|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
ne dozvoljava defrag
Imam particiju od 150Gb na kojoj win 7 s programima zauzima 17Gb i htjela bih smanjiti particiju i dodati novu da instaliram gore linux sa dual boot. Medjutim problem je da je sve tako defragmentirano ali da je spustio neke sistemske fajlove na kraju te particije od 150G i neda to premjestiti. Pokusala sam nekim programom koji je tvrdio da mice i ono sto se najcesce neda ali nista. Ima li kakvog lijeka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Off-line / boot alati, winsi su bili i ostali nesposobni za takve zadatke pogotovo na sys particiji. Hint: Hiren's |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Mozete mi dati nekakav link na programe, makar one koji se kupuju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Free program >> http://download.cnet.com/Partition-W...=dl&tag=button Skini i instaliraj. Sve mozes obaviti direkt iz windowsa, nakon sto napravis particije kako zelis ide reset PC-a i gotovo. Ako ne znas kako sta treba javi ali full je jednostavno, imas gore move/resize, uzmes koliko zelis od C: i napravis novu iz Unallocated prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala ali ne pomaze. S ovim programom mogu normalno manipulirati sve ostale particije koje nemaju problema ali ovu koja ima taj dio udaljen koji se neda defragmentirati nece. Kad mu kazem da napravi resize, kaze mi da zatvorim ostale programe (koji nisu ni otvoreni) ili da stisnem restart i da ce to on nakon restarta sve srediti. Madjutim nakon restarta ga igorira jer ocito to ne moze napraviti. A ja zapravo trebam nekakav specijalni program za defragmentiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Već sam gore rekao, "skoro" ni jedan program to nemože odradit iz samih winsa, kopiraj hint u ![]() Sa tim cd - om bootaj komp i sa Acronis Disc director ili Paragon Hard Disk Manager obavi šta trebaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Naravno da dobrih defragmentera ima još, mislim da je bila jedna tema gdje su bili pobrojani. Evo još jednog dobrog: Auslogics Disk Defrag |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Ima smisla ili mogućnosti (nisam probao) defragmentirati disk koji ima manje od 15% slobodnog prostora koliko windowsi preporučuju za defragmentiranje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|