Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2010., 20:44   #1
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Linksys Wag200G Annex-B +MaxAdsl + MaxTV

Ovako zanima me da li se ikako moze nariktat da preko doticnog modema imam i adsl i maxtv.. ovako mogu ili jedno ili drugo..

a posto mi trenutni dlink i thompson seru potreban mi je uredaj na kojem ce to radit..

a znam ta wag200g je odlican uredaj..

mozda kakav firmware postoji ili nesto..

eto hvala na pomoci
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2010., 22:17   #2
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nažalost ne podržava višestruki VPI/VCI, imao sam ga i ja prije.
Oglas

Oglas
Staro 17.05.2010., 17:50   #3
m&n
Premium
Moj komp

Šteta, a dal postoji kakva kombinacija da na jednom modemu imam net na drugom maxtv?

ili jos bolje da mi preporucie neki super modem koji podrzava visestruki VPI/VCI a da nije standardni t scumov...

npr nesto od linksysa ugl da mogu imat maxtv i net na kvalitetnom modemu
Staro 18.05.2010., 14:54   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Definiraj te uređaje (oznaka modela) i koje probleme imaš.
Ako je ST780 u pitanju, može se napraviti par stvari:
- dodati izostavljene elektrolite - bolje trpi oscilacije napona
- postavit hladila na određene komponente + otvaranje rupe i montiranje ventilatora - rješava problem pregrijavanja
- zamjena fw sa alternativnim - riješio si se T-Koma balasta i njihovog managmenta, imaš full ovlasti za konfig po želji, vjerojatno dosta stabilniji u radu

Možeš složit i kombinaciju:
- jedan modem koji će odrađivat dvostruku Bridge konekciju (Internet i MaxTv) - to i Kasda skoro uredno odrađuje
- na ovo poviše staviš "pošteni" router sa WAN - om na ulazu pa dijeli Internet po želji
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2010., 15:06   #5
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
Šteta, a dal postoji kakva kombinacija da na jednom modemu imam net na drugom maxtv?

ili jos bolje da mi preporucie neki super modem koji podrzava visestruki VPI/VCI a da nije standardni t scumov...

npr nesto od linksysa ugl da mogu imat maxtv i net na kvalitetnom modemu
Ne može ti jedan modem biti za net, a drugi za max tv. Možeš eventualno Linksysa spojiti na Thomsona ali to su gluposti i ne dobivaš ništa s tim.

Noviji TG782i koji t-com radi je sasvim uredan modem koji nema problema poput tog ST780i, a ako baš želiš nitko ti ne brani kupiti nešto ovakvo recimo:
http://www.tp-link.com/products/prod...odel=TD-W8960N

Podržava 8 PVC-a ako baš nekome tako nešto treba.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Definiraj te uređaje (oznaka modela) i koje probleme imaš.
Ako je ST780 u pitanju, može se napraviti par stvari:
- dodati izostavljene elektrolite - bolje trpi oscilacije napona
- postavit hladila na određene komponente + otvaranje rupe i montiranje ventilatora - rješava problem pregrijavanja
Ovo ti je "genijalan" savjet, pored hrpe TG782i i SX763 koje ekipa prodaje za 100-200 kuna, ti čovjeka tjeraš da lemi, pila i modificira generalno problematičan modem.
Staro 18.05.2010., 15:25   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

A ćuj, kako kome. Eto jedan ST780Wl baš na svojevrsnom testu i radi uz dosta masiranja prometom bez problema. Neće niti da se resetira a samo je ubaćen korektan fw, moguće hw modifikacije nisu napravljene.

Ne "branim" nešto posebno ST780Wl ali se i ovdje pokazalo da uređaji puno bolje rade sa "origigi" u odnosu na T-Koma fw.
Staro 18.05.2010., 15:50   #7
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ne može ti jedan modem biti za net, a drugi za max tv. Možeš eventualno Linksysa spojiti na Thomsona ali to su gluposti i ne dobivaš ništa s tim.

Noviji TG782i koji t-com radi je sasvim uredan modem koji nema problema poput tog ST780i, a ako baš želiš nitko ti ne brani kupiti nešto ovakvo recimo:
http://www.tp-link.com/products/prod...odel=TD-W8960N

Podržava 8 PVC-a ako baš nekome tako nešto treba.

Ovo ti je "genijalan" savjet, pored hrpe TG782i i SX763 koje ekipa prodaje za 100-200 kuna, ti čovjeka tjeraš da lemi, pila i modificira generalno problematičan modem.
ova 2 navedena su bolji uredaji od thompsona??

i moze maxtv i net preko njih??

a onaj gore sta si naveo mi se jako svida al nemogu ga nac u hr

jel mi mozes ako ti nije problem nac nekoliko modela a da cijena nije veca od 500kn ciljam na polovne pa cu ja odlucit izmedu njih.. ugl samo da je bolji od ovog dlinka sta imam i thomspona

Zadnje izmijenjeno od: m&n. 18.05.2010. u 15:58.
Staro 18.05.2010., 17:02   #8
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
ova 2 navedena su bolji uredaji od thompsona??

i moze maxtv i net preko njih??

a onaj gore sta si naveo mi se jako svida al nemogu ga nac u hr

jel mi mozes ako ti nije problem nac nekoliko modela a da cijena nije veca od 500kn ciljam na polovne pa cu ja odlucit izmedu njih.. ugl samo da je bolji od ovog dlinka sta imam i thomspona
Prvo sam imao WAG200G, međutim onda sam uzeo max tv pa sam morao koristiti ST780i... Kad je taj počeo zezati, monteri su mi donijeli Thomsona TG782i i radi sasvim uredno. Stavio ga, podesio statičku adresu za komp i otvorio portove koje trebam i to je to. Ništa se ne ruši i ping je super bez obzira na max tv. Meni dovoljno, a mislim da ih ekipa prodaje po 150-200 kuna.
Staro 18.05.2010., 23:07   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Svakako da je Siemens SX763 bolji i stabilniji od SpeedTouch ST780Wl, novi SpeedTouch TG782 je također bolji od svog prethodnika.
Svaki uređaj ima svoje prednosti i mane, npr. neki su više a neki manje ovisni o kvaliteti napajanja, neki bolje a neki lošije "trpe" kvalitetu linije ili udaljenost od centrale.
Ja doma koristim starog Siemens - a SE555 (istina bez MaxTv) i nikad problema (osim kad nešto prčkaju po DSLAM - u u centrali.

U temi je već dan najeftiniji / najbolji zaključak: Nabavi Siemens SX763 ili SpeedTouch TG782 za cca 150 - 200 Kn.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno