|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
DELL Studio 1555
Pozdrav Što mislite o ovom laptopu? Najjeftinija cijena koju sam našao je 5150kn, prosječna oko 5500kn. Treba mi za multimediju, photoshop, web dizajn, amaterska obrada videa... konfiguracija: 15.6 WXGA HD (1366 x 768) LED, Intel Core 2 Duo T6500 (2.1GHz,800MHz,2MB), 4GB RAM, 500GB HDD, 8X DVD+/-RW, 512MB ATI Mobility Radeon HD 4570, BT, Wi-Fi b/g, Web Cam, 6-cell battery, DOS, Croatian Keyb, black http://www.svijet-medija.hr/article....=20541&sid=154 hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ako ti treba za to sta si nabroja onda zaboravi na 15" segment, sto se tice komponenti to je sve 5 al za neki konkretniji rad 15" je premalo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni sutra stize jedan pa da vidimo uzivo kakav je. Uz njega je win7 narucen.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
a fak, toga sam se i bojao. ma još sam mlad i tek počinjem ulazit u te vode, al svejedno ne bih htio bacit novce u vjetar. uzeo bih ja 17", al se bojim da će mi problem bit prenosivost jer ću sljedeće godine na faks i bit će puno tegljenja. pošto sam početnik i sve je to još u fazi hobija, možda ga ipak uzmem. @nino, može samo kratko izvješće kad ga dobiješ? ništ posebno, samo komentar na zvuk ventilatora, kvalitetu ekrana (umara li oči), trajanje baterije i tako neke detalje Zadnje izmijenjeno od: kpt. ajvar. 18.11.2009. u 11:08. Razlog: izostavio detalj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ja samo govorim sa svoga stajalista, iz slicnih razloga sam i ja isao na della samo stariji model 1535 po perfomansam je super lap al sam se zaj kaj sam uzeo 15"
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
i mene interesira, pogotovo što se tiče baterije ![]() (i općenito malo konstrukcija, grijanje i sl.)
![]() |
#7 |
Premium
|
ja vam mogu reci za model 1535 baterija jos ko nova novcata lap stalno drzim na punjacu i sada je star nesto malo vise od godinu dana baterija je propala max 10% ako i toliko to znaci da 2.3h s wlanom izdrzim bez problema a na win7 sam, s xpom bi mozda bilo i bolje. nekog pretjeranog grijanja nema mozda malo na lijevom dijelu za dlan al to je zato jel je ispod disk. a sada mozda jedini minus ovog lapa je konstrukcija, kostur laptopa je od magnezija tako da nesto slomiti konkretno i nemozete samo kaj plastika zna ponekad na nekim dijelovima malo raditi pa proizvodi cudne zvukove kao krckanje, to je zato jel nasjeda jedna na drugu, nista ne puca.
![]() |
#8 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Pozdrav. Imam pitanje a propos ovog lapa. Frendica ga pikira, no u ducanu gdje ga je nasla su joj rekli nesto cudno - da naime nece raditi pod XPom, vec samo pod Vistom ili Sedmicom, te da driveri nisu podrzani za XP od strane Della. To mi zvuci turbocudno (da ne kazem glupo ![]()
![]() |
#9 |
Registered User
|
probaj nać ili pitat ovdje, ja pojma nemam. http://forum.notebookreview.com/forumdisplay.php?f=1050 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ne, dobro su rekli frendici, za model studio dell ne nedu sluzbene XP drivere, vec samo za Vistu 32 ili 64 bitnu, Win 7 radi sam skrpa drivera a sta on sam ne nade mozete staviti od Viste. Ako bas netko zeli XP ipak, postoje na gore navedenom forumu driveri sta je ekipa sastavila, ja ih osobno nisam isprobavao tako da neznam dali to u potpunosti radi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Tjah utipkam ja tako "dell 1555 xp drivers" kad ono http://www.getpcmemory.com/drivers/d...ws-xp-drivers/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kenova
|
@nino moze li ta recenzija, napetost je velika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A cuj njega, recenzija. ![]() lap je bolji od Toshibe L500-12/14T. Najvise me iznenadio slot-in DVDRW, znaci nema ladice. Bateriju nisam testirao zbog nedostatka vremena. Ekran je odlican, istotako neznam na sta lici u mraku ali eto. Puknio sam par sshotova pa si pogledajte. Win7 je gore, svi driveri prihvaceni, osim card reader-a kojeg se skine sa Dell supporta, inace za Vistu. I da, jedan od najtisih laptopa sto sam cuo. Niti pod opterecenjem se vent necuje kao npr. na mom HP-u. Eto toliko od mene. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
kenova
|
Super, mislim ga uzeti uskoro pa me zanima svaki detalj. Recenzija slobodno moze cekati iza pizze, ali naravno ne vise od toga. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
drago mi je da se jos netko osvrnuo na buku, jel imao sam do sada nekoliko lapova kod sebe i studio je definitivno najtisi, a sto se tice slotina meni osobno se cini da ti bas i nije najsretnije rjesenje jel mene je moc poceo zaj....
