Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.05.2010., 21:56   #1
Mrk1
Premium

Datum registracije: May 2010
Poremecaj rezolucije na TV-u

naime imam problem
Phillips LCD TV mi je spojen na radeonku 4670 (HTPC) i kad upalim film u bilo kojem playeru slika je dobra pola minute minutu i onda se raširi na čudan način, )onaj crni dio gdje se trebaju prikazati titlovi nestane a rezolucija kao da se izduži, taskbar utekne prema dolje a dok se film prikazuje malo se likovi izobliče itd. kad iskljucim film vidim da se slika rasirila i uopce n evidim task bar dok ne potegnem misha prema dolje
da li ima rješenja za ovo
probao sam skaliranjem u najnovijem catalystu ali sam dobio uzas necitljivu sliku itd
rezolucija trenutna postavljena je 1366 puta 765 i kad se racunalo restarta sve ok
probao sam mpc, vlc player itd i kod svakog playera ista situacija
Mrk1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2010., 09:41   #2
LUX_67A
Registered User

LUX_67A's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Mrk1 Pregled postova
naime imam problem
Phillips LCD TV mi je spojen na radeonku 4670 (HTPC) i kad upalim film u bilo kojem playeru slika je dobra pola minute minutu i onda se raširi na čudan način, )onaj crni dio gdje se trebaju prikazati titlovi nestane a rezolucija kao da se izduži, taskbar utekne prema dolje a dok se film prikazuje malo se likovi izobliče itd. kad iskljucim film vidim da se slika rasirila i uopce n evidim task bar dok ne potegnem misha prema dolje
da li ima rješenja za ovo
probao sam skaliranjem u najnovijem catalystu ali sam dobio uzas necitljivu sliku itd
rezolucija trenutna postavljena je 1366 puta 765 i kad se racunalo restarta sve ok
probao sam mpc, vlc player itd i kod svakog playera ista situacija
Provjeri aspect ratio na TV-u ... mozda ti je ukljucena opcija Auto pa ti mozda razvlaci sliku da budu bez crnog djela gore i dolje ...
LUX_67A je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.05.2010., 10:06   #3
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
tako je, provjeri u opcijama od tv-a da bude postavljeno na 16:9 omjer. I za gledanje filmova ti je mozda bolje da si postavis u opcijama od grafe 1920x1080 @24hz zbog poklapanja frejmova filma i refresha ekrana - film bi ti trebao ici fluidnije bez trzanja
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno