|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Mogu samo reći da mi je zamjenio Foobar ![]() Definitivno isprobati. Puno prijateljskiji od foobara, a opet moćan i konfigurabilan, a što je najvažnije nudi odlične mogućnosti "out of the box". Ako vam treba kvalitetan glazbeni player, našli ste ga ![]() http://getsongbird.com/
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Isprobao sam player jos davno, pa sam odustao iz ne znam tocno kojeg razloga. Sad sam se jedno sat-dva vremena zabavljao sa njim, ali zasad mi je dosta druzenja ![]() + Instalacija je prosla bezbolno, nema nekih skrivenih caka (kao kod winampa). Vrlo zgodan i bezbolan nacin instalacije add-ona kojih ima poprilican broj je svakako plus (instalirao sam odmah sve koji su mi se ucinili zanimljivi). Ono sto mi se svidjelo je opcija similar artistsa za koje odmah pokazuje i albume, elegantno rijeseno odredjivanje parametara za smart playliste (po uzoru na iTunes, u svakom slucaju lakse nego na foobaru), importanje statistika sa last.fma (mislim da ovo foobar nema). - Po pokretanju automatski je ucitao (vrlo mali) library zaostao od iTunesa i tu je zauzece memorije bilo preko 200mb. Nakon relativno dugog skeniranja librarya (skoro 20 minuta) krecu problemi - zauzece memorije se krece od 300-500 mb (sa tendencijom rasta) da bi nakon ukljucivanja album list viewa doslo do ovoga, zaustavilo se negdje na 1,5 gb (s tim da dobar broj covera nije nasao nego je ucitavao no cover sliku). Moram napomenuti da je nakon ucitanog librarya Songbird postao poprilicno neresponzivan jos u List viewu - promjena pjesme trajala je i do pola minute. Kao jedan od vecih nedostataka istaknuo bih nedostatak Kernel Streaming ili Asio plugina. U manje nedostatke ubrojio bih niz stvari - recimo za filter ne postoji opcija dodavanja nekog custom parametra (npr. u foobaru se moze staviti filtracija po dekadi ili prvom slovu izvođača), nisam primijetio mogucnost nekakvog custom grupiranja/sortiranja playliste, coverflow izgleda poprilicno lose. Posebna prica su coveri gdje ne postoji nacin da se zada njihova lokacija nego postoje neke predefinirane sto i nije najsretnije rjesenje. Eh sad ovo da je mocan i konfigurabilan - ne bih se bas slozio - dobar dio opcija bavi se nebitnim stvarima za jedan glazbeni player, a vezane su uz surfanje, dok sa druge strane fali niz opcija. Po mom misljenju trebali bi se prvo skoncentrirati na to da dobro rijese sam player, a tek se onda baviti surfanjem, online storeom i svim mogucim online servisima. Trazim vec duze vrijeme alternativu foobaru i ima dosta toga sto izgleda zgodno, ali redovito razocara. Prosli tjedan sam isprobao AlbumPlayer i odustao zbog kriminalno sporog skeniranja librarya. Prije toga su razocarali iTunes i Winamp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
@Morp neznam zašto imaš problema. Meni zauzima do 100MB što mi nije neki problem, te mi scrollanje radi puno brže nego u foobaru. Također, zgodna stvar je mash tape. Za covere, ako ti ga ne učita iz prvog, možeš desni klik na cover i onda get album artwork. Meni ionako coveri stoje u folderu albuma zbog drugih stvari (recimo iphone-ovog playera koji ih drugačije ne kuži). - Prilikom instalacije možeš zadati što da skenira, što sam ja promptno odbio i samo stavio glavni folder u kojem mi je glazba i nakon toga je sve radilo kako spada. Foobar mi je u w7 radio probleme sa sviranjem jer bi se nekad nakon završene pjesme srušio sam od sebe. S obzirom da je v1, sučelje mu je dobro, puno je lakši za konfiguraciju od foobara, i ima neke zgodne stvarčice tipa navedeni mash tape i automatski download lyricsa koji mi u foobaru nikad nije radio kako spada ![]()
![]() |
#5 | ||||||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Meni nije problem niti da zauzima 300 mb, samo neka radi kako treba, nazalost nista od toga. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Songbird 1.43 Izgleda odlicno u Ne+ skinu. Javlja error kod instalacije na sedmicu, da kao nije kompatibilna, ali radi najnormalnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Isprobo i nekako bezveze dojam mi ostavio, ima potencijala al eto... foobar i wmp su mi ispred njega. Inače nevolim kad se obični audio player krca s svačime kao ovaj songbird i winamp s onim browserom i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
Songbird je bolji meni i od Winampa i od WMPa, samo šta je bio spor. Foobar je 2 koplja iznad svih njih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni još nije jasno po kojim vi to kriterijima birate playere i po čemu je to foobar toliko bolji od svih ostalih. Možda sam to samo ja, ali meni je bitno da ne moram kopat pola sata po playeru da bi ga osposobio, da može odraditi i nešto više od same reprodukcije audio/video fajlova i da mi ne smeta nijedan njegov prozor dok ga koristim, a da je dostupan u svakom trenutku. Zato, jetAudio FTW :P Stavio sam ovaj Songbird na Mac i istog trenutka je letio van kad sam vidio da je isti kao i iTunes.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
