|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
sa VHS kazete u VCD?
Bok ekipa! Opet ja sa svojim pitanjima ![]() Naime, sada me zanima kako prebaciti neki film (ili što već) sa VHS kazete na komp? Znam da mi treba TV kartica, te naravno video i računalo. No, što mi je potrebno od kablova? Kako spojiti sve to i onda prebaciit sadržaj VHS kazete, recimo u VCD format? Koristite li onaj običan program koji se dobije uz TV karticu ili nešto drugo? 'Ajde plz, pomagajte ![]() BTW: sorry ak' su ova moja pitanja ubitačna, no nisam baš stručnjak na vašem području... & sorry ako je pitanje već postavljeno, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
video se na televiziju moze spajat na tri nacina: 1) koaksijalnim kabelom (tada najcesce antenu ukopcas u video, a video spojis sa televizijom opet koaksijalnim kabelom) 2) s-video (okrugli konektor sa vise malih iglica unutra) 3) chinch (okrugli konektor s jednim pinom unutra, za video najcesce zute boje) samo za starija videa koja podrzavaju samo koaksijalni kabel treba ti tv-kartica, a za 2. i 3. nacin moze posluzit, osim tv kartice i ViVo graficka kartica (kartica koja uz video out ima i video in) sad ovisi sta ti imas na videu kupis kabel u ducanu 2. i 3. nacin spajanja prenose sliku ali ne i zvuk sto znaci da to nekako treba spojit na videu se najcesce nalaze jos dva chincha (crni i crveni) za zvuk. Ukoliko je to slucaj jos ti je potreban kabel koji ce na jednom kraju imat dva chincha a na drugom 3.5 mm bananu koju ukopcajes u line-in na kartici sto se capturinga tice najjednostavnije ti je koristit neki DVR software koji moze captureat u mpeg format (osobno koristim Intervideo WinDVR, a ni Cyberlink PowerDVR nije los) sada jos samo na forumu potrazis kako od mpeg 1 odnosno 2 zapisa napravit VCD ili SVCD i problem rjesen (mislim da na ovom forumu ima neki sticky) i zaboravio sam scart - u ovom slucaju kupis scart-svideo ili scart-chinch konektor i opet imas drugi odnosno treci slucaj
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja imam VIVO na grafičkoj kartici pa sam tako radio capture sa FlyDS- om. Spojio sam sa s-video kablom komp i video. Namjestis sve postavke oko rezolucije itd te stisnes play na video i capture na flyds - u. Nakon toga dobije s avi fajl koji je jako velik pa ga onda obrađuješ, odvojiš zvuk pa ga bacis u mp3 pa stisnes taj avi da recimo stane na dvd pa sve spojiš zajdeno ...
![]() |
#4 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
pinnacle studio 8 ili 9. kad napraviš obradu samo klikneš na create vcd ili dvd i to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|