|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Joomla - direktni download
Danas sam prvi put koristio Joomlu (verzija 1.5), to mi je prvi susret sa bilo kakvim alatom za održavanje web stranice... Dovoljno je jednostavna za mene, al imam jedno pitanjce - kako da stavim link na file, a da se odmah otvori dijaloški prozor koji pita kud sačuvati file (ili da jednostavno odmah započne download)? Zasad sam stavio link na 2shared, ali to izgleda preneozbiljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Nisam koristio joomlu ali ako cemo nekom logikom bitno je samo da kao link stavis full path do tog fajla, znaci na kraju mora biti .exe ili .mp3 i sl., zavisi kakav je fajl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da, to mi je jasno, ali kako da to napravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Pa kakav fajl zelis linkat i gdje je on smjesten? Jel negdje na netu ili je bas na tvom hostingu? Ako je na tvom sajtu onda dajes path do direktorija/foldera gdje si ga uploado. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Imam tekstualni file, stavio sam ga na 2shared...S njega ne znam kako bi dobio full path link...Zato sam i pitao za Joomlu jer ne znam jel se može nekako u njoj uploadati file ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Imas za joomlu skinut brdo tih modula za shareanje... tih file depositoryja... samo sto onda datoteke za download moras smjestat na svoj server... ako koristis public share servise tipa rapidsharea, 2shareda i megauploada i slicnih, nikad neces ispast ozbiljan ako radis ozbiljnu stranicu... radje se onda isprsi za jos par100 MB mjesta na serveru pa shareaj fajlove direktno sa svog servera... problem sa ovim sajtovima za shareanje je kaj uvijek imaju ili neki waiting time ili CAPTCHA provjeru postavljenu... pa nema direct downloada... bar kolko ja znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
E hvala! Ma ne radim za sebe nego umjesto direktora, morat ću onda ispitati jel ima koji modul već gore ili će ga stavit... Znam da je skroz neozbiljno stavljat na public servise, zato me i zanimalo ovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
u svakom slucaju provjeri www.crojoomla.com... |
![]() |
![]() |
|
|