|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Home server - pomoc
Juce sam sastavio server...na njega bih stavljao igre, filmove, muziku koju skidam sa neta...Instalirao sam Windows Server 2008 R2 EE koji sam dobio...Imam jos 2 kompa i na njima instaliran Windows 7 a imam i pirelli router i 3 com switch...moze li mi neko predloziti neku knjigu za Windows 2008 r2, neki tutorijal...necu ja sad profesionalo da se bavim ovim pa ako ima neko upustvo kako da umrezim ova dva pc-a sa serverom...ne znam korake kako idu instalacija active directory...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa stavi sva tri kompa u isti workgroup dodaj usere koji mogu citati i pisati po folderima i to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nasao sam neke tutorijale, instalirao ali imam problem koji ne mogu rijesiti Evo podesavanja mrezne na serveru ![]() E sad problem je sledeci kada pokusavam pristupiti domenu sa drugog kompa na kom je instaliran Windows 7 javlja mi sledecu gresku ![]() Na ovom kompjuteru gdje je Windows 7 nijesam nista podesavao...pingujem sa njega server i sve je ok, pristupim serveru preko remote control ali domenu ne mogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jesu ti svi servisi popaljeni kako treba? Kako ti je podešen DNS server? Ako nešto fali, ili je ugašeno, nećeš vidjet domenu. Nisam baš iskusan previše u tom području, ali čini mi se da moraš imat podešen aktivni direktorij i sve ostale điđe-miđe, pa napravljene usere, da se možeš logirat u domenu, pa skripte podešene za mapiranje diskova, pa group-policy za prava nad folderima, i još što-šta, ako sam u krivu ispravite me. Po meni je najjednostavnije, za kućne upotrebe, workgroup i mapirani diskovi, i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ali zašto pobogu Win Server 2008 na kantu koja skida mp3ce i filmove sa torrenta? Imam istu stvar, streama video/audio materijal na 2 wdtv-a, i svakodnevno izmjenjuje fajle sa jednim sheranim pc-om. Sve rješenu uz ubuntu.Složena samba/nfs share, vrti torrente da ni ne znam za njih. Ako je i potrebno rebootati kantu, vnc i ssh su mi na dohvat ruke.Nevažno ali i tu je dynDNS pa mogu pristupiti/ugasiti/rebootati kantu i iz Tunguzije ako je potrebno. ![]() A da ne spominjem koliko malo resursa to sve troši naspram Windows servera... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|