Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2010., 12:57   #1
lespaulg
Premium

Datum registracije: Jan 2008
Ventilator na napajanju

Pozdrav,

imam staru mašinu P4 1,6 Ghz, 1GB ram bla bla i ventilator na napajanju mi radi čudno, pa sam kupim 80mm ventilator, odlemio starog i hoću ja zalemit novi na napajanje kad ono: Imam crvenu i crnu žicu za zalemit (znači plus i minus), a na ventilatoru crvena, crna i žuta. Pitanje glasi - čemu ta žuta (možda reverziranje polariteta ili wtf ???) i dal mogu zbrikat žutu i crvenu i tako zalemit na pločicu ili da ju jednostavno ostavim praznu ili nešto treće?

Hvala puno!!

Lp,
Ivan
lespaulg je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 13:08   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne nego zamjeni / kupi drugi vent koji ima tri žice. Ta žuta je taho tj. informacija o br. okretaja. Ovisno o sklopu za reg. vrtnje u psu (kako je napravljen) možeš imat problema (npr. da će stalno radit na max. brzini) ako staviš ovog sa dvije žice.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2010., 13:55   #3
lespaulg
Premium

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ne nego zamjeni / kupi drugi vent koji ima tri žice. Ta žuta je taho tj. informacija o br. okretaja. Ovisno o sklopu za reg. vrtnje u psu (kako je napravljen) možeš imat problema (npr. da će stalno radit na max. brzini) ako staviš ovog sa dvije žice.
Nismo se kužili hehe. Ventilator novi ima 3 žice, a stari ima 2 žice (koje dolaze iz tiskane pločice), pa sam ja odlemio te 2 žice sa starog i trebam te 2 žice zalemit na novi ventilator. Znači na novom ventilatoru ću odlemit sve 3 žice njegove i zalemit ove 2 iz tiskane pločice. Ako ostavim žutu prazno bude mi vent radio normalno ?

Hvala
lespaulg je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2010., 15:18   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Samo spojiš te dvije žice sa odgovarajućom, žutu ostaviš izoliranu i sve će bit ok.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno