|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() Lijep pozdrav kolegama... neznam da li ću pogoditi temu? ako sam fulao nemojte zamjeriti... situacija je sljedeća: neki dan sam se zabavljo sa kodecima u gom playeru maknuo sam njegove, a stavio coreAVC za h264. filmove i naravno u roku od nekoliko sati su mi se "poklali" codeci predpostavljam jer sam dobivao poruku da windows explorer prestaje raditi i stalno se restarta čak i u safe modu, izlaz sam našao u sistem restore opciji... a zašto sam to išao raditi, zbog toga što mi slika zatrza svakih 3-10-30sec.... dajte molim vas uputite me da jednom zauvijek naučim i naštimam te codece kako treba, sada ni mp4 nemogu gledati bez tih trzanja... proguglo sam net i nenadjem niti jednu stranicu da je netko malo objasnio oko naštimavanja codeca na hrvatskom... dajte pomozite neki link preporučite ili slično...pozdrav.. P.s: ako netko mi može najbolje objasniti kako da ugasim u gom playeru codece koje netrebam i da koristim ffdshow i coreAVC, jer divix i xvid rade dobro, a kod mp4, mkv, avchd (gom tu koristi njegov gretech video codec) tj malo boljih formata dolazi do trzaja slike?? što se konfiguracije računala tiče to je ok 100% notebook je HP Pavilion DV7 2150ez... zahvalan sam vam od srca ako mi pomognete, znam da će sada biti i prijedloga za novi player, ali meni odgovara gom i samo njegovo podešavanje, veliko HVALA još jednom... pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Kod playera kao sto je gom nema nastimavanja codeca i ne znam sta ti pokusavas, ako ti steka onda je problem u necem drugome, a ne u kodecima. I ne znam zasto forsiras gom ako ti radi probleme, probaj vlc ili kmplayer i vidi kako se oni ponasaju i jel ti oni trzaju. Skini, instaliraj i gotovo, nemoj petljat po njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Lijep pozdrav i hvala na postu, znao sam da će to biti prvi prijeldlog da promjenim player... naučio sam s gom playerom, ima super jednostavne opcije oko namještanja samo me kodeci zezaju jer malo znam s njima... Nema veze možda netko naiđe pa mi objasni koji smiju, a koji nesmiju zajedno raditi, kako ih uključiti ili promjeniti i ostale, vjerujem da ima netko tko se s tim pozabavio.... sve u svemu hvala, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Em ti laptop ima Core 2 Duo procesor, em ima HD 4650 grafičku koja je sposobna na sebe preuzeti sav HD materijal, a ti se zayebavaš s CoreAVC i naštimavanjem codeca. Komponente u laptopu imaju i više nego dovoljno snage da bez ikakvih problema gledaš bilo koji video materijal, a svojim petljanjem s codecima si sam sebe usosil. GOM player bez ikakvih podešavanja vrti sve kaj ti padne na pamet i ne znam zbog čega si se išel kak veliš "zabavljati" s codecima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Pozdrav McG, petljanje oko kodeka sam napravio iz razloga kojeg sam i naveo "trzaji" slike tj kao da se sporo kodira pa dolazi do zastoja slike. Provjerio sam u drugim playerima da nije možda u filmu problem ali drugi ga vrte bez problema... ok nema veze hvala na postu, naći ću rješenje valjda, jer mi sada i obični mp4 format ima iste probleme, hvala još jednom... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
jedino ak nije možda problem što utorrent radi i skida pa da procesor zeza zbog toga??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne , to nema nikakve veze apsolutno.Meni zna radit utorent , bittorent, 15 tabova u mozili i jos sve radi bez trzanja.sjebo si s tim prtljanjem po codecim ali dobro nije kraj svijeta , prvo kaj mozes napraviti je uninstal bilokojeg codec packa kojeg imas na kompu , pa uninstal Gom playera , pa sa tune up utilitilsima "pocisti" registry, pa instaliraj najnoviji gom player. Kad to napravis , ako ti filmovi nece stekati , javi se tu da ti objasnimo kako napravit da graficka preuzme na sebe sav posao, odn. da ti zauzece proca na velikim mkv fajlovima bude ispod 10 posto (to je meni sa ati 3470, tebi ce jos i manje). Jedino sto ce biti nuspojava je nemogucnost resizeanja titlova , bar ja nisam uspio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Ok Hrvoje budem napravio ovo što si rekao, pa javim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
sve sam maknuo i očistio registry ali opet ista stvar... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Guest
|
niposto stavljat k-lite, to ce ti napravit kupus od sistema. ako si zapeo za gom ajde ovako: pod video izaberi enhanced video renderer, pod filter source filter control sve ukljuci osim matroska, pod codec sve ukljuci osim h264, izbrisi s kompa ffdshow i coreavc te instaliraj haali + direct vob sub. pod filter-advanced settings odi add filter i disejblaj moonlight h264, gretech mkv source filter. pod disable filters stavi sve kvacice osim direct vob sub. taj setup ti omogucuje da gledas hd sadrzaj s hardverskom akceleracijom, a normalni xvid i divx bez trzanja. ffdshow se kolje s gom playerom i nije potreban. ps. ovo sve pod pretpostavkom da imas win 7 ili vistu. |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
![]() |
#14 |
Guest
|
zato jer instalira brdo svega i svacega, a cesto se ne moze efikasno izbrisati. za novije operativne sisteme je jos bespotrebniji jer imaju u sebi vec adekvatne codece, i to bolje nego u k-lite. |
![]() |
![]() |
#15 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Dobro su se tebi onda utaborili ti codeci na kompu. nista , idemo dalje , probaj ovo sto ti je cyclops napisao. da ti iskreno kazem i ja najvise volim gom , ali vlc media player mi radi najbolje tj apsolutno nikada ne stvara probleme.Gom zna biti svojeglav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
CyCl0p$ po ovom tvojem sada je još i gore sada slika uopće neteče glatko, nevrijedi, nešto tu smeta jako... moram tužna srca preći na drugi player jer na njima radi super, samo opet privikavanja... nema veze jedno veliko HVALA VAMA na ovim uputama... živjeli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
-------
|
Ljudi zasebni codeci i codec-packovi budu vam sam (još više) zagorčali život. Jednom kad ih instalirate, nema tog Boga koji bude ih deinstaliral i da sve bude ko prije. Da se ne ponavljam... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Onda ubuduće neću stavljati k-lite već samo MPC homecinema. Jel ima onda potrebe na win7 dodavati bilo kakve treće codece? Npr. za rmvb, 3gp, mp4.
![]() |
#19 |
-------
|
Ne trebaju ti ama baš nikakvi codeci za gledanje bilo kojeg danas popularnog video formata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
onda ti se debelo kolju codeci...cisti install windowsa je jedina solucija bojim se. |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
The All Seeing Eye
|
Citiraj:
Vidiš, ovo uopće nisam znao i sada mi je baš drago da sam naišao. Ja sam oduvijek instalirao k-lite mega codec pack misleći da mi bez njega ništa neće raditi kako spada. Na kraju ispada da sam samo sranja radio ![]() Koji je uopće najbolji player za HD filmove (mkv format)? Ja sam instalirao - VLC, KMP, MPC Home Cinema, MPC i upravo ću isprobati BS Player. Nekako mi je za sada najdraži KMP, ali ne znam jel je najbolji za baratanje mkv-om... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
-------
|
Najbolji player za HD materijal je onaj koji ti najbolje odgovara s opcijama koje nudi. Svi današnji playeri barataju s HD-om bez ikakvih problema. Vodič za reprodukciju popularnih video formata bez intervencije codec-packova |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
The All Seeing Eye
|
Puno hvala na linku (odlična tema), iz onoga što sam pročitao, mislim da ću koristiti MPC-HC za 1080p filmove, samo moram proučiti tu hw akceleraciju. Uz njega ću imati i KMP kao sekundarni player, pošto mi je stvarno genijalan. A kod sljedećeg formata, koji će biti uskoro, ne snimam nikakve codece. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|