|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jun 2010
|
Napajanje preslabo !?
Pozdrav svima.. Naime kompjuter nece se niti pokrenuti, nema slike, monitor u standby-u kao da ga i nisam upalio. Ništa ne pišti, samo vrti u prazno sa mrtvim monitorom. Novu grafičku sam uzeo, HD5670. Stara je X1950Pro sa kojom normalno radio, iako je znao i za njom se ne upaliti par puta, ali uvijek na kraju je proradi normalno. X1950Pro ima dodatno napajanje, dok HD5670 nema, pa zato sumnjam na napajanje da ne može dovoljno povući struje preko MBO. Da li je napajanje preslabo ili je MBO dobila fraze ? ![]() Napajanje je Cheiftec 400W Konfiguracija je: AMD X2 6000+ Gigabyte GA-M59 2x1GB DDRII 800MHz Unutra su još 3 HDD-a, te PCI Audigy zvučna i WLAN kartica. Kada iskopčam HDD-ove i izvadim kartice ništa se ne promjeni.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napajanje je dovoljno jako za tvoju konfu i novu grafu. Prije će bit do nečeg drugog tipa riknuta ploča i sl.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj samo osnovno spojit, (ploca + proc. + keksic rama) na stolu.. Iako bi ja probao sa drugim napajanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jun 2010
|
Jesam, iskupcao sve HDD-ove, izvadio sve PCI-e kartice i nema promjene. Nadao sam se da je napajanje, ali izgleda da ploča je za ku***. Jedino ne kuzim cim vratim nazad x1950 sve proradi po starom. Nije mi jasno ako je MBO krepala zašto sa jednom grafičkom radi, sa drugom ne. Danas cu probati drugo napajanje pristekati na svoj, a na drugi komp. cu pikati obje kartice da vidim da one rade normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
|
Pa onda je ploca u redu ako sve radi sa X1950. Jesi probao fleshat novi BIOS za plocu? Na znam sad koja je tvoja "GA-M59SLI-S4 rev 1.0" ili "GA-M59SLI-S5 rev 1.0".. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
bok ploča optički izgleda ok? Nema kondenzatora sumljivih??? Znači.. kad makneš sve osim napajanja, proca, i rama.. niš ne radi isto kao i kad staviš grafu??? a dal matična normalno radi kad nema rama ( dal onda tuli )? Probaj još CMOS... i odi na stranicu od dotične ploče i pogledaj za zadnji bios. Jer može biti da trenutni bios ploče ni ne zna za tu novu grafu... laički rečeno! ![]() Tutlek jesam.. a kaj sad... Kaj se grafe tiče , ona treba raditi.. osim ako nije ispravna. , Imaš li gdje za isprobati dotičnu grafičku?? jer ako ti ni na drugom (a probaj i na trećem) kompu ne radi.. vrati je u trgovinu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Jel to potpuno nova grafička?,..ako je odi do nekog frenda pa ju probaj piknuti u njegov komp da vidiš dali radi ,..nebi bila prva koja je mrtva novokupljena! Bar ćeš tada znati šta te kolje,..nova grafa ili napajanje.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
nakon procitanih postova, reko bih da je grafa na busu za vjecna lovista. ili reklamacija ili u pecnicu s njom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Dakle komp radi dok se ne stavi nova grafa, provjeri ju na drugom kompu, a na svom stavi zadnji bios, drivere od matične, prije umetanja nove grafe sweeperom očisti stare drivere. Jesi li uopće prije umetanja nove napravio uninstall stare grafe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
N00B
|
Citiraj:
PS. Ionako je doticni dobio ban pa ne znam onda cemu vise pisemo moguca "rijesenja"? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
|