|
![]() |
#1 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Tihi disk?
Jucer sam prodao "stari" WD 40 GB/7200 rpm disk jer mi je bio prebucan. Sad sam shvatio da mi fali ne prostora, nego diska. Sounds funny. Ali stvar je u tome sto sam navikao imat tri diska odnosno tri odvojene particije (C,F,G). I sad bi si uzeo jos jedan disk samo da mi bude mirna dusa ![]() ![]() Dakle, trazim preporuku za neki TIHI SATA/ATA disk. 80 GByte navise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Tihi disk?
Citiraj:
Ti diskovi se _zaista_ ne cuju, a ne traze nikakvo dodatno hladjenje...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Uptime freak
|
Dobro nisam mislio na toliko tihe diskove. Naravno da se mogu cut kad se glava mice i sl. Jedino da im se motor ne cuje preglasno. Jer sad imam Hitachija 160GB/2Mb ATA133 i Seagatea 80GB/8MB/SATA i meni ta razina buke odgovara.. tako da trazim nesto u tom rangu, mozda cak i jos jednog seagatea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Gle nakon WDa i njoegovg "pištanja" ti je svaki tih.Maxtora i noev barice odprilike čuješ podjedanko, tj. čuješ seek, niš strašno ( iako Sky iam drugačije mišljenje), al bi ti ja preporučio Hitachia, Segatae je postao dosta nepouzdan. Maxtor isto tu negdje. Sad ak ti niej bitna brzina zemi si 5400rpm ili onak kak je bubba reko.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Maxtor nije disk. Seagate je pouzdan i tih. SATA je glasnije što se rješava gumicama i postaje praktički nečijan. Onako kao i moje dvije barice. Hitachi mijauče ili kako ja kažem kvoca ko kvočka koja treba snesti jaje. Zato Seagate Baracuda 160 Gb NCQ
![]() |
![]() |
#7 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
U svakom slučaju nisi pogriješio sa ta dva diska ali moja preporuka još uvijek stoji. A Sky nek se dovleče sa svojim ogromnim ušima i stetoskopom pa nek sluša. Jedino mi treba donest 754 proc.
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Ah, da, 754 proc možeš dobiti ako raskopaš moju konfu i ponovo je složiš kako je bila, dostava je besplatna (iako si Bogu iza nogu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma kakve barice imam hitachi iz prosinca 2004. i niti se čuje išta niti mijauče, disk je ]APSOLUTNO[ nečujan ! Imao sam i kvočku al to je bio model iz 2003. ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Uz nečujnost samih diskova naglašavam i temperaturu od 40 kada ih naganjam. A to ti je poprilici 2 sata na dan u prosjeku. I, pobogu, imam vodeno. Najbučnije mi je napajanje. Tu nisam slušao Sky-a i pogriješio. Htio toster pa se opekao. 40W više me opeklo po ušima. Ali nije katastrofa. Da li trebam još jednom reći kako je Hitachi zaista nečujan ali je barica NCQ bolja? Barem meni. K vragu, to je subjektivno mišljenje kao i vaše. Kao takvog ga se treba prihvatiti. Pouzdanost? Moji, isto tako subjektivni pokazatelji, govore u prilog baricama.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Takoder preporucam Seagate Baracuda 160Gb, SATA, NCQ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
RAK, dobih poruku. Javim ti se kad malo dođem sebi od ove angine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Rak zasto takva averzija prema maxtoru ? Imao sam maxtora i sve najbolje o njem. Ova bara koju sada imam je recemo k dok radi necuje se UOPCE ali dok radi cuje se krckanje inace trenutacno je komp necujan pa eto preporucujem baru ![]()
![]() |
#14 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ja sam eto morao vrnut 200Gb baricu kaj je počela budalaštien izvodit, svako malo bi checkdisk morao recoverat fileove i zapisat još malo diksa ko Bad sector, da ne govorim o tome da je zajebavala. Imam i Maxtora DiamondMax9+ 80GB SATA i Ok je , temp u caseteku (poprečni kavez) ne pređe 40°kad ga hajcam, nekaj je glasniji ( kod seeka) od barice inače je OK. Ima i ATA baricu 80GB u metal gear boxu kraj uha i ona zna zaružit ( n ne ko Skyev stari drvosječarski pilajući i kuhajući Hitachi) Za nove Hitachije sam od Skya čuo kak ih nečuje i kak se ne griju te da su OK. Kaj se mAxtora tiče Diamod Max 9, 9+ i 10 serije su čist pristojne. nije to više DM7 serija.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Takodjer posjedujem Hitachi-a 120GB i stvarno se ne cuje a akustil level je podes na 190i kusur. Nakon raznih Maxtora ovaj je mila majka po pitanju buke a i nemos se zajebat pri stelanju jumpera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Maxtor je izrazito bučan i dok ne drka po fajlovima, proizvodi nekakvo zujanje, kad sam bio stišao komp, ostalo je neko zujanje, zaustavim prstima sve ventove, ali se zujanje i dalje čulo. Upalim komp bez maxtora i tišina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
prema mojim iskustvima najtiši disk je samsung spinpoint. samo treba pripaziti pri kupnji jer dolazi u 2 varijante - s nidec i jvc motorima, nidec je super-tih, jvc treba izbjeći. za pouzdanost ne znam iz prve ruke, ali sam načuo da nije baš na nekoj zavidnoj razini. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|