Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2005., 13:43   #1
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
peticija za more

evo molio bih vas da potpisete peticiju!
hvala
Ljubitelji mora,
>> >
>> > Od mora smo uvijek samo uzimali. Sada treba našu pomoć.
>> >
>> > Na web stranici časopisa o moru, 'Morsko Prase', izašla je
>> internet peticija za istupanje Hrvatske iz Družbe Adria.
>> >
>> > Mislim da je naše more vrijedno potpisivanja te peticije.
>> Pozivam da i vi potpišete, ako već niste
LINK
komer je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 14:58   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Družba Adria - projekt koji uključuje 90-tak tankera godišnje koji bi uplovljavali u Omišalj i tovarili naftu.

Najveći problem su balastne vode i moguča kalvarija koja bi se mogla dogoditi. To bi potuklo kopriličnu količinu flore i faune u Hrvatskom moru. Tužno! A sve to zbog par miliončeka baksa koje bi zaradili na tome. Svakako ne dovoljno za taj scenarij.

Ukoliko Hrvatska izađe iz cijelog projekta, političke posljedice bi bile vrlo loše za nju. Bolja bi solucija bila da to napravi druga strana. Tako vi zadržali ono malo kredibiliteta što nam je ostalo. Mislim, ne možeš obečati pa onda odustati. To se u svjetskom bussinesu ne radi.

Ako Hrvatska i odustane, mora se nači drugi partner. Moraju to napraviti jer je previše love u pitanju. I tražiti će ga najbliže željenoj lokaciji. I tko ostaje kao izbor? Slovenci i Talijani!

Hoće li Slovenci biti zabrinuti za svoja 2 kubika mora ili Talijani koji su ga odavno zasrali? Hoće li njima predstavljati problem balastne vode? Hoće li to kvalitetno nadgledati.

Boli ih đon. A kome će balastne vode i moguča kalvarija naštetiti?

Zagrizli smo govno a sada je red da ga i progutamo. Ispljunut ga više ne možemo jer nije uputno a i svrha je upitna.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2005., 15:47   #3
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Apsolutno se slažem s Rakom.
Družba Adria nije lijp projekt, no problem je da će se on ostavriti, pristali mi ili ne.
Ako mi ne pristanemo sva lova će otići ili Slovenicma ili Talijanima, ovime mi imao šansu odrediti pravila i to jako stroga i njih i ndagledavati tko i kao smije ući u naše more, i ujedn pobrati lovu!

Ako se desi da to uzmu slovenci ili talijani em kaj će balstne vode postojati i dalje a od love ni L, te nećemo biti u mogućnosti odrediti pravila i njihnadgledati.

Dakle idemo u taj projekt, ali moramo odrediti stroga pravila i njih i strogo kontrolirati.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 15:59   #4
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by RAK
Družba Adria - projekt koji uključuje 90-tak tankera godišnje koji bi uplovljavali u Omišalj i tovarili naftu.

Najveći problem su balastne vode i moguča kalvarija koja bi se mogla dogoditi. To bi potuklo kopriličnu količinu flore i faune u Hrvatskom moru. Tužno! A sve to zbog par miliončeka baksa koje bi zaradili na tome. Svakako ne dovoljno za taj scenarij.

Ukoliko Hrvatska izađe iz cijelog projekta, političke posljedice bi bile vrlo loše za nju. Bolja bi solucija bila da to napravi druga strana. Tako vi zadržali ono malo kredibiliteta što nam je ostalo. Mislim, ne možeš obečati pa onda odustati. To se u svjetskom bussinesu ne radi.

Ako Hrvatska i odustane, mora se nači drugi partner. Moraju to napraviti jer je previše love u pitanju. I tražiti će ga najbliže željenoj lokaciji. I tko ostaje kao izbor? Slovenci i Talijani!

Hoće li Slovenci biti zabrinuti za svoja 2 kubika mora ili Talijani koji su ga odavno zasrali? Hoće li njima predstavljati problem balastne vode? Hoće li to kvalitetno nadgledati.

Zagrizli smo govno a sada je red da ga i progutamo. Ispljunut ga više ne možemo jer nije uputno a i svrha je upitna.
Ako to ide talihjanima, onda nas boli đon za njihova govna jer struje prvo prolaze uz našu obalu, a tek oda uz talijansku, dakle njihova govna idu u sredozemlje!
Staro 03.04.2005., 16:18   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by thunderbird
Ako to ide talihjanima, onda nas boli đon za njihova govna jer struje prvo prolaze uz našu obalu, a tek oda uz talijansku, dakle njihova govna idu u sredozemlje!
Jedino što luka za ukrcaj ne bi bila u Napulju nego u Trstu. Onda bi izbacivali balastne vode u našem dijelu Jadrana a curenje bi se dogodilo kod Hvara (kakve smo sreće).

Vlada bi Talijanima oprostila što im se to dogodilo uz rijeći Shit happends jer bi Talijani zabranili prijevoz našeg plina prek Italije, a Slovenija bi to svesrdno podržala.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 20:37   #6
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
koliko ja znam, a mozda grijesim, tankeri i ostala opasna plovila (primjerice podmornice na nuklearni pogon) ne smiju uplovljavat u jadran bez pristanka svih triju drzava ili barem i italije i hrvatske
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2005., 21:51   #7
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
so whats new
svi nas yebu...
Staro 03.04.2005., 21:54   #8
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Mislim da je bolje pristupiti jer u tom slicaju mozes postaviti neke svoje uvijete kojih se oni moraju drzati ,ako netko drugi to uzme onda mi ne mozemo postavljati uvijete....
Ali da moram birati ja bi radije rekao NE,samo to je trebalo na pocetku razmisljati a ne sada....sada je kasno
Staro 03.04.2005., 22:57   #9
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by RAK

kao pomorac moram se sloziti sa tobom. osobno sam bacao u svjetska mora i razlicitih drzava ogromne kolicine, smeca, pokvarene hrane, balasta punog ulja i nafte. te sam bio svjedok mnogih prolijevanja, svjesnih oneciscivanja itd.... da ne duljim uz sve propise koje SOLAS nalaze... svasta smo radili
Staro 03.04.2005., 23:15   #10
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Originally posted by gospar
kao pomorac moram se sloziti sa tobom. osobno sam bacao u svjetska mora i razlicitih drzava ogromne kolicine, smeca, pokvarene hrane, balasta punog ulja i nafte. te sam bio svjedok mnogih prolijevanja, svjesnih oneciscivanja itd.... da ne duljim uz sve propise koje SOLAS nalaze... svasta smo radili
I još si na slobodi
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2005., 21:13   #11
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Originally posted by gospar
kao pomorac moram se sloziti sa tobom. osobno sam bacao u svjetska mora i razlicitih drzava ogromne kolicine, smeca, pokvarene hrane, balasta punog ulja i nafte.

... svasta smo radili
Ti se baš i ne kupaš u moru?
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2005., 23:24   #12
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
kupam se, ali naredenje je naredenje. hrvati nikako da shvate da im nece lepi plavi jadran kako kazu srbi dati kruha. dabe nam je sve kad nam kruli u zeludcu.

jedino me savjest pekla kad sam jedan put bacio 100 kg starog kruha u more. mislio sam da ce me bog kaznit
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno