|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
100% kvaliteta BluRaya u MKV
pozdrav, ovakva je situacija: imam bluray film i zelim napravit savrsenu (u pogledu kvalitete i zvuka) kopiju filma u mkv formatu kako bih mogao gledati na mede8eru malo me buni cinjenica da se taj moj film moze naci na torrentima (1080 sa dtshd zvukom) u mkv formatu velicine recimo 19gb....a moj bluray disk (samo film) iznosi npr 45gb (naravno...u njemu su ukljuceni i par audio zapisa i titlovi - ali kad i to ubrojimo - nema sanse da su oni mogli strpati film od 45gb u 19gb bez gubitka kvalitete slike/tona) al ja zelim 100 kvalitetu/kopiju! dal to mogu napraviti sa alatom "eac3to"? ili ce i on "unistiti" sliku/ton? i onda jos jedno podpitanje - eac3to mi daje mogucnost da video zapis spremim kao MKV ili h264....koji je bolji? nadam se da ste me razumjeli i da ne pitam bedastoce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ako ti je baš toliko bitna "100% kvaliteta" samo ga izripaj, Mede8er čita i .m2ts |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mene zanima da ti netko pusti taj mkv 19gb i blue ray bi li primjetio razliku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Dal će doći do gubitka kvalitete. Sigurno. Kao i kod svakog (re)enkodiranja iz jednog lossy formata u drugi lossy format. Koliki će biti gubitak ovisi, a koliko je prihvatljiv gubitak najviše ovisi o tebi. Iskreno. Ljudi imaju dosta čudne kriterije. Dok je standard da prosječan sat i pol, dva film u 720P formatu koji ima 921600 pixela (ak je 16:9) iznosi ~7.85 gigi, neki ljudi se odjednom "zgražaju" kako netko može imati MKV rip u 1080P od recimo 17, 18 gigi, a 1080P ima 2073600. Kao, ne vidi se razlika naspram recimo 20 gigi i 13. Moš mislit. Još kad ubaciš to da se ljudi drže tih nekih fiksnih brojki nevezano dal film traje 1:30, 2:00 ili 2:30, 3:00 sata. Nastaje još veći djumbus. Zašto ovo pišem. Zato jer pravi odgovor nećeš dobiti jer je previše subjektivan (ovisi koliko je nekom prihvatljiv gubitak). Najbolje ti je da uzmeš tih nekih 19 gigi rip i usporediš sa svojim filmom (iskreno, žao mi je kaj nema neki "split screen" program gdje bi to lagano bilo napraviti) i vidi dal ti je neš dovoljno dobro. Krajnji rezultat ovisi od filma do filma, te od načina snimanja do načina snimanja. Tako da sretno :P Ja bi osobno se držao original kvalitete, pogotovo ako imaš dobar full HD telkač. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Razliku ces tesko vidjeti na normalnom TV-u do recimo 42" tek na 50-60 se vidi dosta vise.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A da napravi samo ISO ili tako neš i to svih 45GB? Mislim, znam da to dela sa DVDom, pa ga pogledam preko WDTVLive, ne znam kak je sa BRom, pošto ga nisam nikad držao u rukama ![]()
![]() |
#7 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
A o hardveru koji se koristi da ne pričam. Ful HD plazma/lcd ili hd ready ili nedobog crt tv - svakako nema smisla puštati film koji u ripu ima 30 GB na ičemu manjem od 42/50" fulhd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HD rezolucija dolazi do izražaja tek na telkama od 50" naviše, a većina nas ima manje dijagonale tako da je badava imati ripani BR. Probao sam i ja ISO od dvd-a i šljaka bez problema na WD-u. Obzirom da čita i HD materijale, ne vidim zašto ne bi pročitao i ripani/ISO BR.
![]() |
#9 | |
Guest
|
@Tor Ovo kaj pričaš za drame naspram akcija etc. sam mislio pod "...od filma do filma..." i definitivno se slažem. Citiraj:
Objektivno se vidi razlika (ako imaš zdrave oči) i zna se točno udaljenost sa koje osoba sa prosječnim vidom počinje gubiti detalje. Subjektivno. Ovisi o udaljenosti sa koje gledaš, a to spada u osobnu domenu (komfor) svakog pojedinca i nije stvar za diskusiju. __ Suma sumarum je da su tvoje oči, tvoja percepcija i tvoj doživljaj i to je jedino kaj je važno. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
puno vam hvala na odgovorima.... sto se tice tehnologije na kojoj gledam i slusam - Panasonic 50in telka sa Cyrus audio sustavom i AE 5.1 zvucnicima - znaci to je ok istina, ja na svom 19 in ekranu ne vidim bas neku razliku izmedu svog originalnog bluraya i neke kopije....al me sve ovo interesira iz razloga sto ne zelim 2x raditi kopije svojih bluray filmova ono, jednom napravim i znam da je to naj naj kvaliteta ![]() naravno, sad mi fino mozete reci "pa kupi si onda dobar bluray player i gledaj originalne bluray filmove i ne zajebavaj", i bili bi u pravu....al ovaj meder je full praktican i jako mi se svida cinjenica da imam sve na jednom mjestu (filmove, spotove, muziku) ![]() ok, da sumiramo - mkv nikad nece biti jednake kvalitete kao original bluray....jel tako? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Povijest se ponavlja. Slične spike su se vodile i kada se pojavio DivX3 negdje početkom 1999., pa su ljudi rekli da DivX od 700MB izgleda gotovo isto kao i DVD5. Svi danas znamo kak stoje stvari s tim ![]() Ja na svom monitoru vidim razliku između nekog MKVa i Blu-Ray filma, ponajviše na brzim scenama (kockice). Pogotovo MKV od 4.3GB... razlika je preočita ![]() Vjerujem da ljudi s HD Ready televizorima i monitorima slične rezoluzije ne kuže razliku ili im je razlika toliko mala da im ne smeta što je MKV 720p, a ne blu-ray. BTW: I meni su DivX-i na 15" CRT monitoru izgledali super ![]() Zadnje izmijenjeno od: medo. 28.04.2010. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Moze se prebacit bluray film u MKV bez gubitka kavalitete. Tj. bez kodiranja. Od 45GB filma bez izbornika, bez dodatnih jezika i audio-a dobije se oko 38GB MKV. Imas program MakeMKV. Ako ti tih 7 gb nista ne znaci, iz bluray-a se napravi iso i drzis ga na disku da pustas s mede8era. IMHO, za neki backup bluray diska, kodirana full HD verzija od nekih 15GB je savrseno dovoljna. Prepoznavanje razlike na nekom normalnom tv-u u odnosu na originalni disk ce biti gotovo nemoguce, a ustedis dosta prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mislim da eac3to moze radit mux u mkv bez kodiranja. Al neznam cemu se s njime mucit kad je MakeMKV dosta jednostavniji. A i kao demuxer nije bas najjednostavniji. Imas MKVcleaver koji trazi MKVtoolnix za rad, al onda pruza dosta jednostavno vađenje videa i zvuka iz mkv datoteka. I onda imas spomenuti MKVtoolnix za muxanje zeljenog u jedan file (mkv) i to je to. Za kodiranje upotrijebis HandBrake. Ili ne upotrijebis HandBrake i ostavis veliki mkv file bez promijenjene kvalitete videa. EDIT: Evo mali vodic. Jedino sto mene u cijeloj toj prici muci su PGS titlovi iz bluray-a. Playeri ih ne podrzavaju, a ja jos uvijek nisam nasao neku jednostavniju mogucnost pretvaranja titlova u .sub i muxanja ih u mkv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
da ti iskreno kazem ne znam zasto eac3to...kad sam poceo proucavat mkv fenomen - to je prvo na kaj sam naisao moj proces je ovakav: sa eac3to izvucem video (nadam se bez kodiranja i unistavanja kvalitete)...izvucem original hd audio....pa onda jos jednom izvucem audio u AC3 formatu (na kompu ne mogu slusat original hd audio)...pa nađem titlove na netu jer mi se neda prebacivat titlove sa bluraya u srt format...i onda to sve fino spojim sa mkvMerge i prebacim na mede8er a bluray disc pohranim u ladicu ![]() steta kaj mede8er ne moze citat bluray s menijima i svime - svijet bi mi bio puno jednostavniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ako samo vadis video (demuxas) bez odabranih opcija za kodiranja, onda ti je video izvorne kvalitete. MakeMKV radi to sve tvoje spomenuto, samo ne moras nist posebno spajat. Imas odmah MKV. Jedino sto moras ubacit unutra su ti titlovi, a za to onda upotrijebis mkvmerge. No ako ti eac3to radi dobro, ona nastavi njega koristiti. Prema samplovima sa neta i ovdje sa topica vidis da je premala razlika izmedu full bluray ripa i kodiranog mkv-a istog filma. Cijeli film skodiras na nekih 20 ili 15GB i opet uzivas u visokoj kvaliteti slike uz dosta manji file. x264 rip uz pristojan bitrate gubi premalo da bi se isplatilo drzat 45gb film. Razlike su drasticno manje u kvaliteti nego je to bilo u slucaju DVD-DivX ripova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Da sam ekstrakt blu raya i kao takvog ga pohranim. razlike između takvog "oguljenog" blu raya i MKV je osjetna. Da se napraviti i jako dobar MKV ali je u tad proprilično velik. http://www.imagesforme.com/show.php/1103714_mkvvccv.png Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.04.2010. u 18:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
skines eac3to i pomocu toga bez problema mozes radit sta hoces,extractat taj film kao mkv sa orginalnim audiom,stavit audio u ac3 ili neki drugi format,extractat titlove i sve to stavit u mkv itd. A sto se tice ove razlike encode/source,ja mislim da nema teoretske sanse da ce neko skuzit kod filma koji je pokrenut razliku između blu-raya i KVALITETNOG encodea,naravno,velicina nije garancija kvalitete,to ovisi o trajnosti filma,kolicini svjetlosti,graina itd. EDIT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
jos jednom - hvala svima na odgovorima najvise me zanimalo dal prilikom tog extractanja pomocu eac3to u mkv format gubim na kvaliteti ili ne...al fakat, cak i da dekodiram film - razlike su stvarno jako male (ako se to napravi kvalitetno - al to me ni ne interesira jer nemam namjeru dekodirat....fala bogu hard discovi nisu skupi - pa kad mogu, zasto ne imat u najboljoj kvaliteti bez da se moram pitat jel to moze jos bolje izgledat ![]() jos kad bih mogao ubaciti poster filma u mkv, i kad bi windowsi to mogli citat kao sto citaju s mp3/apple lossless muzickim fajlovima - svijet bi bio savrsen al to je druga tema ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|