Meni definitvo Foobar paše zbog nekoliko stvari:
To je su uglavnom funckije koje su mi naj, ima još par manje bitnih ali su tu za razliku od WMP/Winampa i sl. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ja browser u songbirdu uglavnom koristim za njegove addone, a i last.fm mi stoji otvoren u njemu. Slazem se da trebaju poradit na drugim stvarima uz browser, ali neka se nadje. Ne znam sto se tice brzine, no meni se program dize dosta brzo, radi super i nije mi se u ovoj verziji srusio ni jednom. Prije je bilo problema, ali kod mene nikad s brzinom. Imam oko 20GB (oko 3500 datoteka) ucitanih u songbird. Trosi mi oko 100mb memorije. Jos uvijek nisu sredili watch folders, nema WASAPI podrske (no ima plugin koji malo radi, malo ne, bar kod mene), jos uvijek nema da u playlisti zapamti pjesmu koja je zadnja svirala. Dodali su vec i prije sortiranje po "Album artist" (za mene koji imam dosta kompilacija pod istim DJ-om). LyricsMaster se sad automatski instalira, now playing list se i dalje razvija i radi dobro, na zalost jos uvijek nema mogucnosti otvaranja playliste u tabovima. Sinkronizacija je i prije radila ok, no nisam isprobao s ajfonom. Sada vidim da su sinkronizaciju prosirili i doradili, no nemam neki "noviji" mob da isprobam. Songbird nije nakrcan sa mnostvom mogucnosti, no one koje ima mogu dobro posluziti. Na zalost jos moraju neke od osnovnih stvari prosirit, posebice watch folders, playliste u tabove, ASIO/WASAPI podrska, FLAC jos uvijek ne radi najbolje i jos uvijek ne prikazuje cover art za flac datoteke/foldere. Dodat ce i neke "nepotrebne?" stvari (prekodiravanje videa) u iduce inacice programa. Namjeravaju napravit songbird kao dobar sync program za audio (i valjda video) datoteke između racunala i prijenosnih uređaja. Ja Songbird koristim vec vise godinu dana. Koristim ga paralelno uz uglavnom Winamp. Foobar mi je "prekompliciran". Winamp je napredniji, al u "library i play" opcijama su tu negdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Winamp je napredniji u odnosu na Songbird, Foobar je ipak ispred njih. Foobar se dosta lako podesi za Hifi slusanje (FLAC pa WASAPI plugin) al je kompliciraniji za podesavanje ostaloga. Valjda kako kome, no meni jest. Ja u Songbird imam ucitano tih 3500 datoteka. To mi je sređena muzika, tagovi, coveri i slicno. Neda mi se sad ucitat cijelu kolekciju da vidim kako radi, no sjecam se da je radilo ok. No svejedno to nije 100GB. Sync za iPhone me ne interesira posto uz sva ogranicenja koja Apple stavlja pred svoje playere, Songbird nikad nece zamjenit iTunes. Ali bi se mogao nametnut kao sync software za symbian, WM, mozda android. Trebali bi se ostavit razvijanja nepotrebnih stvari poput videa, ripanja CD-a, pa cak i samog web browsera, pokupit najbolje stvari iz winampa, itunes, foobara i okrenut se osvajanju trzista koje ne koristi itunes. A ne da se namecu kao zamjena za itunes kojeg zbog appstore i kupovanja muzike nikad nece zamjenit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Nakon dosta isprobavanja raznih playera najbolje mi je legao AIMP2, kod foobara mi je smor to sto ga moram sredjivat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Songbird 1.7.2 je vani vec par dana. Zadnji sluzbeni build. Donosi neke unaprijeđene stvari, no najvise su unaprijedili bugove! ![]() Uz library bug, uspjeli su totalno usporit player pa se sada dize dosta duze nego prijasnje verzije. Mozda nije do svacijeg sistema ili do raznih opcija kod instalacije no "full" instalacija se kasnije sporo dize. Na prvi pogled, pokvarili su i last-fm plugin koji se nece spojit na sluzbene stranice. Naravno masu drugih plugina jos ne radi na najnovijoj verziji. Od dobrih stvari, ima novi (i meni bolji) izbornik, automatski se poveze sa raznim USB "memorijama" pa se na tj nacin moze napunit USB mp3 player. Dodano par formata za encoding, video za mac... Uz 1.7.2 verziju bi trebalo doci upozorenje "instalirati na vlastitu odgovornost". Naravno, masu drugih stvari koje imaju konkurentska rjesenja nisu dodali pa player trazi navikavanje i prilagodbu. Za one koji su mislili radit update na najnoviju verziju neka ostanu na starijim verzijama bar do fix-a za library. Za one koji bi po prvi puta isprobali program... samo hrabro naprijed. EDIT: Izbacili FIX, 1.7.3 verzija je vani. Na prvi pogled, rjesava vecinu gresaka. Zadnje izmijenjeno od: Rain Man. 11.06.2010. u 18:16. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|