|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2005
|
Problemi sa dosta toga!!!
Komp mi se u zadnje vrijeme restarta i kad sam provjerio sa Memtestom ram skuzio sam da ne valja.Memtest86+ javio je da plocica ima dosta errora.Nakon toga izvadio sam tu plocicu i stavio novu.Nakon kratkog vremena i ta je otisla u vjecna lovista.Mislim radi ona ali cim je malo opteretim(plavi ekran).Sve postavke u biosu su default.I prva i druga plocica su od Kingmax-a i treba da rade na mojoj maticnoj.Neznam vise sta da probam.Jel maticna zeza ili napajanje?Sve drugo radi.Provjerio sam napajanje u biosu i sve je u granicama normale.Help
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Daj napiši ostatak konfe i jel si OC-ao bilo koju komponentu u kompu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
CPU Athlon64 3200+ MSI K8N Neo Fsr nForce3 250 RAM DDR Kingmax 512Mb 466 Mhz 2*WD 80 GB RAID Stripe Teac DVD RW/R i Teac CD RW/R ATI Radeon 9800pro 128 Mb TV Kartica Cinergy TV600 Modem Napajanje Codegen 400W Prije sam se zabavljao s latencijama i FSB-om ali sad je sve na default. Kad sam stavio novu plocicu RAM-a(Kingmax 512 Mb DDR 400)sve je bilo na default, a opet je prdnula.U Win imam od ploce programcic za dizanje napona na CPU i mem.DA mi nije buraz tu malo prckao.Napon za RAM je bio namjesten na 2.7V.Jel znas koja je normala?Koliko Kingmax moze zdurat?
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Pripisao bi to poslovičnoj Kingmaxovoj nepouzdanosti. Nije to loša memorija, globalno gledajući, ali je takvih malo u Hrvatskoj. Imam teoriju o tome ali mi je dosta objašnjavati. Stoga kupujem testirane (rabljene) Kingmaxe od Mitzeka ili sličnih likova. Normala je 2.5 i rade apsolutno normalno to 2.9. Dalje nisam probavao.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
na toj istoj ploči i sa jenim modulom spomenute memorije imao sličnih problema...rješenje...stavio dva keksa po 256MB i gle radi...tražio obješnjenje po netu ali niš pametnog našao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Na MSI-oj stranici pise da ploca podrzava Kingmax 512 Mb.Prije mi je radilo normalno.Jel ima tko ideju kako da isprobam novi RAM a da opet ne prdne? Podrzavala ta ploca Kingmax ili ne, svejedno Ram ne bi smio krepat.Sto god upiknuo u DIMM slot istog trenutka je mrtvo, a voltaza je normalnih 2.5 V.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
probaj krepani ram staviti na drugu makinu i testiraj ga ako je ispravan brijem da ti je MBO dala svoje...ako možeš probaj sa drugim napajanjem iako u biosu vidiš da su naponi u normali nemora biti isto i pod večim opterečenjem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|