|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Koji Cooler a da je jako tihi?
Imam Gigabyte GZ-X2 kučište sa jednim prednjim i stražnjim 120mm ventom koji se ne čuju, side panel "air duct" za procesor i prije par dana mi crko orginal AMD ventilator na Athlonu 64 x2 5200+ procesoru. Nije overclockani i temp mu je sad 40-55 'C, ne proizvodi nikve druge zvukove ni vibracije osim zvuka ventilatora na CPU i užasno mi je smetala buka tog seriskog ventilatora. Koje bi bilo najisplativije rješenje za smanjiti tu buku, tj koji cooler stavit za cjenu do oko 200kn? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
po meni katana3+speed fan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na brzom odgovoru. Bude onda mjesta za ovaj "air duct" ili ga jednostavno maknem jer mi izgleda da je katana 3 dosta velik? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Vidim da svi jednoglasno navijate za katanu.. kaj nema nekih hard core ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro fanova? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Katana mi se pokazala boljom of Freezera. Mislim gle uzmi koji god misliš da ti valja. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
@Wolverine.. onda super, noviji je a i jeftiniji ![]() @-Stinger- Dal mi je potreban Fan Mate 2 ako imam 4 pin konektor za vent na matičnoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]() |
#13 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Review Scythe Katana 3 vs AC Freezer 7 Pro Definitivno makni taj air duct i slozi malo bolje ovog 24 pinskog kabla koji ti ide u maticnu da ti ne smeta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Jedno upozorenje: naime, Katana 3 koja dolazi u WhiteBox pakiranju za AMD sockete ima kopče samo za taj socket i to one nove koje se zakače i zakrenu svaka na suprotnu stranu. Ja sam na ploči iz moj komp imao mali problem s lijevom kopčom koja kad se zakrene zapne za northbridge cooler. Ne puno, možda oko milimetar, ali dovoljno da ne ide glatko. Bila je potrebna mala uporaba sile ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Nije to problem ako se teško stavlja, pa nije to punjač za iphone da ga moraš svaki dan uštekat i odštekat, jednom se složi i onda nek drži. ![]() Jedino je to malo onda zeznuto da ako za koju godinu pređem na Intel onda mogu zaboravit na tu Katanu WhiteBox jer nede na intel, ili pak neke adaptere opet izmisliti. Bez obzira na taj mali nedostatak uzimam sad Katanu 3 , osim ako mi ne puhne i kupim Ninju 2 ili Mugen 2 i osiguram se za sva vremena ![]() btw.. dal postoje neke velike/bitne razlike izmedju Ninje 2 i Mugena 2? Treba možda pripaziti dal opče stanu u Midi tower.. itd.. jer kolko vidim to su več veliki igrači sa 120mm ventima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Ako hoces hladnjak da moze i na Intel i na AMD onda uzmi Cooler Master Hyper TX3,moze i na AMD i na Intel,a po performansama skoro isti kao i freezer (razlika 1-2c).Mislim da ti je ovo best buy,ovaj TX3 ima PWM,pazi da kupis TX3 a ne TX ili TX2! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Zašto sad odjedom u priču uvlačite Katanu 3 White box? ![]() Njemu je preporučena normalna verzija koja ide na sve danas aktualne sockete.
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
OC addict
|
Hyper TX3 ne ide na LGA1366,ali može na 775 i 1156 što se tiče Intela,a za AMD podržava sve sockete (iskljucujuci prastari socket A i ekipu ![]() Ovaj user hoce tisinu,koja je lako ostvariva pa cak i sa dva venta,a imao bi odlicno hladjenje za malo para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
and there we goooooo ![]() počela je rasprava Hiper TX3 vs Katana 3 ![]() sad će razno razna prepucavanja, pa onda malo nuklearne matematike dok svi ne posvađaju i onda će metalac8 samo gledat i nezna kaj da uzme ![]() IMHO... ( i nemoj slučajnooooo da netkom padne na pamet da me quota inače ubijam ![]() @metalac8 najbolja opcija ti je CM Hiper 212+ ( cooler je oko 250 kn-a ), međutim ako nemisliš mjenjat konfu sljedečih par godina još.. onda će ti katana 3 biti dovoljna... Isto tako... ![]() ![]() EDIT: Katana 3 Review |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Znači za moje trenutne potrebe je Katana 3 vjerojatno najbolja solucija. ![]() a Hyper 212+ je bolji od Ninje 2 ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ovako, Hyper TX3 nemam ali sam imao TX2. I sada imam katanu igrom slucaja. Jedina prava razlika je u tome sto tx puno brze "skine" toplinu s proca, dakle nakon loada temperatura mi je brze padala s njime. Koliko je to bitno....ne bas puno ![]() Katana mi daje i nesto losije temperature ali u trenutku kada sam je stavljao bas sam ostao bez paste pa sam to rjesio onom nekom cudnom sto je dosla s shurikenom s kojom nisam bas bio sretan pa tih par stupnjeva uzimam s rezervom. Ali da, sistem montaze na scythe coolerima je bio sranje na aod790gx jer je zahtjevao fizicko odvajanje NB coolera od chipa kako bi se kopca mogla okreniti. Kako ta ploca nema nista posebno cudno montiran NB mislim da nije jedina na kojoj se to desava. Cisto zbog tog problema bi isao na TX3 jer koliko vidim zadrzao je stari sustav montaze kao i prosla verzija. Jedino ne mogu staviti ruku u vatru za sam vent na tx3 jer ga nisam cuo, znam da mi je katana glasnija od tx2 i zbog toga leti van prije ljeta jer tesko da ce tada moci ostajati kao danas na nizim okretajima (na kojima je prilicno necujna). Sto se tice LGA1366 podrske to ionako nisu cooleri za te procesore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
OC addict
|
Citiraj:
Ja mislim da se Hyper TX/TX2/3 bolje isplati uzet nego katana.. 1.Nema nkakvih problema sa montazom kao na katani 2.Tiši je! A može bit još tiši ako se uzme TX3 koji ima PWM 3.Ko sto kaze lega greg: koji ce ti k podrska za i7 kad ga ionako ne bi dobro hladio... ![]() 4.Jeftiniji je i paše na većinu socketa,dok Katana sa podrskom za sve sockete kosta ~190kn,a ovaj negdje 130kn... Slobodno uzmi hypera neces pogrijesit 100%!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
OC addict
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() pa napisao sam jer pišeš kao da si otkrio ameriku s tim PWM sranjima i ostalo.. @metalac, Hiper 212+ je najbolji od svih njih |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|