|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Reinstalacija Windowsa na IBM stolnom računalu
Problem je sljedeći. Naime, u mojoj firmi su dali par kompjutera u topis i uzeo sam si jedan. To je stolni IBM IntelliStation E Pro. Pri ulazu u Windowse XP mi traži lozinku (podešeni su tako bili u firmi), ali nitko je se više ne sjeća, jer je kompjuter ležao u skladištu godinu dana. Kada idem reinstalirati Windose nikako neće da se pokrene. Ako stavim boot priority na cd/dvd javlja da nema opercijskog sustava, a niti ne pokreće instalaciju Windowsa XP. Valjda ima neku zaštitu. Nemam pojma. Ima li netko neko rješenje? Gledao sam neš na netu, i tamo samo piše da bih trebao imati neki recovery cd, kojeg naravno nemam. Hvala unaprijed!
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ovako, za pocetak se mozes probat ulogirat sa admin username-om, password ostavi prazan. ako neide onda moras reinstalirat os, a buduci da ti ne prepoznaje cd moze biti da ti je cd zgreban ili optika losa. sumnjam da ima neku zastitu da nemozes os reinstalirat. pogledaj jos i za poruke koje se javljaju na post-u, mozda postoji opcija za recovery sa hard diska |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako ne ide uvijek bootas neku live ditribuciju, i mozes pogledati da nije negdje hidden recovery? Ukoliko ga nema napravis format preko live distribucije, (ili na neki drugi komp spojis hard) i tamo formatiras. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sa odgovarajućim alatima nije problem promjenit / postavit user i/ili admin pass. Ako nađeš I386 folder bilo na "glavnoj" ili na recovery particiji (sa LiveCD - om), tu se nalazi install OS - a koji se može pretvorit u install cd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|