|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Kopiranje preko USB-a zamrzava komp
Baš me zanima da li je ikada itko doživio ovako nešto, i ako jest, da li je i kako to uspio riješiti. Stvar je sljedeća: Žrtva: Compaq Evo N800v, P4m 1.8 GHz, 512MB DDR SODIMM, ATI Mobility Radeon 7500 32 MB Problem: Pri prebacivanju veće količine podataka (pod ovim mislim na film u divx-u, veći folder, bilo što veće od par MB) s bilo kojeg tipa uređaja spojenog preko bilo kojeg USB port-a laptop se smrzne. Da stvar bude zanimljivija, rade i USB miš i WiFi, nijedan ne radi sličan kvar niti ikakav uopće, a ni printer ga ne zabloka. ![]() Pokušaji rješenja: Presadio sam sve živo i mrtvo osim matične ploče sa svog laptopa, prevrtio sve žive testove i antiviruse, reinstalirao XP (različite verzije i više puta), iste uređaje probavao na svom laptopu uz razne kombinacije dijelova s ovog koji se smrzava, uglavnom sve što sam znao i umio. 0 bodova. ![]() Moj zaključak je da bi bilo do matične, ali sad pokušavam zaključiti što bi to moglo biti u grešci a da se tako manifestira. Ima li itko ikakvu ideju?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
A disk? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma sve sam isprebacivao. Čak sam i od frenda posudio još jedan hard da ne bi bilo da su moj i ovaj u banani. Uglavnom, pod "sve" sam baš doslovno mislio na sve. Uključujući i kompletan ekran s kućištem. Svejedno, dobar pokušaj. Hard i memorija su mi bili prvi potencijalni krivci.
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po svemu navedenom USB napajanje / kontroler, nažalost ni prvi ni zadnji koji je (polu)odapeo. Pošto se radi o laptopu čitaj matična > zaboravi / neisplativo. Da se radi o PC onda lako integrirane usb staviš na disable i ubaciš add-on usb kontroler. Jedino možeš probat dignit safe mod (nesjećam se jel su tada dostupni usb uređaji) pa vidit kako se tada ponaša. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ukoliko nije kontroler imaš li još kakvu backup ideju? Mislim, pošto sve ostalo radi osim storage device-a i to samo pri većim transferima?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
imao sam sličan problem kad mi je riknula mrežna pa sam se na ruter spajao preko usb-a i stavio torent da skida na stick probaj izvaditi usb wifi i izbrisati drivera pa probaj nešto kopirati na stick |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw, u safe modu hoće prebacivati, doduše sporo, ali ne smrzava se. Čim opet normalno digne XP smrzne se kad krene prebacivati. Mrzim Sudoku a ovo je još gore. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po ovome, u safe modu vjerojatno radi po sporijem standardu (1.1) ali barem radi, u "normal" os - u upotrebi brži standard (2.0) i eto blema. Sve šta možeš napravit je stavit zadnji chipset drajver i nek radi kako radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Tako će i biti. Pošto laptop nije moj, a vlasnik ionako trpa samo bedastoće na bilo koji uređaj koji ukopča, bit će mu sasvim zadovoljavajuće i da si ugradi DVD pržu umjesto combo drive-a. Dečki, veliko ![]() Može lock.
![]() |
#10 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni se isto događa na ovom računalu u potpisu (II.) i kad se prikopča USB obavezno se gasi monitor ??? Jel može to imati neke veze...Ja mislim da je matična crkla.Grafa je mx440. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Provrti sve testove koje možeš ako već nisi, moguće da je nešto jednostavnije. Na ovome se samo smrzne slika i ne reagira na ništa osim prisilnog restarta.
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja sam ima slican problem sa kompom, malo starija maticna, isto mrzno. Iako sam sve zive testove odradio, na kraju skontam da je usb stick u banani... Najbanalnija stvar |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|