 2007
|
Probaj u device manageru naći "IEEE 1394 Bus Host Controller", i unutar toga "VIA 1392 OCHI Compliant Host Controller". U propertiesima odi na Power management tab i označi "Allow the computer to turn off this device to save power". Snimi i rebootaj i trebalo bi raditi. BTW, ako ne nađeš ovaj IEEE 1394 u device manageru, probaj otići u BIOS i tamo ga disableati ako je enablean ili obratno. Da, znam da nema smisla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Designer
|
Hvala na savjetima. Kako je riječ o prijateljevom računalu, prenijeti ću mu ovo. Pa ću javit kako je prošlo.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Što se zvuka tiče, u većini slučajeva je jedino rješenje ostanak na XP-u jer za sedmicu očajno manjka drivera za zvučne. Moja creative live radi na način da mogu samo na jedan izlaz pustit zvuk, a ne na sve odjednom. Mogu birat izlaz, ali samo jedan. Driveri od creativa naravno ne rade, nego sam morao stavit nekakav kx mod. Da li ode na shutdown sekvencu kad stitneš power tipku ili držiš pritisnutu dok ne crkne sistem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Designer
|
Citiraj:
Nakon toga jedini način za ugasit komp je da držiš power tipku pritisnutu. Naravno, računalo se gasi preko power tipke direkt iz windowsa, bez da ideš na start/shut down. Ponavljam, zanimljivo je da je i prije ovog problema računalo radilo na w7 i gasilo se normalno. I ništa nije čačkano po postavkama. Nakon što se problem pojavio (odjedanput, ničim izazvan ![]() ![]() Reći ću prijatelju da danas opet instalira w7 i proba ovo što su kolege markosan i biser predložili, pa ćemo vidit... U svakom slučaju, još jednom hvala svima na savjetima. Nadam se da će upalit, ako radi ničega drugog, onda radi edukacije. ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Expert from the shadow
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|