|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Bočni ventilator na CM 690 bučan
Jučer sam kupio kučište, danas sve pospojio i sad me zanima kako da smanjim brzinu tog bočnog ventilatora? Spojen je na matičnu, dakle trebala bi se dat kontrolirat brzina vrtnje ak se ne varam,probao sam sa speedfanom al se niš ne dešava.. Prednji i zadnji su ok, ne čuju se, jedino me taj bočni smeta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=185549
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Strašni
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Od danas pa do sutra
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Kako se stišavaju ventilatori |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Mislim da vibrira taj bočni, nije do venta ako svi imamo isti problem. Prvo sam ga životinjski stegnuo (ne znam kako ću ga skinuti uopće), a nakon toga sam kupio potenciometar. Ali i dalje se čuje preko 900rpm-a, dok su ostali puno, puno tiši. I ne bih rekao da je beskoristan... Puše mi na grafičku i barem je 10C hladnija nego ranije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
potpis na ovo, ja sam to riješio fanmateom koji mi je bio viška...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Probao sam ga stegnut ko životinja, nije uspjelo, stavio sam nekakvu tanku ko spužvicu na šarafe pa stegnuo i ništa vibrira i dalje. Mislim da ću kupiti fanmate, vidim da je samo 29 kn, a dobra je stvar. E da jel i vi koji imate ovo kučište imate osjećaj ko da će puknut prednja maska kad je skidate? I onaj gornji lijevi dio prednje maske (di je kromirana traka? koji se spaja sa maskom na kojoj su usb-i mi viri kojih par mm, a desni ne. Jel to i drugima tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Od danas pa do sutra
|
Kao što je rekao GROZA ,dobro je to rješenje. Pošto je filter čvrst ,odnosno plastične konstrukcije , pa dodatno ukručuje limenu stranicu i tada ne dolazi do vibracije tj.rezonancije. Super rješenje ![]() Zadnje izmijenjeno od: cserer. 12.06.2010. u 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Od danas pa do sutra
|
Citiraj:
to sam i ja naveo kao mana ovog kučišta, a ovog drugog sve je jednako. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pozz. Imam isti problem sa cm 690. No ja bih htio utišati i ostale ventove kako bi mi kućište bilo što tiše kad se ne igram. Razmišljam o sljedećem. Uzeti u linksu front panel potenciometar i 140 mm vent (SCYTHE Slip Stream) kojeg bi stavio na bočnu stranicu mjesto onog 120 mm koji se najviše čuje. No nisam siguran koji SCYTHE Slip Stream odabrati? od 500 , 800, 1200 ili 1700okr/min? Nisam siguran zato jer ne znam može li se najbrži stišati preko potenciometra na isti broj okretaja kao i najsporiji? U slučaju da se može spustiti na jednak broj okretaja kao i naj sporiji onda bih naravno uzeo najbrži. Nadam se da ste me razumjeli, i molim vas za odgovor što prije jer bih već danas mogao vent uzeti. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
![]() I ja sam htio...i kemijao i kemijao....i na kraju shvatio da nemoze... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Strašni
Datum registracije: Feb 2008
|
Ma kako nema rupa, na iste rupe na koje je smontiran vent ide i filter, kad uvatim vrimena slikat ću ti ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|