|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) Komp redovito blokira kada igram igre, čak i na nižim postavkama
Ovo je moja konfiguracija kupljena u ADM-u: 1 x Gigabyte GZ-X1, midi tower 1 x Napajanje CORSAIR 400W 1 x Sapphire HD 4870 Toxic, 1GB 1 x Procesor AMD Athlon II X2 250 1 x Gigabyte MA770-UD3 1 x HDD SAMSUNG 500GB 2 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax Instaliran OS Windows 7. Problem je u tome što mi komp redovito blokira kada igram igre čak i na nižim postavkama. Na srednjim i višim da ni ne govorim. Blokira na način da slika nestane na monitoru, zacrni se ili se pojave crte preko cijele slike. Zvuk se nastavi kojih 5 sekundi i onda sve blokira, pa moram restartirat komp. Probao sam grafičku na drugom kompu i radi na najvišim postavkama bez problema. U čemu bi bio problem ako netko može pomoći? Znači, instalirao sam sve potrebne drivere za grafičku, Windowsi rade bez problema, filmove normalno gledam, kompjuter je stabilan. Da li je moguće da je problem u memoriji? Ili u monitoru (LG Flatron L204WS)? Ili u nečemu trećem? Pomozite.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Addicted to music.
Datum registracije: Sep 2009
|
Iskreno,to se događa i meni. Testirao sam rame pojedinačno,zajedno,pojedinačno po slotovima,etc. Memtest prođe 4-5 passova,nema grešaka.Probao sam i druge ram testere,bez grešaka. Probao drugo napajanje,smrzava se.Izvadio svoj sata terabajtni western digital disk,ubacio seagate 80 gigi,smrzava se.Izvadio seagate,stavio maxtora 40 gigi,smrzava se. Temperature su uredne,čak i u igrama. Stresnuo grafu Furmarkom,max temp. 64-65 stupnjeva,testirao 30 min do sat vremena.Niti jedan crash.Bacio benchmark,sve uredno prođe,dobijem score. Puknuo Prime95,držao par sati,nije se crashao. Eto,probaj sve što sam ja probao,pa vidi. Ja u petak idem uzet novu matičnu,očito mi je matična pokojna,ili je na dobrom putu da bude pokojna.'jednom nogom u grobu' - ili sa jednom i pol. Nemam više što testirati,osim novu matičnu probati. Eto,probaj navedeno i vidi što će biti. ![]() EDiT: Zaboravih napomenuti da je meni u zadnje vrijeme počeo freezat i kod najosnovnijih radnji (browsanje weba,extractanja rarova,etc.) i ništa ne radi kada zablokira,osim manualnog shut downa,ili restarta.Naime,meni kada zablokira,slika stoji,komp ne reagira,a zvuk je repetativan;nešto poput 'trrrrrr' u zvučnicima i onda i zvuk stane. EDiT 2: odg. na post Corse: Zaboravih napomenuti da sam čak probao vratiti staru HD4350 Sapphirku unutra,naravno,obrisao drajvere od ove,pa instalirao drajvere za nju ( s kojom sam igrao igre 5 mjeseci bez ikakvih problema) i opet se smrzava.tak da ono,matična r.i.p ![]()
All you have is your fire and the place you need to reach. Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash. Zadnje izmijenjeno od: Alph4Dawg. 26.04.2010. u 23:38. Razlog: obrisan mi je post |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
A u klinac ništa mi nije jasno. Znači grafička je u redu, ako radi na drugom kompu. Jučer isto testirao temperature za vrijeme igranja i sve dok mi opet nije blokiralo i temperature bile uredne. Komp mi je inače takav dostavljen, još je sve pod garancijom, tako da mi nije jasno. Jedino mi je servis predaleko u Zagrebu, a tko će sad iz Istre.. Probat ću još zamijenit grafičku s frendom, ista je kao moja jedino nije Toxic verzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
promjeni memorijski množitelj kao prvo ![]() ako ne upali onda pokušavaj ovim dolje podigni procesoru napon za 0.2-0.3V downclockaj grafu za 100mHz core i 300mHz memorija memi stavi 2-2.1V ili ju stavi na 800mHz btw, isti problem je moj frend imal sa e5200, pomoglo je povisivanje takta procesora i automatski time i promjena memorijskog množitelja |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne bi volio snižavat snagu grafičkoj kad ionako imam garanciju na sve to.. Ali me kopka u čemu je problem, uvijek neka komplikacija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ma bit ću još precizniji.. nemam pojma koji je to klinac, kako to izgleda i gdje se nalazi.. i što mi je još važnije koliko para dođe. A inače znam što je tipkovnica, kućište i tako to ![]() Da li je moguće možda i to da je moje napajanje od 400 W preslabo? Jer frend ima ono od 500 W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako ga dam na servis ostat ću bez njega dva tjedna.. nije da sam ovisnik, ali imam pun klinac osobnih stvari u njemu, još da mi netko čačka po njemu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Samo da se zahvalim svima na pomoći. Zamjenom napajanja (stavio sam jače od 500 W) utvrdio sam da je napajanje krivo.. ili je preslabo ili je moje napajanje u banani |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|