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Imam navedeni laptop i prezadovoljan sam Ima jedna plastika koja malo škripi na desnoj strani..to je neka tvornička greška..ali ništa strašno a iskremo za cd me živo briga..nisam ga stavio 2 puta u mjesec dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
kenova
|
Evo nabavio sam della, stavio samsungov SSD i mjerio koliko traje baterija ako samo surfam i čitam slajdove/word dokumente. Usput, na laptop sam spojio bežičnu tipkovnicu i miša, koristim mrežni kabel za spajanje na net. Monitor nisam potamnjivao, ostavio sam na onoj svjetlini koju po defaultu postavi laptop kada se iskopca strujni kabel. Baterija je izgurala 4h 15min |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
kenova
|
Zadnji put sam klasični HDD imao u stolnom računalu, dakle radilo se o još bržem 7200rpm modelu. Razlika je ogromna, a detaljnija usporedba HDD-SDD je u "Storage" forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav svima, mene isto zanima taj dell studio 1555, ali ovaj model: Notebook DELL Studio 1555 15.6"" LED Backlight Full HD (1920x1080) TFT, Core 2 Duo Mobile P8700 2.533GHz/1066MHz, DVD±RW, LAN, Wi-Fi/BT, ATI Mob. Radeon HD4570 512MB, RAM 4GB DDRII, HDD 500GB, 6 cells, 8in1, Web Cam, HDMI, Win7 Home Prem.64, Black Konkretno me zanima sta mislite o grijanju laptopa i grafičkoj kartici. Nisam nikakav gamer, al čisto me zanima dal je 512MB dovoljno za pogledat film, malo word i vrlo malo photoshop i flash? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ja imam t6500, 2.1ghz Core Duo laptop pokrece sve bez problema..tih 512 je dosta za punoooo vise nego sta si ti nabrojao..ako to mogu pokrenut 32MB kartice onda će i ova ![]() ..sa grijanjem nekim jacim nisam imao problema iako sam citao da su u startu imali problema, al navodno da je to sa novijim biosom riješeno.. iskreno neznam kako se temp krecu jer mi speedfan pokazuje jedno, a everest drugo baterija za sad odlična, izdrži i 4 sata ako ne radim nešto zahtjevno
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Sad sam zvao neke trgovine i svi kažu da izlazi nova serija 1557, tako da sam u dilemi dal da čekam da vidim cijenu i karakteristike ili da kupim sad ovaj 1555. Hvala ti. Ako ima još netko nekakva saznanja pohvale, mane .... nek piše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne mogu nigdje naći drivere od webcam za 32-bitnu inačicu Windows 7. Jednostavno ga nema na službenim stranicama, nema ni za 32-bit Vistu. Pa ako je netko uspio složit webcam na Dell 1555 i Windows 7 32-bit neka se javi sa objašnjenjem ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj instalirati XP driver. Imaš ga pod 'Input Devices Driver'. Ako ne bude radilo, preostaje ti klasična metoda - nađi joj Hardware ID pa ga c/p u google.
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Probavao sam preko Hardware ID ali mi izbacuje neke nesuvisle stvari. Probati ću taj driver za XP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|