Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2010., 16:14   #1
huurux
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2009
Cibox monitor problem sa win 7

dakle na xpu mi radi ali na win 7 makar je osd jezik na engleskom cim udje u win mi baci ovu poruku " signal nicht im bereich " sta mi je ciniti lud sam vise sa time monitor je 19 incha star 5 godina ( model LT-19s) i "ispravan je" samo ovako zeza na win 7 i visti..

hvala puno svaka pomoc je dobro dosla..
huurux je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2010., 16:46   #2
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Vjerojatno je rezolucija (ili refresh rate) promijenjena na neku koja je previsoka za LCD.
Kod pokretanja Windowsa 7 pritišći "F8" tipku.
Kad ti se pojavi "Advanced boot options" izaberi "Enable low-resolution video (640x480)".
Nakon što se Windowsi dignu u VGA rezoluciji, desni klik na desktop, pa odaberi "Screen resolution" i stavi rezoluciju na 1280x1024.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2010., 17:08   #3
huurux
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
Vjerojatno je rezolucija (ili refresh rate) promijenjena na neku koja je previsoka za LCD.
Kod pokretanja Windowsa 7 pritišći "F8" tipku.
Kad ti se pojavi "Advanced boot options" izaberi "Enable low-resolution video (640x480)".
Nakon što se Windowsi dignu u VGA rezoluciji, desni klik na desktop, pa odaberi "Screen resolution" i stavi rezoluciju na 1280x1024.

mislim da mu baca previsok refresh rate (85) do toga sam dosao kad sam ga postavio za sekundarni monitor..
probati cu ovo pa javim ako uspije.
Staro 25.06.2010., 17:21   #4
vedranzeman
Premium
Moj komp

Opcija "Enable low-resolution..." resetira rezoluciju i refresh rate, tako da će gotovo sigurno riješiti tvoj problem.
Znači imaš dva ekrana, pretpostavljam u extended modu, s time da je prvi CRT?
Kad budeš podešavao u dijalogu "Screen resolution", moraš kliknuti na monitor čije postavke želiš podešavati.
Također odi na "Advanced settings", pa na tab "Monitor" i provjeri da pod "Screen refresh rateS" za taj monitor stoji "60 Hertz".
Staro 25.06.2010., 17:42   #5
huurux
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Opcija "Enable low-resolution..." resetira rezoluciju i refresh rate, tako da će gotovo sigurno riješiti tvoj problem.
Znači imaš dva ekrana, pretpostavljam u extended modu, s time da je prvi CRT?
Kad budeš podešavao u dijalogu "Screen resolution", moraš kliknuti na monitor čije postavke želiš podešavati.
Također odi na "Advanced settings", pa na tab "Monitor" i provjeri da pod "Screen refresh rateS" za taj monitor stoji "60 Hertz".

to sam ga prikopcao uz jedan tek toliko da vidim sta ga zeza...nazalost izgleda svaki put kad budem dizao windows 7 cim se instaliraju driveri...ostajem bez monitora i morati cu stiskati f8 i mjenjati refresh rate i rezu...taj monitor mi je naime samo za servis..
Staro 25.06.2010., 18:20   #6
vedranzeman
Premium
Moj komp

Ako taj Cibox nije jedini ekran priključen na kompjuter ne moraš rezoluciju resetirati preko F8, nego jednostavno na ovom monitoru koji radi podesiš rezoluciju i refresh rate za drugi monitor.
Kad jednom podesiš rezoluciju i refresh rate, oni bi trebali ostati kod restarta.

Mislim da je tebe u ovom slučaju na neki način zeznuo primarni monitor koji radi na 85 Hz, ti si dodao ovaj Cibox, Windowsi su taj Cibox stavili na 85 Hz koliko je i primarni, a pošto je spojen putem D-Sub priključka Windowsi nisu mogli znati da mu je to previše.
Da Cibox monitor ima DVI priključak prijavio bi maksimalnu rezoluciju i Windowsi ne bi dali preko 1280x1024@60 Hz.
Staro 25.06.2010., 18:36   #7
huurux
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Ako taj Cibox nije jedini ekran priključen na kompjuter ne moraš rezoluciju resetirati preko F8, nego jednostavno na ovom monitoru koji radi podesiš rezoluciju i refresh rate za drugi monitor.
Kad jednom podesiš rezoluciju i refresh rate, oni bi trebali ostati kod restarta.

Mislim da je tebe u ovom slučaju na neki način zeznuo primarni monitor koji radi na 85 Hz, ti si dodao ovaj Cibox, Windowsi su taj Cibox stavili na 85 Hz koliko je i primarni, a pošto je spojen putem D-Sub priključka Windowsi nisu mogli znati da mu je to previše.
Da Cibox monitor ima DVI priključak prijavio bi maksimalnu rezoluciju i Windowsi ne bi dali preko 1280x1024@60 Hz.

da spojio sam ga uz crt.....nazalost nema dvia samo d-sub....na xpu radi dobro a na visti ili win 7 cu morati svaki put f8 i mjenjat rezu i refresh rate ocito..
Staro 25.06.2010., 18:44   #8
huurux
Registered User
Moj komp

eto radi sada...na 1280x1024 refresh rate je 85/75 hz stavio sam na 75 i sada radi...resetirao sam komp i sve ok.....mislio sam da je kod lcda 60hz standard barem kod ovih jeftinijih..
Staro 05.07.2010., 20:17   #9
huurux
Registered User
Moj komp

Poanta je da to zadnje smece od lcda .Pogotovo sluzba za korisnike.Gdje neki tip iz neke prcije u francuskoj salje mailove na francuskom s elementima engleskog jezika.
podjecaju me na ALO ALO....samo nije smjesno
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno