|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Cibox monitor problem sa win 7
dakle na xpu mi radi ali na win 7 makar je osd jezik na engleskom cim udje u win mi baci ovu poruku " signal nicht im bereich " sta mi je ciniti lud sam vise sa time monitor je 19 incha star 5 godina ( model LT-19s) i "ispravan je" samo ovako zeza na win 7 i visti.. hvala puno svaka pomoc je dobro dosla.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Vjerojatno je rezolucija (ili refresh rate) promijenjena na neku koja je previsoka za LCD. Kod pokretanja Windowsa 7 pritišći "F8" tipku. Kad ti se pojavi "Advanced boot options" izaberi "Enable low-resolution video (640x480)". Nakon što se Windowsi dignu u VGA rezoluciji, desni klik na desktop, pa odaberi "Screen resolution" i stavi rezoluciju na 1280x1024. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
mislim da mu baca previsok refresh rate (85) do toga sam dosao kad sam ga postavio za sekundarni monitor.. probati cu ovo pa javim ako uspije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Opcija "Enable low-resolution..." resetira rezoluciju i refresh rate, tako da će gotovo sigurno riješiti tvoj problem. Znači imaš dva ekrana, pretpostavljam u extended modu, s time da je prvi CRT? Kad budeš podešavao u dijalogu "Screen resolution", moraš kliknuti na monitor čije postavke želiš podešavati. Također odi na "Advanced settings", pa na tab "Monitor" i provjeri da pod "Screen refresh rateS" za taj monitor stoji "60 Hertz". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
to sam ga prikopcao uz jedan tek toliko da vidim sta ga zeza...nazalost izgleda svaki put kad budem dizao windows 7 cim se instaliraju driveri...ostajem bez monitora i morati cu stiskati f8 i mjenjati refresh rate i rezu...taj monitor mi je naime samo za servis.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ako taj Cibox nije jedini ekran priključen na kompjuter ne moraš rezoluciju resetirati preko F8, nego jednostavno na ovom monitoru koji radi podesiš rezoluciju i refresh rate za drugi monitor. Kad jednom podesiš rezoluciju i refresh rate, oni bi trebali ostati kod restarta. Mislim da je tebe u ovom slučaju na neki način zeznuo primarni monitor koji radi na 85 Hz, ti si dodao ovaj Cibox, Windowsi su taj Cibox stavili na 85 Hz koliko je i primarni, a pošto je spojen putem D-Sub priključka Windowsi nisu mogli znati da mu je to previše. Da Cibox monitor ima DVI priključak prijavio bi maksimalnu rezoluciju i Windowsi ne bi dali preko 1280x1024@60 Hz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
da spojio sam ga uz crt.....nazalost nema dvia samo d-sub....na xpu radi dobro a na visti ili win 7 cu morati svaki put f8 i mjenjat rezu i refresh rate ocito.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Poanta je da to zadnje smece od lcda .Pogotovo sluzba za korisnike.Gdje neki tip iz neke prcije u francuskoj salje mailove na francuskom s elementima engleskog jezika. podjecaju me na ALO ALO....samo nije smjesno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|