Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2010., 20:21   #1
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Šteka mouse pointer pri otvaranju OCCT-a!

Dakle prva konfa iz siga a problem je sljedeći:
Pri otvaranju tj. startanju OCCT-a dok su na zaslonu ona dva čovca što lupaju čekićima mouse pointer zapinje na zaslonu ako ga vrtim u krug dok čekam da se OCCT učita.
Nadalje kad startam GPU OCCT-test imam svako malo u nepravilnim razmacima fream drop-se sa 115 fps-a na 85-95 fsp-a što rezultira kao okom ljepo primjetan "trzaj" onog čupavog objekta.
Probao više vrsta drivera,..trenutno sam na zadnjima 10.7 i stvar sa svima ista.Pratio u Task Menageru CPU usage u trenutku trzaja i ono je malo tj. normalnih postotaka,baš kao i na drugoj vrlo sličnoj konfi (iz siga).
Ista stvar se dešava bio proc i grafa na defoultu ili bili oni klokani,..nema razlike.
To isto mi se događa i pri startanju npr. SpeedFan-a dok Mozzila,Thunderbird,BSPlayer,CPU-Z i ostali koje koristim nemaju taj problem.
Najzanimljivije mi je da npr. u 3DMark06 i igricama neprimjetim te fream drop-ove i skor u dvije podjednake konfe (iz siga) koje imam mi je gotovo identičan.
Ako neko zna zbog čega se ovo događa bio bi mu zahvalan na objašnjenju,..hvala.
Staro 29.07.2010., 13:02   #2
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
I što je tu problem?
OCCT inače zna trzat baš pri loadanju dok su frame dropovi dio stress testa. Ne vidim šta je tebi sad tu problem?
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2010., 14:03   #3
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
I što je tu problem?
OCCT inače zna trzat baš pri loadanju dok su frame dropovi dio stress testa. Ne vidim šta je tebi sad tu problem?
Pa problem je u tome što mi se to događa samo na prvom kompu iz siga dok na drugom kompu koji ima istu grafu,iste drivere,istu ploču,iste Winse,gotovo isti proc i memu to se ne događa ni pri lodanju OCCTa,3DMarka06,SpeedFan-a niti u bilo kojoj od igrica.
Znači na jednom kompu imam fream dropove sa 115fsp na 80fsp-a,dok na drugom koji je gotovo identičan nisam nikada primjetio veći fream drop od 5-10 fsp-a.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Problem riješen,..radilo se ipak o jednom (od četiri) neispravnom modulu memorije.
Nakon bezbroj pokušaja i razno-raznih kombinacija konačno naletio na krivca,..tako da eto kod mene frame dropovi od 35 ili više fsp-a ipak nisu bili normalna pojava pri loadanju.
Ovo sada može lock!

Zadnje izmijenjeno od: sina xx3. 30.07.2010. u 19:53. Razlog: Riješio problem :)
sina xx3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno