|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
(riješeno) Dell Studio XPS 1340 ne boota s HDD-a
pozz novi sam na forumu... piknuo sam xps 1340, došao je sa vistom al sam stavio gore win7... uglavnom laptop jednostavno nemre "zapamtit" od kud da boota. u biosu bi trebao stajat + pored medija s kojeg čita ali nakon gašenja on ga zaboravi, ponekad digne windowse ponekad ne. stavio samo noviju verziju biosa i nakon flashanja ekran se sad zna zgasit ili se pomijješaju boje. drivere sam instalirao i sa dellovih stranica jer su ovi sa dvd-a koji su došli s laptopom zastarjeli očito... da skratim, bios pamti sve ostale postavke ali ne i boot, baterija je u redu jer sat se normalno vrti...pri paljenju mi izbacuje: Nvidia Boot Agent 277.0547 --- PXE - E61: media test failure, check cable PXE - M0F: existing NVIDIA Boot Agent Operating system not found ______________________________ garancije lap nema jer nije kupljen u hrv, nadam se vašoj pomoći! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi probao stavit "LAN boot" na disabled? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
on board lan stavio na disabled odmah je našo win ali nakon gašenja opet zaboravio od kud da boota. brijem da bios radi ko neka loša petlja, čita u krug sa usb-a, pa s dvd roma pa network pa hard i počne bootat s prvog na kojem zapne petlja ili brije da ima neš za podić...nemam pojma šta bi moglo bit više |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
to sam jedino i našao, u prvom postu koji sam napisao onaj error pxe-nešto je ustvari "network" problem isključio to i opet štanga. bilo bi dobro kad bi se netko javio sa istim laptopom ili ako je imao ovakvih problema pri bootanju...btw hvala na replyu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
PXE . . . boot nije greška, to je opcija da boot - aš lap preko mreže . . . Vrati mrežnu na Enable u BIOS - u jer neće biti u funkciji u OS - u. Tebe muči BOOT priority u BIOS - u koji trebaš postavit: 1 - CD 2 - USB (opcionalno ako ima) 3 - Internal HDD Obrati pažnju da promjenjeno i zapamti (Save and Reboot - F10). Na support stranici stoji preporuka za Win7 ide BIOS ver. A14 (3/29/2010). Dell™ Studio XPS™ 1340 Setup Guide Dell™ Studio XPS™ 1340 Service Manual Drivers & Downloads for Studio XPS Laptop 1340 Dell™ Studio XPS™ 1340 Technology Guide, stranica 309 pa dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
o tome upravo i pričam.(biose sam odmah flashao na a14) a F10 kao da ništa niti ne napravi, probao sam i samo save changes i ugasit ga zdravo seljački i opet isto, lan sam ostavio disablean jer će se win dić barem nakon 2 gašenja/paljenja dok je sa enable lan malo teže dić win jer uvijek boota s mreže. hvala za linkove, te knjižice sam dobio sa lapom, danas sam napravio dijagnostiku i dobio sam : Hard drive - no hard drive found...ugasio/upalio ne diže ništa, drugi put digo win normalno...jedino mi onda preostaje da ga otvorim i vidim da nije slučajno hard odspojen što mi nije padalo na pamet jer je laptop potpuno nov... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pretpostavljam da je hdd novijeg tipa tj. SATA interfejs, svakako ga izvadi > vrati i pazi da se dobro ušteka. Ako ovo rješi blem, posljedica je "dobrog" transporta i lošeg sata standarda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
fala ljudi za pomoć, rješeno! otvorio lap odspojio vratio radi!! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|