Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2010., 21:17   #1
Angellus
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Pomorac-kako na internet

Društvo,pozzz!
Zanima me kako najlakše do interneta,pomorac sam i tek sam nabavio laptop i ovo mi je prvi ukrcaj pa me zanima što,kako,nemam blage da li brod ima neki sustav,što drugi rade...Da li neki mobilni internet preko nekog lokalnog operatera di već budem???Uglavnom pauze u luci će biti 48h i tu mogu pronaći neki pristup ali što na brodu!...Uglavnom vrtim ću se oko srednje Amerike
Angellus je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2010., 21:47   #2
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
http://www.radiolabs.com/products/wi...ave-magnum.php

Ovo ti treba,jer sa laptopovim wirelessom neces uhvatit nista.
njOob je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2010., 22:09   #3
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor njOob Pregled postova
http://www.radiolabs.com/products/wi...ave-magnum.php

Ovo ti treba,jer sa laptopovim wirelessom neces uhvatit nista.

To jedino da mu pomogne oko jačine signala ako na brodu postoji wireless internet, ali pored ovih 1W kosa na glavi će mu otpast!
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 10:16   #4
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Citiraj:
Autor Srky Pregled postova
To jedino da mu pomogne oko jačine signala ako na brodu postoji wireless internet, ali pored ovih 1W kosa na glavi će mu otpast!
to svi pomorci koriste.

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=543

ovdje ima vise
Staro 13.05.2010., 10:25   #5
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Pa trebao bi brod imati nekakvu vezu sa vanjskim svijetom, zar ne?
Ne govorim o radio vezi...

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 10:37   #6
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Pa trebao bi brod imati nekakvu vezu sa vanjskim svijetom, zar ne?
Ne govorim o radio vezi...
ovisi gdje se ide i kompaniji.Naprimjer na Atlanskoj plovidbi nema nikakvog linka osim onog za posao.Dok bolje kompanije tipa TeeKay imaju i za posadu,naravno opet ovisi od broda do broda.Jer ima starijih gradnji i novijih.Na cruiserima takodjer ima,oni pogotovo imaju jer prodavaju internet putnicima.

Zato mnogi ovo kupuju,ovaj magnum, jer baca do 2-3 milje tako kad dodju u porat uhvate bar 1 otkljucani hehe
Staro 13.05.2010., 11:55   #7
Angellus
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Srky Pregled postova
Da,ukoliko postoji wireless i ukoliko je otključan tj. ak je omogućen pristup na net...Što ako nije,ovo mi stvarčica onda ne fescera?! Kažem u portu mi nije problem pronaći neki int. caffe da se nakačim i vidim svoje na skype,koji mail posaljem itd...
Pokuša sam saznati ali pojma nitko nema dal na brodu ima nekakva veza,totalno glupo da nemaju ništa,tj. da ne daju ljudima da koriste internet!
Angellus je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 13:48   #8
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Na brodu uvijek postoji internet, no pitanje da li je dostupan svima na brodu, mislim je ali da bi poslao e-mail mora ti ga barba pogledat...

EDIT: Evo kokos je to još finije objasnio, pa slobodno skype i ostale stvari prekriži dok si na brodu.
Jel znaš ime broda na koji ideš?

Zadnje izmijenjeno od: Don. 13.05.2010. u 15:30.
Don je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2010., 15:24   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Angellus Pregled postova
Da,ukoliko postoji wireless i ukoliko je otključan tj. ak je omogućen pristup na net...Što ako nije,ovo mi stvarčica onda ne fescera?! Kažem u portu mi nije problem pronaći neki int. caffe da se nakačim i vidim svoje na skype,koji mail posaljem itd...
Pokuša sam saznati ali pojma nitko nema dal na brodu ima nekakva veza,totalno glupo da nemaju ništa,tj. da ne daju ljudima da koriste internet!
Očigledno nisi svjestan činjenice da internet na brodu masno košta jer ide preko satelita kad je brod na otvorenom moru. Raspitaj se malo za cijene satelitskog interneta pa će ti biti jasnije zašto ga nema za svakoga i zašto dopuštaju samo osnovne stari (uglavnom samo mail poruke bez attachmenta).
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno