Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2005., 01:03   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Pa svi fushaju danas, strashno ...

Mislim aj da uzmeš Gericom, Acer, Asus, ... nego odeš i zemeš Mobile Worstation HP nw8000 i fino sve raspakiraš posložiš počneš instalirat, našarafiš sve kaj ide, složiš dock station ... i sutra dan više ne radiš napamet već rano ujutro dok još prsti ne znaju di su tipke pa moraš pogledavat di su tipke ideš spojiti komp sa ostatkom mreže i počneš ukucavat fixni IP 192.186. ... WTF? idemo ponovo 192.186 ... a :confused: počneš koristiti 1% mozga, izbaciš jedan i drugi krmelj iz oka pogled na keyboard a kad ono tipke idu 1,2,3,4,5,8,7,6,9,0 ??? A ništa eto i na top modelu jednog uglednog HPa ipak nepismeni ljudi slažu tipke, aj da su slova, već brojke ! A niš u ponedjeljak na servis i dobar dan ... ja bi da mi složite tipke kako idu, mene su učili brojat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0 a ne 1,2,3,4,5,8,7,6,9,0 osim ako nije to neki novi standard ... strašno.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 08:28   #2
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Napisao si kao da su Gericom, Acer i Asus i svi ostali zadnje sranje , a sad si vidio kako se ozbiljno odnose prema kupcu u HP-u. Ja imam Asus i zadovoljan sam s njim. Isto tako su se super odnosili prema meni kad sam ga kupovao i uopće mi nije žao što sam uzeo Asusa, a ne HP-a (bili su u finalu).

Bran je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2005., 10:37   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa moglo bi se reć da sam i ja zadovoljan sa svojim
syss je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 10:40   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ja sa HPom imam samo dobra iskustva. Mijenjaju, popravljaju, user support i sve za 5, samo sam htio komentirat kako je Quality Check pao svugdje pa čak i u HP-u. Nisam mislio da omalovažavam neki notebook ili tome slično već sam samo htio kako sam gore naveo napisat kako je QC čak i na top modelima uglednih pao na niske grane. Inače IMHO notebooci se dijele na IBM i ostale ... u toj nakupini ostalih bi išo Compaq (kojeg više nema a HP mu nije ni do koljena), TwinHead, SONY, HP, Siemens, ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 14.03.2005., 11:10   #5
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
... Inače IMHO notebooci se dijele na IBM i ostale ...
Potpisujem
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 11:37   #6
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
... Inače IMHO notebooci se dijele na IBM i ostale ...
Ubacio bih mozda toshibu ovdje,pa makar izmedju IBM-a i ostalih.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 12:17   #7
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Ja imao prije puno godina ASUS PIII 500MHz

Odličan prijenosnik dok mi sestra nije prolila fantu po njemu
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 12:54   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Sky
Potpisujem
jedino kaj mi se sviđa kod njih su odlične tastature i tako malo "retro" dizajn. ostalo baš i ne... entry-level modeli imaju podosta loše ekrane (uspoređujem drito sa svojom toshibom koja po meni ima ponajbolji ekran kaj pare mogu kupit), da ne spominjem grafu i ostatak "motora", vidjeh r40 i r50 modela u firmi koji se ruše sam tak pri normalnom office radu.

mislim nije loš ibm, ali nisam baš siguran da bi mi prvi izbor bio... ipak pod top bi stavio onaj hp sa fire gl grafom (nešto-8000 model), tošibu m30x/qosmio i hp 7010 i naravno končar
Staro 14.03.2005., 13:07   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by syss
... ipak pod top bi stavio onaj hp sa fire gl grafom (nešto-8000 model),r
e taj top je danas baš ošo na servis jer ide 1,2,3,4,5,8,7,6,9,0 ... za 20.000,00 kn bez docka bi čovjek očekivao da bar brojevi stoje kak treba ali inače notebook je ZVIJER ! ali kada kupiš recimo BMW 316i ne ljutiš se previše ako negdje viri filc ili je malo lak okrhnut ili nekaj škripa od jeftine plastike ... ali kada kupiš BMW sedmicu sa svom opremom i zaključiš da ti se stolica neda podešavat po visini i naprijed nazad e onda psuješ i vičeš ... na top modelu sve mora biti top, sitni propusti kao kod onih ispod su nedopustivi ...

Staro 14.03.2005., 13:26   #10
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

to stoji... hp 8000 - bljak

ma tak i onak je to malo tu mač para... al samo povlačim (financijsku paralelu) sa ibm modelima. kao pisaća mašina su dobri, ali ako ne planiraš potrošit 15/20k kn na ibm-ovom odjelu lapova, više ni ne možeš dobiti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2005., 20:33   #11
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Apropos kvalitete i fusheraja, nedavno sam imao prilike raditi sa dva hp pavillion laptopa za americko trziste, jedan je centrino 1.5, a drugi je athlon xp-m 3000+.

Moram samo reci da je razlika izmedju njih i laptopa za europsko trziste u kvalitete *VELIKA*. Razlika u popisu opreme i svemu ostalom je znacajna, ali ne toliko primjetljiva.
Staro 14.03.2005., 20:45   #12
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
ja se slazem laptopi se djele na IBM i ostalo, IBM sta god vi rekli radi takve strojeve da je to strasno to su masine koje traju, daju i jos onda traju! IBM star 5 godina i danas je zwer... ima frend A21 i x40 sad jedan kraj drugog skoro isti dizajn, milina je radit na jednom i na drugom. IBM kosta al vrjedi svake kune! primjerice ibm svako malo povuce seriju punjaca neko bi reko da im punjaci nevaljaju, a ne to je ono jedan iz te serije napravi problem sve vrate, e pa kvare se i tuđi pa ih boli k, to je isto ko i bmw npr, u jednom bmwu 7 grijac sjedala nevalja, sve traze na provjeru....
Staro 14.03.2005., 21:20   #13
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Podsjecate me na kompjuterske strucnjake koji su prije 5-6 godina djelili kompjutere na "brand name "= kvaliteta, i ove kaj s esami sastavljaju -manja kvaliteta.

tak je sad i kod laptopa, bolja je graficka nvidia mx 440 u IBM-u , od ati 9700pro u gericomu)

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 23:11   #14
Trek
Premium

Trek's Avatar

e vidis nije tako kolega, ako kupujes laptop kupjes ga jer ti treba PRIJENOSNO RAČUNALO a ne nesto od 3.5 kg sa desktop komponentama... vidis ja radje imam Intel Extreme pice of shit i PRIJENOSNO RAČUNALO nego neki 3.5 kg teski desktop replacemant...

To je moje poimanje i nemoras se slagat...
Staro 14.03.2005., 23:21   #15
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Poimanje ti je apsolutno OK.. Al to kaj tebi treba imaju svi proizvodjaci....

A stvar je osobne prirode i kompromisa koliko tesko i velik laptop hoces...

Citiraj:
Originally posted by Trek
e vidis nije tako kolega, ako kupujes laptop kupjes ga jer ti treba PRIJENOSNO RAČUNALO a ne nesto od 3.5 kg sa desktop komponentama... vidis ja radje imam Intel Extreme pice of shit i PRIJENOSNO RAČUNALO nego neki 3.5 kg teski desktop replacemant...

To je moje poimanje i nemoras se slagat...

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 00:00   #16
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ma kod laptopa priznajem samo Industry Business Machines iliti IBM te Alienware (ovo je vec domena sanjarenja)
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 00:28   #17
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
ja se slazem laptopi se djele na IBM i ostalo, IBM sta god vi rekli radi takve strojeve da je to strasno to su masine koje traju, daju i jos onda traju! IBM star 5 godina i danas je zwer... ima frend A21 i x40 sad jedan kraj drugog skoro isti dizajn, milina je radit na jednom i na drugom. IBM kosta al vrjedi svake kune! primjerice ibm svako malo povuce seriju punjaca neko bi reko da im punjaci nevaljaju, a ne to je ono jedan iz te serije napravi problem sve vrate, e pa kvare se i tuđi pa ih boli k, to je isto ko i bmw npr, u jednom bmwu 7 grijac sjedala nevalja, sve traze na provjeru....
r40 mrtvi pixel u prvoj godini rada... grrrr

gle zemi bilo koji ibm i stavi ga uz moj i samo usporedi ekrane, a onda možemo i koji test provuć.

gerikom sam se uvjerio da je apsolutno ne kod kupovine.
Staro 15.03.2005., 00:31   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Originally posted by sNNooPY
ma kod laptopa priznajem samo Industry Business Machines iliti IBM te Alienware (ovo je vec domena sanjarenja)
alienware = clevo, clevo = gericom xxl i končar 17"... ako se ne varam. sam to tu negdje pročitao?
Staro 15.03.2005., 13:15   #19
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Frend mi kupio nekakav Nexcon laptop, i da bi se ispostavilo da isti, ali siti, taj laptop, pakira ALIENWARE pod svojim imenom...

IDENTIČAN

toliko o kvalitetama razvikanih marki....
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2005., 16:37   #20
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

... saga se nastavlja ... uredno su zamjenili tipke ali su isporučili krivi port replicator ... dođem da spojim Notebook u firmu, kad mi malo čudan replikator, pa znam da nitko nema nx9010 tamo, svi ili imaju n800 ili nw8000, eto sada imaju i krvi replikator sada i TO treba reklamirat, odem kod crtača prije ručka pa ću staviti mem test dok odem na ručak pa ću vidjet kada se vratim jel OK da bezveze ne ubijam vrijeme instalirajuči softwere jer u zadnje vrijeme ima okolo špun Q loše memorije ... vratim se nazad oni kažu da su morali ugasiti tu radnu stanicu jer su malo seljakali namještaj ali da je bilo crvenoooo u memtestu+ do bola ... e sutra ujutro kada dođem i pokrenem test i skužim da ne valja i ta radna stanica za CAD/CAM crtaća, e onda i postam ime firme ... mislim kupiš top notebook, replicator i radnu stanicu i da 3 od 3 ne valja je ipak malo previše ... mislim uzmeš CAD/CAM strojčinu (upučeni znaju koliko su takvi full opremljeni strojevi) pa ne radi kako trebam uzmeš top model notebooka pa brojevi idu 1,2,3,4,5,8,6,9,0 pa ti nepismeni tuljan za nju spakira i krivi port replicator, ... e ako sada još i ovo ne radi ...

Staro 15.03.2005., 18:18   #21
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

postaj, postaj! da i mi vidimo te bestidnike.

možeš pm-at javno
Staro 15.03.2005., 20:49   #22
Trek
Premium

Trek's Avatar

syss ja postujem toshibu hp i druge old school igrace, alienware je samo glupi brand koj se namece, gle ja vjerujem u IBM to mi je ko bog, al ja sad sebi gledam ubost novi laptop i to Hp Nc62xx serija... iako mislim da ibm ima najbolje laptope, isto mislim da je a64 fx55 super procesor al ga necu kupit jer ja za njega nemam potrebu...
Staro 15.03.2005., 23:23   #23
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

hp 62xx?? daj ljink neki.
Staro 16.03.2005., 16:08   #24
Trek
Premium

Trek's Avatar

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1758200,00.asp

ja kad bi uzimo uzeo bi sporiji procesor i 1 GB rama
najradje bi uezo t42 al punooo kosta
Staro 16.03.2005., 19:35   #25
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Re: Pa svi fushaju danas, strashno ...

Citiraj:
fixni IP 192.186. ... WTF? idemo ponovo 192.186 ... a :confused: počneš koristiti 1% mozga, izbaciš jedan i drugi krmelj iz oka pogled na keyboard a kad ono tipke idu 1,2,3,4,5,8,7,6,9,0 ??? A ništa eto i na top modelu jednog uglednog HPa ipak nepismeni ljudi slažu tipke, aj da su slova, već brojke ! A niš u ponedjeljak na servis i dobar dan ... ja bi da mi složite tipke kako idu, mene su učili brojat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0 a ne 1,2,3,4,5,8,7,6,9,0 osim ako nije to neki novi standard ... strašno.
Sorry zbog spama, ali ovo je madrfakin ROTFLMAO:burn: :burn: :clap: :clap:
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2005., 01:04   #26
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1758200,00.asp

ja kad bi uzimo uzeo bi sporiji procesor i 1 GB rama
najradje bi uezo t42 al punooo kosta
ak je tastatura imalo slična (a vidim da je) 9020 modelu - bježi od toga... naravno ak tipkaš puno.
Staro 17.03.2005., 08:14   #27
Trek
Premium

Trek's Avatar

tipkam puno a gle ne kanim ga kupit bez bar jedno 1h tipkanja u ducanu a i nekanim sad kupovat jerbo moram skupit prvo pare a sto se tice tipkanja ja sam ko borg adaptiram se na sve a uvjek postoji eksterna
Staro 18.03.2005., 19:15   #28
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Update za HP nw8000:

sada ne radi i Č na tastaturi opet na reklamaciju ....

Staro 18.03.2005., 19:17   #29
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma trebo si gerikoma kupit

čovječe nemreš vjerovat da tolko problema sa takvim lapom se dešava.

sve više i više sam sretan radi svoje kupovine kad čujem ovakve stvari.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno