|
![]() |
#1 |
laik
Datum registracije: Apr 2009
|
Windows 7 homegruop (dvije mreže)
Jedan problemček oko umrežavanja i file sharinga... Ovakva je situacija: dva kompa spojena su preko wireless routera (na kojeg je spojen kabelski modem s internet konekcijom). Ta dva ista kompa spojena su i preko ethernet porta kabelom. Sve postavke homegroup su ok za obje mreže, fajlovi vidljivi i dostupni. Međutim, kad kopiram fajlove s jednog kompa na drugi iz nekog razloga uvijek se kopiraju samo preko wireless konekcije. To je naravno, presporo, pogotovo kad se kopiraju velike količine podataka. Ima li neki način da "natjeram" kompove da kod transfera podataka koriste samo konekciju preko LAN kabla?? Zadnje izmijenjeno od: Locutus. 22.07.2010. u 21:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili pomoću metrike ili pomoću ručnog upisivanja IP adresa, mislim da trećeg načina nema. Znači, upisuješ IP adrese koje su dodijeljene ethernet karticama...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prekopaj malo Mreže, isto pitanje je već bilo i mislim da je kolega dao precizno rješenje, čini mi se preko fiksnih ip adresa i routa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
laik
|
Riješio sam problem, ali svejedno hvala. Evo ako se netko nađe u istoj situaciji, ovo je moja solucija: Nije bila stvar u ručnom upisivanju ip adresa ili nečem sličnom, jer je to sve podešeno ok, ako što sam napisao u prvom postu. Jedino je trebalo promijeniti "lokaciju" wireless mreže u Network centru u Windowsima sa "Home" na bilo što drugo, npr. "Work" tada se ona automatski isključuje iz Homegroup, a druga mreža, odnosno ethernet konekcija ostaje u Homegroup. Nisam nigdje vidio opciju da jednostavno islkjučim neku mrežu iz homegroup, osim na način da promjenim njenu "lokaciju" na "work" ili "public". Čim se mreža isključi iz home grupe, sharing preko te mreže se onemogućuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
laik
|
bojim se da ovo ipak nije riješilo moj problem... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|